• visual 2 - vaatwassers


Wat is er fijner dan je niet dagelijks druk te hoeven maken over de vaat. In de vrijstaande vaatwassers van Inventum kun je met gemak al je vuile borden, pannen en bestek kwijt. Bijna geruisloos doet de vaatwasser op de achtergrond zijn werk. En dat allemaal met een minimum aan water en energieverbruik. Voordat je het weet, kan de schone vaat weer droog de kast in!

Met Inventum vrijstaande vaatwasser maak je 't moment!
 

Functies en mogelijkheden

Dankzij de Aquastop is wateroverlast voorgoed verleden tijd. In geval van een lekkage sluit dit systeem de watertoevoer bij de kraan automatisch af, waardoor waterschade wordt tegengegaan. Alle Inventum vaatwassers zijn standaard uitgerust met een Aquastop. Wel zo veilig!  
De meeste mensen gebruiken dagelijks hetzelfde wasprogramma. Voor degene die toch iets te kiezen willen hebben, is er een ruime keuze aan programma’s. De vaatwassers met automatische programma’s bepalen op basis van de bevuilingsgraad zelf de duur en temperatuur van het gekozen programma.
   
Afhankelijk van het type vaatwasser kan het bestek in een bestekmandje of aparte besteklade worden geplaatst. Een besteklade heeft als voordeel dat de onderste korf in de machine meer ruimte biedt. De besteklade is bovendien gemakkelijk uit te ruimen en in te delen dankzij de uitneembare delen.  
Het aantal couverts geeft aan wat de capaciteit van de vaatwasmachine is. Het eetgerei van één persoon staat gelijk aan één couvert. De capaciteit van Inventum vaatwassers varieert van 6 tot maximaal 15 couverts. Genoeg ruimte dus voor al jouw borden en pannen.  
Met de uitgestelde start functie kun je de vaatwasser instellen om op een later tijdstip te beginnen. Dit kan handig zijn wanneer je de vaatwasser wilt laten draaien op een goedkoper nachttarief, of op een moment dat je van huis bent.  
Wanneer je weinig vaat in de machine zet, kun je de optie halve belading inschakelen. Het gekozen programma wordt dan sneller en minder intensief gedraaid, waardoor je tijd, energie en water bespaart.

Vaatwasser energie-efficiëntieklasse

Iedere vaatwasser heeft een energie-efficiëntieklasse. Die vind je op het energielabel van het apparaat. Op het label vind je de letters A t/m G. Een apparaat met klasse A is het zuinigst met energie. Een apparaat met klasse G is het minst zuinig. Met behulp van de energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken.

Flexibele indeling

Alle vaatwassers van Inventum hebben een in hoogte verstelbare bovenkorf. Hierdoor passen grote pannen met gemak in de vaatwasser. De bovenkorf van de Inventum vaatwassers is tevens voorzien van handige neerklapbare rekjes. Je kunt de vaatwasser daarom heel flexibel indelen.

Schoonmaaktips!

Als je de vaatwasmachine regelmatig reinigt, verleng je de levensduur van de machine. Controleer voordat je de vaatwasmachine gaat reinigen of de machine uit staat. Verwijder de stekker uit het stopcontact en draai de waterkraan dicht.

Reinig de buitenkant van de vaatwasser met een vochtige doek. Reinig de deurrubbers regelmatig met een vochtige doek of spons, om nare luchtjes van etensresten te voorkomen. Om te voorkomen dat de machine stuk gaat of verstopt raakt, adviseren wij de machine regelmatig te reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel. Kies een programma met een hoge temperatuur en zorg dat er geen vaatwerk in de machine zit. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen te koop voor de vaatwasser. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing en volg de aanwijzingen op de verpakking.

De filters en de sproeiarmen kun je het beste één keer per week reinigen.

Het schoonmaken van de filters
Controleer één keer per week of er voedselresten zijn achtergebleven op de filters. Verwijder de filters en reinig ze grondig onder de warme kraan. Het filtersysteem bestaat uit drie filters: het microfilter (2a), het hoofdfilter (2b) en de zeef (3c).

 1. Om de filters te verwijderen, draai je het hoofdfilter (2b) tegen de klok in en trek je het geheel omhoog. Het microfilter (2a) zit vast aan het hoofdfilter.
 2. Trek het hoofdfilter los van het microfilter en reinig beide onderdelen goed met warm stromend water en een afwasborstel.
 3. Neem de zeef uit de vaatwasmachine en reinig deze onder warm stromend water. Plaats daarna de zeef terug in de vaatwasmachine.
 4. Plaats het hoofdfilter in het microfilter met de merktekens tegenover elkaar. Bevestig het geheel in de zeef en draai het vast met de klok mee.
 • Gebruik de vaatwasmachine niet als de filters niet geplaatst zijn.
 • Als één van de filters niet goed geplaatst is, heeft dit een slecht wasresultaat als gevolg.
 • Zorg ervoor dat alle filters schoon zijn. Dit is belangrijk voor een goede werking van de vaatwasmachine.

Het schoonmaken van de sproeiarmen
Controleer regelmatig of de openingen van de bovenste en onderste sproeiarmen niet verstopt zijn. Door vuil kunnen op den duur de sproeiopeningen verstopt raken. Maak de sproeiarmen los als ze verstopt zijn en reinig ze met warm water.

 • Draai de sluitring van de bovenste sproeiarm los om deze te kunnen verwijderen.
 • Verwijder de sproeiarm.
 • Verwijder de onderste sproeiarm door deze recht naar boven te trekken.
 • Reinig de sproeiarmen met warm water.
 • Zorg bij het terugplaatsen van de sproeiarmen dat de sluitring van de bovenste sproeiarm goed vast gedraaid is.
 
Naar boven