• visual 2 - friteuses


Met de frituurpannen van Inventum maak je de lekkerste en knapperigste frites. Je hebt de keuze uit verschillende soorten frituurpannen: traditionele frituurpannen, koude zone frituurpannen, hetelucht friteuses, een rvs frituurpan of een kunststof frituurpan. Daarnaast zijn er verschillende formaten; van een 2 liter frituurpan tot een 4 liter frituurpan en zelfs een dubbele friteuse met 5 liter inhoud. De frituurpannen zijn voorzien van handige functies. Zo zijn er frituurpannen met timer, olie filtersysteem of met een olie ververs signaal. Kortom: bij Inventum vind je de beste friteuse!

Met Inventum friteuses maak je 't moment!

GF625 mandje

Inhoud

Als je gaat frituren, wil je natuurlijk met het hele gezin tegelijk aan tafel kunnen. Hier zie je precies welke friteuse geschikt is voor jouw gezin.
• 2,5 liter friteuse: voor 1 à 2 personen
• 3 liter friteuse: voor 2 personen
• 4 liter friteuse: voor 4 personen
• 5 liter friteuse: voor 6 personen
• Dubbele friteuses: voor snacks en friet tegelijkertijd
 

Koudezone

Koude zone

Bij de koude zone friteuses van Inventum bevindt het verwarmingselement zich direct in het vloeibare frituurvet, circa 3 centimeter boven de onderkant van het reservoir. Doordat de warmte naar boven straalt, ontstaat er onder het element een koude zone. De bakresten die uit het mandje vallen zullen naar de koude zone zinken. Omdat verbranding pas bij hogere temperaturen plaats vindt, zullen de bakresten niet verbranden. Het vet gaat hierdoor langer mee en de geuroverlast blijft tot een minimum beperkt.

Hetelucht friteuse

Geen frituurvet, maar toch heerlijke frites en snacks met een lekker, knapperig korstje. Met de hetelucht friteuses GF250HL, GF252HL, GF254HLD (2,5 liter inhoud, geschikt voor 800 gram friet) en GF400HL (4 liter inhoud, geschikt voor 1500 gram frites) frituur je niet met vet, maar door middel van een heteluchtsysteem. Hierdoor is je maaltijd een stuk minder vet. Met de hetelucht friteuses kun je naast frituren ook grillen, roosteren en bakken.

GF8-reservoir

Temperatuursensor

Omdat het verwarmingselement direct in het vloeibare vet hangt, reageert de temeperatuursensor veel sneller dan bij een traditionele friteuse. Deze temperatuursensor meet constant de temperatuur van het vet. Op het moment dat er in het hete vet bevroren frites worden geplaatst, daalt de temperatuur van het frituurvet. De temperatuursensor voelt dit verschil direct en schakelt het verwarmingselement meteen op vol vermogen. De temperatuur komt vliegensvlug weer op het ingestelde niveau. Hierdoor schroeien de frites snel dicht en worden ze extra knapperig.

GF845-front

Uitschakeltimer

Een frituurpan met timer biedt volop gemak. Met de uitschakeltimer stel je van te voren in wanneer de friteuse uitgeschakeld moet worden. Je hoeft de frituurpan met timer dus niet zelf uit te zetten: wanneer de ingestelde tijd is verstreken, schakelt de friteuse volledig uit. Wil je geen gebruik maken van de uitschakeltimer? Bij sommige friteuses is het mogelijk om de timer op 'constant' te zetten. De friteuse zal aan blijven tot je de timer op '0' zet of de stekker uit het stopcontact verwijdert.

GF6_top2

Anti-reukfilter

Wanneer je thuis frituurt, kan dit zorgen voor een frituurlucht in huis. Om deze frituurlucht te voorkomen, zijn enkele friteuses voorzien van een rvs deksel met anti-reukfilter. Zo kun je lekker thuis frituren, zonder last te hebben van een frituurlucht in je huis. Heb je een friteuse zonder anti-reukfilter? Zet de friteuse dan onder de afzuigkap en zet deze tijdens het frituren aan.

GF4_vaatwasser

Schoonmaaktips!

Voor lekkere en knapperige frites is het belangrijk dat je het frituurvet regelmatig ververst en de friteuse goed reinigt. Een frituurpan schoonmaken kan een vervelend klusje zijn. We willen je hier graag een handje bij helpen. Een aantal van onze friteuses hebben handige functies, die het schoonmaken net iets makkelijker maken. Deze friteuses zijn bijvoorbeeld voorzien van een olie ververs signaal, een filtersysteem of aquaclean optie. Ook geven we je graag nog een aantal tips voor het schoonmaken van je friteuse.

Olie ververs signaal
Een friteuse met een olie ververs signaal geeft aan wanneer het frituurvet vervangen moet worden. Elke keer dat de stekker in het stopcontact gestoken wordt, zal de waarde van de olie indicatie met 1 afnemen. Wanneer de olie indicatie OIL0 aangeeft, zal dit de laatste keer zijn dat het qua gezondheid verantwoord is om dit frituurvet te gebruiken. Wanneer de olie indicatie OIL- aangeeft, is dit het signaal om het vloeibare frituurvet te vervangen. Je kunt zelf instellen na hoeveel keer frituren je het vet wilt vervangen. Met de UP en Down knoppen kun je de indicatie aanpassen van 0 tot 9 keer frituren.

Vloeibaar frituurvet filteren
Als je het frituurvet regelmatig filtert, verleng je het vetgebruik aanzienlijk. Het is belangrijk dat de stekker van de friteuse uit het stopcontact is verwijderd en het vet volledig is afgekoeld, voordat je gaat filteren. Giet het frituurvet in een schone schaal en reinig het reservoir. Droog het reservoir goed af. Bij het terugschenken in het reservoir, laat je het frituurvet door een fijne zeef lopen. Hierdoor blijven de bakresten in de zeef achter en kun je weer even vooruit met het schone frituurvet.

Frituurpan met oliefiltersysteem
De RVS frituurpannen GF835 en GF845 zijn beide voorzien van een filtersysteem. De bakresten zinken naar de koude zone van de friteuse en vallen in het filter. Het afneembare filter is bevestigd aan het verwarmingselement. Na elk gebruik kun je dit filter van het verwarmingselement halen en leeggooien. Wacht altijd tot de friteuse volledig is afgekoeld. Een groot voordeel van een frituurpan met olieververser is dat je niet aan de slag hoeft met een zeef.

Vloeibaar vet vervangen
Wij adviseren het frituurvet na 8 tot 12 keer frituren te vervangen. Voor het vervangen van het frituurvet geldt eveneens dat je de stekker van de friteuse uit het stopcontact moet verwijderen en het vet volledig moet laten afkoelen. Het vloeibare vet kun je terugschenken in de fles. Spoel het frituurvet nooit weg in de gootsteen. Dit zorgt voor verstoppingen in de afvoer en het is schadelijk voor het milieu. Er zijn verschillende verzamelpunten in Nederland waar je oud frituurvet kunt inleveren.

Friteuse reinigen
Reinig de friteuse met heet water en een beetje afwasmiddel. Gebruik voor de reiniging van het apparaat geen agressieve of schurende middelen. Dompel het elektrische deel van het element, het snoer en de stekker nooit onder in water of andere vloeistoffen. Het reservoir en de frituurmand kun je gemakkelijk in de vaatwasmachine reinigen. Selecteer een programma met een hoge temperatuur, rond de 70°C zodat het vet goed verwijderd wordt.

Aquaclean
Bij een friteuse met de optie ‘Aqua clean’ is het reinigen wel heel gemakkelijk. De optie kan gebruikt worden om het reservoir en het verwarmingselement te reinigen. Vul het reservoir met heet water tot net boven de MAX aanduiding en voeg een beetje schoonmaakmiddel toe. De temperatuur van dit menu is vastgesteld op 100°C en de tijd op 30 minuten. Dit kun je niet wijzigen. Wanneer je de Aqua clean optie geselecteerd hebt, kun je de START/STOP knop indrukken om de timer te starten. Voorverwarmen is niet nodig.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven