ako6012rvs.jpg
Vergrootglas
ako6012rvs.jpg
ako6012rvs-detail-2.jpg
ako6012rvs-detail-3.jpg
ako6012rvs-detail-4.jpg
ako6012rvs-detail-5.jpg
ako6012rvs-detail-6.jpg
ako6012rvs-energielabel.jpg
ako6012rvs-inbouwtekening.jpg

Onderbouw afzuigkap - 60 cm

AKO6012RVS

De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h. De afzuigkap heeft drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voor afvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

 • 2 motoren: 326,4 m³/h capaciteit
 • 1 x 2,5 watt LED verlichting
 • geluidsniveau max. 71 dB
 • inklapbaar dampscherm
 • geschikt voor recirculatie en afvoer
Adviesprijs:
219,-
Waar is de AKO6012RVS te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken afzuigkap

Aantal motoren: 2
 
Aantal standen: 3
 
Bediening: druktoetsen
 
Inklapbaar glazen dampscherm: ja
 
Verlichting afzuigkap: 1 x 2,5 Watt LED verlichting
 
Aantal lampen: 1 x 2,5 Watt
 
Energieklasse verlichting: A
 
Positie verlichting: achterzijde
 
Aluminium cassettefilters: 2 stuks
 
Aantal lagen cassettefilters: 5
 
Geschikt voor afvoer en recirculatie: ja
 
Afvoer naar boven: ja
 
Afvoer naar achteren: ja
 
Installatiemal: ja
 

Technische gegevens afzuigkap

Kleur: RVS
 
Breedte: 60 cm
 
Diameter afvoer: 120 mm
 
Energieklasse: C
 
Motor vermogen: 120 Watt
 
Aansluitwaarde: 122,5 Watt
 
Maximale luchtstroom: 326,4 m³/h
 
Maximaal geluidsniveau: 71 dB
 

Aanvullende kenmerken afzuigkap

Model afzuigkap: onderbouw
 
Type recirculatie koolstoffilter set: 2KSF002
 

Handleidingen en documentatie van AKO6012RVS

 
 • Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe afzuigkap?

  Het is belangrijk om te weten welk model afzuigkap geschikt is voor uw situatie: een wandmodel of bijvoorbeeld een plafondunit. Ook moet u weten over welk afzuigsysteem uw woning beschikt. Heeft u bijvoorbeeld een afvoer naar buiten of is er een centraal afzuigsysteem? Kies het type afzuigkap dat daar bij past.

   
 • Welk type afzuigkap kan ik het beste aanschaffen?

  -    Kijk eerst naar de grootte van uw kookplaat. Voor het beste resultaat kiest u een afzuigkap die minimaal net zo breed is als de kookplaat. We hebben afzuigkappen van 60 cm en 90 cm breed.
  -     Er zijn verschillende modellen afzuigkappen. Kies een model wat past bij uw situatie.
  -    Naast het kiezen van het juiste model is het ook belangrijk om te kijken welk afzuigsysteem geschikt is en de afzuigcapaciteit van de afzuigkap. 

  Soorten afzuigkap
  -    Een onderbouw afzuigkap hangt aan de wand of onder een keukenkastje. Vaak zijn deze afzuigkappen minder krachtig dan een wandschouw afzuigkap. 
  -    Een vlakscherm afzuigkap kan net als een onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje gemonteerd worden. Een vlakscherm afzuigkap valt niet op in de keuken en ziet u alleen tijdens het koken, omdat dan het uitschuifbare scherm uitsteekt om alle kookdampen op te vangen. 
  -    Een inbouw afzuigkap is ideaal voor in een grote schouw, bijvoorbeeld in een landelijke keuken, maar kunt u ook in een keukenkast (laten) monteren. 
  -    Een wandschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd en daar zijn veel verschillende modellen van verkrijgbaar. Het meest verkochte model is een piramide model die loopt schuin af naar boven. Wilt u een strakker model dan is wellicht een blokschouw afzuigkap een goede keuze. Dit model is plat bovenop en heeft een strak design. Nog een optie is een diagonaalkap. Dit model is aan de voorkant hoger dan aan de achterkant waardoor u veel minder kans loopt om uw hoofd te stoten tegen de afzuigkap. Dankzij het mooie design is het een echte eyecatcher in de keuken. 
  -    Een eiland afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland en hangt vrij aan het plafond. Een eiland afzuigkap heeft vaak een hogere afzuigcapaciteit dan een wandschouw afzuigkap en is meestal 90 cm breed. 
  -    Een plafond afzuigkap wordt gemonteerd in het plafond boven een kookeiland. Een plafond afzuigkap heeft een tijdloos design en wordt mooi afgewerkt in het plafond.  
  -    Een motorloze afzuigkap is geschikt om aan te sluiten op een centraal afzuigsysteem zoals vaak in een appartementengebouw het geval is. Een afzuigkap met motor is hier niet geschikt voor, omdat dit de werking van het centrale afzuigsysteem kan verstoren. 

   
 • Welke afzuigsystemen zijn er?

  Er zijn 3 soorten afzuigsystemen:
  -    Is er een afvoer naar buiten aanwezig dan kunt u kiezen voor een afzuigkap die geschikt is om aan te sluiten op een luchtafvoer. 
  -    Is er geen afvoer naar buiten mogelijk dan kunt u kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem. Dit past ook beter bij de nieuwe norm, omdat er in nieuwe woningen geen afvoer meer naar buiten gemaakt mag worden. De meeste van onze afzuigkappen zijn geschikt voor zowel een afvoer naar buiten als recirculatie afzuigkap. Kiest u voor een recirculatiesysteem dan moet u wel koolstoffilters of een plasmafilter gebruiken om de kooklucht te filteren.    
  -    Is de keuken aangesloten op een centraal afzuigsysteem dan kunt u kiezen voor een afzuigkap zonder motor als u deze op het centrale afzuigsysteem wilt aansluiten. De werking van de afzuigkap is afhankelijk van het centrale afzuigsysteem en kun je niet zelf bepalen. Tip: in een gebouw met een centraal afzuigsysteem kunt u ook kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem, maar deze mag u niet aansluiten op het centrale afzuigsysteem. 

   
 • Wat zegt de afzuigcapaciteit over een afzuigkap?

  -    De afzuigcapaciteit wordt aangegeven in kubieke meters per uur en is het maximale vermogen van de afzuigkap om de keuken dampvrij te maken. De capaciteit verschilt per type afzuigkap. De capaciteit betekent hoeveel en hoe snel de afzuigkap lucht uit de keuken zuigt. Bij een gesloten keuken is het eenvoudig om te berekenen welke capaciteit uw afzuigkap moet hebben. Bij een open keuken is dat lastiger.  
  -    De afzuigcapaciteit geldt alleen voor afzuigkappen met motor met een luchtafvoer naar buiten. Bij een recirculatiesysteem is gebruik van koolstoffilters of plasmafilter nodig. Dit zorgt voor een extra obstakel in de afvoer van de lucht. De vermelde afzuigcapaciteit wordt in dat geval niet gehaald.

  De benodigde afzuigcapaciteit berekenen:
  -    Meet de inhoud van de keuken (lengte x breedte x hoogte) en vermenigvuldig dit met 10. Nu weet u de minimale capaciteit die nodig is om uw keuken vrij te houden van kookgeuren. 
  -    Bij een open keuken is het lastig om de benodigde afzuigcapaciteit te berekenen. Kies daarom altijd voor een afzuigkap met een minimale afzuigcapaciteit van 500 m3 (kubieke meter). 

   

Productsheet van AKO6012RVS

Onderdelen en accessoires van AKO6012RVS

Service & Garantie

5 jaar garantie
Dé zekerheid voor langdurig gebruiks-plezier. lees verder
omruilservice
Omruilservice
Omdat je dírect een oplossing van ons mag verwachten. lees meer
oer_hollands
Oer Hollands
Meer dan 100 jaar thuis in het Nederlandse huishouden. lees meer

EU-productdatablad van AKO6012RVS

Klanten Reviews (AKO6012RVS)

Gemiddelde beoordeling (27 totaal)
Prijs-kwaliteit: 8,70
Voldoet aan de verwachting: 8,52
Mogelijkheden: 9,41
Uiterlijk / Design: 9,19
 • uit Brielle op 02 september 2022:

  Mooie RVS afzuigkap - Goede afzuiging - maakt veel geluid op stand 3 - Tevreden ermee - redelijke prijs

 • uit TERNEUZEN op 13 januari 2022:

  Prijs- en kwaliteitsverhouding uitstekend. Prima afzuigkap!

 • uit Den Ham op 02 januari 2022:

  Prima apparaat en prijs.
  Hebben het weer top voor elkaar!

 • uit Antwerpen op 19 november 2021:

  Zeer goede kwaliteit rvs dampkap met dubbele motor en led verlichting. Was even een klus om te installeren omdat de vorige kap een kleinere diameter afvoer had en bestaande opening groter moest. Maar ben heel tevreden met resultaat en de werking van het toestel. Top!

 • uit Tilburg op 06 oktober 2021:

  Ben erg tevreden zowel wat het uiterlijk betreft als ook het afzuigen van kookluchtjes.Echt een aanrader.

 • uit Assen op 18 juli 2021:

  Vandaag de afzuigkap geïnstalleerd en hij paste gewoon op de plek van de oude qua bevestiging. De afzuigkap voldoet prima aan onze eisen. Hij zuigt goed af en ook de ledverlichting is een verbetering ten opzichte van onze vorige. Kortom: zeer tevreden!

 • uit Standdaarbuiten op 10 juni 2021:

  het is een mooie afzuigkap,mooi afgewerkt en makkelijk en het voornaamste hij zuigt goed en dat is heel belangrijk wij zijn er blij mee en hoop dat er nog veel mensen een plezier er aan beleven

 • uit emmeloord op 03 mei 2021:

  Ben zeer tevreden met deze afzuigkap mooie led licht heeft meer licht dan me vorig met 2 lampen

 • uit Den Haag op 23 november 2020:

  Wij hebben de kap nu enkele maanden, de koolstoffilters moeten vervangen worden maar zijn nergens te krijgen, ook niet bij Inventum!

 • uit Enschede op 09 september 2020:

  Betrokkene heeft de RVS afzuigkap gekocht,deze is modern,strak,2 motoren,voldoed aan de verwachtingen,ben er erg blij mee.

 • uit rijsenhout op 10 februari 2020:

  Afzuiging is goed. jammer dat de afsluit klepjes van de pijp blijven klepperen bij redelijke wind!! als de kap uit staat.
  Volgens service balie niets aan te doen???

 • uit Alblasserdam op 25 september 2019:

  Prijs- en kwaliteitsverhouding uitstekend. Prima afzuigkap! Laat de concurrenten in onderhavige prijsklasse ver achter zich.

 • uit Bornem op 23 september 2019:

  Zuigt niet af en hels lawaai!

 • uit emmen op 03 juni 2019:

  mooi model. op hoge snelheid wel wat lawaaiig. maar dat komt door de filters heb ik gemerkt. maar verder een prima apparaat. en het model is geen oubollig vormgeving

 • uit Arnhem op 20 januari 2019:

  De kap hangt nu een aantal weken. Deze is opgehangen door een installateur.
  De kap werkt niet naar behoren. De afzuiging (ook in stand 3) is minimaal.

 • uit Bunschoten op 09 januari 2019:

  heb de afzuigkap in de schuur geplaatst
  ben er te Vreden over vind het niet normaal dat je zelf het lampje niet kan vervangen

 • uit Zoetermeer op 28 november 2018:

  Mooie kap, helaas resoneerde hij op het bovenkastje.
  Niets aan te doen volgens de service dienst, kastje fungeert als klankbord.
  Zelf isolatie aangebracht tussen kap en kastje, iets minder gebrom.
  Kap maakt in de hoge staande veel lawaai.

 • uit Tiel op 10 november 2018:

  Wij hebben deze afzuigkap nu 10 maanden in gebruik,
  hij doet het goed,alleen gaaat hij steeds meer lawaai maken.
  Op stand 3 helemaal niet te gebruiken,dendert dan bijna de keuken uit.
  Wij kunnen de kap dan ook niet aanbevelen.

 • uit Rotterdam op 10 november 2018:

  RVS is altijd een succes in de keuken. De prijs en kwaliteit verhouding is top. Het is de investering waar. Maak niet te veel lawaai.

 • uit sevenum op 04 november 2018:

  super tevrede en ben er ook super blij mee.

 • uit Venlo op 17 oktober 2018:

  Super product en ben er zeer tevreden over.

 • uit Papendrecht op 05 oktober 2018:

  goedkoop.
  In wit leverbaar en niet alleen in 'snackbar staal'.
  led verlichting.
  Ziet er netjes uit.
  - Vet filters niet los te koop ondanks dat ze niet zo stevig zijn.
  - koolstoffilters zijn duur.
  - led verlichting is niet zelf te vervangen, blijkbaar moet je de gehele afzuigkap opsturen, doos dus bewaren.
  - bij het monteren zijn de schroeven aan de binnenzijde moeilijk te bereiken.
  - lawaaiig.
  - geen tweede afdekplaatje meegeleverd terwijl bij recirculatie alle lucht uit de sleuven aan de voorzijde komt.

 • uit STOUTENBURG op 27 september 2018:

  Zuigt goed af, verlicht het kook gedeelte goed, Gaat geen warmte verloren

 • uit Reusel op 24 september 2018:

  Heel fijne en mooie afzuigkap, waar voor je geld

 • uit Helden op 07 september 2018:

  Hele goede koop.
  Kwaliteit voor een betaalbare prijs..
  Ben er erg tevreden mee.

 • uit Heerlen op 05 maart 2018:

  Mooi en degelijk product!

 • uit Tiel op 12 februari 2018:

  Een eenvoudige afzuigkap,met twee motoren die doet waarvoor die is aangekocht.
  De led verlichting (dus zuinig)is even wennen,maar geeft zeer goed licht op het kookgedeelte.

De AKO6012RVS is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Naar boven