• visual 2 - airco's en ventilatoren


Een heerlijk koel huis tijdens de zomerdagen. Met een airconditioner van Inventum bereik je binnen no time een prettige temperatuur in huis. Dankzij het uitstekende koelvermogen is de ruimte snel gevuld met koele lucht, hiermee zorg je voor een fijne nachtrust, verbeterde slaapkwaliteit en een aangename temperatuur in iedere ruimte in je huis. Eenvoudig, snel en ideaal tijdens de warmere temperaturen!

Met een Inventum airco maak je het moment! 

3-in-1 functie

De airco's van Inventum zijn multifunctioneel. De airco heeft naast koelen ook nog 2 andere functies. Zo kan de airco gebruikt worden als ventilator door de luchtcirculatie, maar het kan ook ingezet worden voor lucht ontvochtiging.

BTU

Waar staat BTU voor? BTU staat voor British Thermal Unit en wordt gebruikt als een rekeneenheid van energie bij de koelcapaciteit van airconditioning. Tegenwoordig wordt energie vaak in Watt uitgedrukt. Door de BTU kun je eenvoudig zien voor welke ruimtes de airco geschikt is.

Timer en afstandsbediening

De airco’s hebben beiden een instelbare timer functie die in te stellen is tot 24 uur. Met de bijgeleverde afstandsbediening stel je eenvoudig de timer en temperatuur in om vervolgens te kunnen genieten van de gekoelde lucht.

Ontvochtiging

De airco's van Inventum zijn ook geschikt om de lucht te ontvochtigen. In de ontvochtigingsstand is een afvoerslang naar buiten niet nodig, het condenswater kan worden opgevangen in een emmer of bak. Door de ruimte te ontvochtigen maak je het gelijk een stuk aangenamer in huis en is benauwdheid verleden tijd!

Schoonmaken van de airco

Zet voordat u uw airconditioner wilt reinigen het apparaat uit en verwijder de stekker uit het stopcontact.

Het reinigen van de buitenkant
Reinig de buitenkant van het apparaat met een vochtige doek of spons. Indien noodzakelijk kunt u de buitenkant van het apparaat met behulp van een mild afwasmiddel reinigen.

  • Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen om het apparaat te reinigen.
  • Droog de buitenkant van het apparaat.
  • Dompel het apparaat, het snoer of de stekker nooit in water of een andere vloeistof onder.

Het reinigen van het luchtfilter
Om de airconditioner optimaal te laten functioneren, adviseren wij om het luchtfilter elke 2 weken te reinigen. Het luchtfilter kan namelijk verstopt raken met stof en vuil.

  • Trek het luchtfilter uit de luchtinlaat aan de zijkant van het apparaat.
  • Reinig het luchtfilter met een zacht reinigingsmiddel in lauwwarm water (ca. 40°C) en laat het aan de lucht drogen. Leg het luchtfilter niet in de zon of op de verwarming om te drogen.
  • Schuif het luchtfilter terug. Controleer of deze volledig droog is voordat de airconditioner weer gebruikt wordt.

Het reinigen van de ventilatieroosters
Om de airconditioner optimaal te laten functioneren, kunt u de ventilatieroosters reinigen met behulp van een stofzuiger met een zachte borstelzuigmond.

 
Naar boven