• visual 2 - afzuigkappen


Ga je een nieuwe afzuigkap kopen? Dan is het eenvoudig. Kijk welk model afzuigkap je op dit moment hebt, meet de breedte op en maak je keuze. Ben je op zoek naar een afzuigkap voor je splinternieuwe keuken, dan zijn er veel meer mogelijkheden. Zorg ervoor dat je eerst de grootte van je kookplaat vaststelt en op basis daarvan een afzuigkap kiest. Met een Inventum afzuigkap blijft je keuken tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken.

Met een Inventum afzuigkap maak je 't moment!

Verschillende modellen

Inventum heeft verschillende modellen afzuigkappen; onderbouw afzuigkappen, een vlakscherm, een inbouw afzuigkap, wandschouw afzuigkappen, blokschouw afzuigkappen, een motorloze afzuigkap en een eiland afzuigkap. Zo is er voor elke keuken een passende afzuigkap.

Een onderbouw afzuigkap kan onder een keukenkastje of vrijstaand aan de wand worden opgehangen.

Een vlakscherm kan net als een onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje geplaatst worden. Een vlakscherm is erg plat en geeft je keuken daarom een strakke uitstraking.

De inbouw afzuigkap is ideaal voor in een grote schouw, bijvoorbeeld bij een landelijke keuken, maar kan ook in een keukenkast worden geplaatst.

Een piramide afzuigkap wordt tegen een wand gemonteerd en is een echte blikvanger in de keuken.

Een blokschouw afzuigkap wordt tegen een wand gemonteerd. De Inventum blokschouw afzuigkappen hebben een strak design.

Een eiland afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland en hangt vrij aan het plafond.

Een motorloze afzuigkap is geschikt om aan te sluiten op een centraal afzuigsysteem. Een afzuigkap met motor is hier niet geschikt voor, omdat dit de werking van het centrale afzuigsysteem kan verstoren.

Een diagonaalkap wordt tegen een wand gemonteerd. Dankzij het mooie design is het een echte eyecatcher in de keuken. 

Een plafondafzuigkap wordt in het plafond gemonteerd. De plafondafzuigkap heeft een tijdloos design en wordt mooi afgewerkt in het plafond.

Een eiland afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland en hangt vrij aan het plafond.
 

recirculatie.jpg

Recirculatie

Ga voor een afzuigkap die geschikt is voor recirculatie wanneer je geen mogelijkheid hebt om de lucht naar buiten af te voeren. Bij recirculatie worden de kookdampen gefilterd door een koolstoffilter. Vervolgens wordt de schone lucht terug de keuken in geblazen.

Maximale luchtstroom en capaciteit

Er is voldoende afzuigcapaciteit nodig om de keuken vrij van kookluchtjes te houden. Hoe hoger de maximale luchtstroom, hoe sneller de kookluchtjes worden afgevoerd. Ook de ruimte waar de afzuigkap geplaatst wordt speelt daarbij een rol. Een grotere ruimte heeft een afzuigkap met een hogere afzuigcapaciteit nodig. De afzuigkappen van Inventum hebben een maximale luchtstroom variërend van 326 m3/h tot 780 m3/h. Keuze genoeg!  

5-laags filter & koolstoffilter

De afzuigkappen zijn uitgerust met 5-laags aluminium cassettefilters. Ze nemen de kleinste vet- en vochtdeeltjes in zich op. Wij raden aan de filters met de hand af te wassen. Het is mogelijk om de filters in de vaatwasser te reinigen, maar er kan hierdoor wel verkleuring ontstaan. Afhankelijk van het model, kun je kiezen voor afvoer of recirculatie. Met recirculatie wordt de lucht en kookdampen gefilterd door een koolstoffilter. De schone lucht wordt terug geblazen in de keuken. Als je gebruik maakt van recirculatie is het noodzakelijk om koolstoffilters aan te schaffen. Inventum heeft verschillende koolstoffilters. Bij elk model afzuigkap staat vermeld welk koolstoffilter geschikt is. Voor sommige modellen kun je ook longlife filters bestellen. Deze kun je eenvoudig en herhaaldelijk reinigen in de vaatwasser, wat het een milieubewuste optie maakt. De standaard koolstoffilters moeten elke drie maanden worden vervangen. De koolstof- en longlife filters en andere accessoires kun je eenvoudig bestellen via onze onderdelenshop

ee.jpg

Plasmafilter

Een plasmafilter verbetert de luchtkwaliteit en is uitermate geschikt voor bijna alle typen afzuigkappen ter vervanging van het koolstoffilter. Hij past op zowel bestaande als nieuwe afzuigkappen. Het plasmafilter is de ideale oplossing wanneer er geen afvoer naar buiten mogelijk is. Bij steeds meer woningen is dit het geval, voornamelijk nieuwbouw woningen. Een plasmafilter filtert de nare luchtjes en blaast schone lucht weer terug de keuken in. Hij filtert niet alleen kookluchtjes, maar filtert ook pollen, bacteriën en allergenen uit de lucht. Bekijk het overzicht plasmafilters hier.

Luxe afwerking

Inventum vindt ieder detail belangrijk en besteedt daarom veel aandacht aan de afwerking van de afzuigkap, zoals gebruiksvriendelijke bediening en heldere, energiezuinige verlichting. Er is keuze uit modellen met druktoetsen, tiptoetsen en een schuifregelaar. Daarnaast beschikken de afzuigkappen over heldere verlichting, zodat je optimaal zicht hebt op je kookplaat of fornuis. Er is keuze uit modellen met standaard LED spots, luxe LED spots en luxe LED strips.

Schoonmaaktips!

Het is van belang dat je de afzuigkap regelmatig schoonmaakt. Vooral het reinigen van de filters is belangrijk voor de optimale werking van de afzuigkap. Wij geven je graag een aantal tips voor het reinigen van de afzuigkap.

Vetfilters reinigen
Een metalen vetfilter vangt vetdeeltjes op uit de lucht. Het filter kan daarom, afhankelijk van het gebruik, na verloop van tijd verstoppen. Het metalen vetfilter hoeft niet vervangen te worden, maar moet minimaal één keer per maand gereinigd worden. Wij adviseren om de filters met de hand te wassen. Wanneer je de filters in de vaatwasser reinigt, kan dit tot verkleuring leiden. Echter heeft dit geen invloed op de werking. Zorg ervoor dat de vetfilters goed droog zijn voordat ze in de afzuigkap teruggeplaatst worden. Gebruik geen soda of agressieve reinigingsmiddelen.

Koolstoffilters vervangen
Maak je gebruik van recirculatie? Vervang dan elke drie maanden de koolstoffilters. Een koolstoffilter reinigt de lucht en filtert geuren die tijdens het koken ontstaan. De reguliere koolstoffilters kunnen niet gereinigd worden. Bestel hier de koolstoffilters via de onderdelenshop van Inventum. Naast de reguliere koolstoffilters zijn er voor sommige modellen ook longlife koolstoffilter beschikbaar. Deze kun je wassen in de vaatwasser. Bij elk model staat aangegeven welke koolstoffilters geschikt zijn voor de afzuigkap.

Rvs afzuigkap schoonmaken
De rvs afzuigkap kan gemakkelijk gereinigd worden met een vochtige doek en afwasmiddel/allesreiniger. Daarnaast raden wij aan de de rvs afzuigkap regelmatig met rvs-reiniger te behandelen. Wrijf de afzuigkap na het reinigen goed droog. Wrijf altijd met de structuur mee om vlekken te voorkomen. Gebruik geen agressieve, schurende reinigingsmiddelen of middelen die alcohol bevatten.

Gelakte afzuigkap schoonmaken
De gelakte onderbouw afzuigkappen kun je eenvoudig reinigen met een vochtige doek en afwasmiddel. Voor hardnekkige vlekken kun je speciale onderhoudsmiddelen aanschaffen. Wij adviseren om deze middelen altijd eerst uit te proberen op een onopvallende plek.

 
Naar boven