Over Inventum

Inventum is een totaalaanbieder van huishoudelijke apparaten, met een ruim aanbod aan producten in de categorieën kleine keukenapparaten, grote keukenapparaten - vrijstaand en inbouw, huishouden en klimaatbeheersing. Niet alleen in Nederland is Inventum een begrip. Tot in de verste uithoeken van de wereld worden vele producten van Inventum al sinds de beginjaren naar tevredenheid gebruikt. In de industrie, de luchtvaart, de scheepvaart en in het huishouden, overal was én is Inventum aanwezig. Een innovatief verleden is een goede basis voor een duurzame toekomst voor mens, milieu en bedrijf.

In het begin

In 1908 begon Inventum als een kleinschalige fabriek voor elektrische apparaten. In ruim 115 jaar tijd is het merk uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse markt. In al die jaren is er behoorlijk wat veranderd.

Maar wat nooit veranderde, is de constante kwaliteit, het innovatieve karakter en de liefde voor 'producten met een stekker'. Inventum is inmiddels één van de oudste zelfstandige merken in Nederland.

Wist je dat toen Inventum in 1908 opgericht is, de elektriciteit nog nauwelijks werd gebruikt als energiebron.

Ontwikkelingen door de jaren

De eerste producten die werden geproduceerd en verkocht waren de elektrische kruiken en strijkijzers. Ook in het buitenland was Inventum inmiddels een bekend merk geworden. In Engeland weden de elektrische kachels goed verkocht en kregen de bijnaam Flying Dutchman.

In 1933 krijgt Inventum een koninklijke onderscheiding vanwege de constante kwaliteit en het vakmanschap. 

In de twintigste eeuw zaten roerige tijden. Er waren in deze periode twee wereldoorlogen en een wereldwijde economische recessie. Van het begin van de industrialisering, via het tijdperk van de opkomst van de elektriciteit, naar de moderne technologieën op het gebied van duurzame energie. We kunnen terugkijken op een rijke geschiedenis en uitkijken naar een veelbelovende toekomst!

Nu

Al vanaf het begin is Inventum een sterk en betrouwbaar Nederlands merk. Vanuit het huidige hoofdkantoor in Arnhem werken we met een team van ambitieuze specialisten aan de toekomst van Inventum. 

Tegenwoordig is Inventum een totaalaanbieder van huishoudelijke apparaten. Van een waterkoker tot een luxe inbouw vaatwasser, aan alle producten wordt met veel zorg en toewijding gewerkt. Vanaf het eerste ontwerp tot en met het eindproduct zetten we ons elke dag opnieuw in voor de allerbeste kwaliteit. 

We staan achter de kwaliteit van onze producten. Daarom ontvang je standaard 5 jaar garantie op al onze producten.