• visual - 110 jaar

Over Inventum

Inventum is een totaalaanbieder van huishoudelijke apparaten, met een ruim aanbod aan producten in de categorieën klein huishoudelijk, vrijstaand witgoed, inbouw witgoed en persoonlijke verzorging. Niet alleen in Nederland is Inventum een begrip. Tot in de verste uithoeken van de wereld worden vele producten van Inventum al sinds de beginjaren naar tevredenheid gebruikt. In de industrie, de luchtvaart, de scheepvaart en in het huishouden, overal was én is Inventum aanwezig. Een innovatief verleden is een goede basis voor een duurzame toekomst voor mens, milieu en bedrijf.

1932 Historie over Inventum montage waterkokers

In het begin

In 1908 begon Inventum als een kleinschalige fabriek voor elektrische apparaten. In ruim 110 jaar tijd is het merk uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse markt. In al die jaren is er behoorlijk wat veranderd. Maar wat nooit veranderde, is de constante kwaliteit, het innovatieve karakter en de liefde voor 'producten met een stekker'. Inventum is inmiddels één van de oudste zelfstandige merken in Nederland. 

1960 Historie over Inventum kachel

Ontwikkelingen door de jaren

De afgelopen jaren vallen voor een groot gedeelte samen met de twintigste eeuw. Er waren in deze periode twee wereldoorlogen en een wereldwijde economische recessie. Van het begin van de industrialisering, via het tijdperk van de opkomst van de elektriciteit, naar de moderne technologieën op het gebied van duurzame energie. We kunnen terugkijken op een rijke geschiedenis en uitkijken naar een veelbelovende toekomst! 

Over inventum meisjes brochure 2016

Nu

Vanuit Arnhem werken we met een team van ambitieuze specialisten aan de toekomst van Inventum. Tegenwoordig is Inventum een totaalaanbieder van huishoudelijke apparaten. Van een waterkoker tot een luxe inbouw vaatwasser, aan alle producten wordt met veel zorg en toewijding gewerkt. Vanaf het eerste ontwerp tot en met het eindproduct zetten we ons elke dag opnieuw in voor de allerbeste kwaliteit. Al vanaf het begin is Inventum een oer-Hollands merk. 

moment schijf Inventum maakt 't moment

Inventum maakt 't moment

Elke dag heeft zijn bijzondere momenten: om samen te genieten of juist heerlijk even weg te dromen. Dat zijn de momenten die je dag compleet maken. Dat zijn de momenten waarop Inventum voor je klaarstaat met gemak, plezier en comfort: Wakker worden met een kopje thee en versgebakken brood, ’s middags genieten van een heerlijke lunch, ’s avonds met het hele gezin smullen van zelfgebakken frietjes en aan het einde van de dag instappen in een heerlijk warm bed. Inventum maakt ‘t moment.

Meer informatie

 
Naar boven