• Banner wassen en drogen 187x189px - 2021-vervolg.jpg


Herken je dit? Je hebt net alle was gedaan en de wasmanden zitten al weer vol. Dan is het fijn om een wasmachine te hebben waar 8 kilo wasgoed in past. Kies voor een kort, lang of ECO-programma en voor je het weet is je was weer schoon.

De was ophangen kan natuurlijk, maar het meteen in een droger stoppen is ook praktisch. Kies zelf hoe droog je de was wilt hebben. Of gebruik de droger om je kleding op te frissen. En door de antikreukfunctie heb je er bijna geen werk meer aan.

Met Inventum wasmachines en wasdrogers maak je 't moment!

Warmtepomp-of-condensdroger-185x185

Warmtepomp- of condensdroger

Een warmtepompdroger droogt je was op een lagere temperatuur. Je wasgoed slijt daardoor minder snel en de kans op krimp is ook kleiner. Het drogen van een lading was duurt langer, maar de warmtepompdroger is wel zuinig in gebruik. 
Een condensdroger is over het algemeen goedkoper dan een warmtepompdroger. De condensdroger droogt op een hogere temperatuur en daardoor is de was sneller droog. Deze droger is minder zuinig in gebruik. 
Bij beide drogers wordt het water opgevangen in een bakje dat je regelmatig moet legen, maar je kunt het apparaat ook aansluiten op een waterafvoer.

Inverter-motor-185x185

Inverter motor (koolborstelloze motor)

Alle Inventum wasmachines hebben een duurzame Inverter motor. Dat wordt ook wel een koolborstelloze motor genoemd. De Inverter motor zorgt ervoor dat je wasmachine minder geluid maakt en minder energie verbruikt. Ook gaat de machine gemiddeld langer mee dan een wasmachine met een ander type motor. We geven dan ook 10 jaar Inventum garantie op dit type motor.  

Toerental-185x185

Toerental

Het toerental van de wasmachine geeft aan hoe snel de was gecentrifugeerd wordt aan het einde van een programma. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de machine komt. Als de wasmachine een toerental heeft van 1400 of hoger dan hoeft de was ook minder lang in de wasdroger.

Energie-efficientieklasse-185x185

Energie-efficiëntieklasse

De energie-efficiëntieklasse geeft aan hoe zuinig een wasmachine of wasdroger is. Voor wasmachines lopen de klasses van A tot en met G. A is het zuinigst, G het minst zuinig. De Inventum wasmachines hebben energie-efficiëntieklasse B. 
Voor wasdrogers is dat van A+++ tot en met B. Klasse B is momenteel het minst zuinige apparaat dat is toegestaan. Onze warmtepompdrogers hebben energie-efficiëntieklasse A++.

Condensatie-efficientieklasse-185x185

Condensatie-efficiëntieklasse

Tijdens het drogen van de was ontsnapt er altijd een beetje warme, vochtige lucht. Dat valt niet te voorkomen. In kleine of slecht geventileerde ruimtes kan dit problemen geven. Ramen kunnen beslaan en schimmels krijgen een kans. Daarom hebben alle Inventum wasdrogers condensatie-efficiëntieklasse A. Je kunt onze drogers veilig gebruiken, omdat ze goed zijn afgesloten en er maar een minimale hoeveelheid vochtige lucht ontsnapt.

Wave-Care-185x185

Wave Care

Alle Inventum wasmachines en wasdrogers hebben een trommel met Wave Care technologie. Door de speciale structuur aan de binnenkant van de trommel worden de vezels van de kleding verzacht en slijt de kleding minder snel. Wave Care zorgt voor minder kreukels en verbetert de was- en droogresultaten.

Dual-Air-1-185x185

Dual Air

Dankzij de unieke Dual Air technologie droogt wasgoed sneller en zijn de Inventum drogers extra energiezuinig. De trommel van de droger draait afwisselend linksom en rechtsom. De warme lucht die tegelijkertijd de trommel in wordt geblazen zorgt voor heerlijk zacht en gelijkmatig gedroogd wasgoed. Zelfs bij een volle trommel komt je wasgoed minder gekreukt uit de droger.

Programma-Opfrissen-185x185

Programma Opfrissen

Hoeft je kledingstuk nog niet echt gewassen te worden, maar zou het wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld omdat er etens- of rooklucht in zit? Gebruik dan het programma Opfrissen van de Inventum wasdrogers. In 30 minuten zijn de geuren uit je kleding verdwenen en ruikt het weer heerlijk fris. Dat scheelt weer een wasbeurt en daarmee tijd, energiekosten en slijtage aan je kleding.

Steam-Clean-185x185

Steam Clean

Heb je last van allergieën? Gebruik dan het speciale Steam Clean wasprogramma. Dit unieke programma, dat al onze wasmachines hebben, zorgt voor veel stoom in de trommel. Daarmee verwijder je bacteriën en bijvoorbeeld huisstofmijt uit je wasgoed. Erg fijn dus voor je beddengoed, ondergoed en handdoeken. De Steam Clean functie verwijdert ook onprettige geuren uit je kleding. En wasverzachter is niet meer nodig, omdat je wasgoed heerlijk zacht uit de machine komt. Nog een voordeel van de stoomfunctie is dat je was minder kreukt waardoor het strijken zo klaar is.

Trommelreiniging-185x185

Trommelreiniging

Om te voorkomen dat je wasmachine onfris gaat ruiken is er het speciale trommelreinigingsprogramma. Door dit programma regelmatig te draaien voorkom je schimmel en muffe luchtjes in je wasmachine.

Aquastop-en-overloopbeveiliging-185x185

Aquastop en overloopbeveiliging

Dankzij de Aquastop is wateroverlast voorgoed verleden tijd. In geval van een lekkage sluit dit systeem de watertoevoer bij de kraan automatisch af, waardoor waterschade wordt tegengegaan. Al onze wasmachines zijn voorzien van een Aquastop. 
De overloopbeveiliging meet het waterniveau in de wasmachine. Komt het water te hoog? Dan wordt het teveel meteen weggepompt en loopt de trommel niet over.

 
Naar boven