Of je nu een voorstander bent van de klassieke elektro kookplaat, je voorkeur uit gaat ​naar koken op gas of je de luxe van een keramische kookplaat wilt, Inventum heeft voor elke thuiskok een geschikte kookplaat.

Met Inventum kookplaten maak je 't moment!

VKG6010WIT - op koelkast

Slim combineren

De vrijstaande kookplaten van Inventum zijn 58 cm breed, waardoor ze perfect bovenop een 60 cm vrijstaande koelkast geplaatst kunnen worden. Een ideale combinatie als je ruimte op het aanrecht wilt besparen. Dit maakt de kookplaat ook ideaal voor op de camping of voor in een vakantiehuisje. Let op: plaats de vrijstaande kookplaten alleen op een vlakke, hittebestendige ondergrond.

VKG6010WIT

Gaskookplaat

De gaskookplaat is voorzien van vlambeveiliging. Wanneer de vlam uitgaat, wordt de gastoevoer automatisch afgesloten. Geen vlam = geen gas. Daarnaast zijn de draaiknoppen voorzien van geïntegreerde vonkontsteking, waardoor je geen gasaansteker meer nodig hebt om de vlam te ontsteken.

Elektrische kookplaat

De elektrische kookplaat van Inventum is voorzien van restwarmte indicatie. Tijdens het koken worden de gietijzeren kookzones warm. Aan de restwarmte indicatie zie je of de kookplaat volledig is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken, zal het lampje van de betreffende kookzone branden.

VKC6010WIT

Keramische kookplaat

De keramische kookplaat is voorzien van high-speed keramisch glas. Deze glasplaat laat de warmte goed door, zodat het gerecht optimaal verhit wordt. Aan de restwarmte indicatie zie je of de kookplaat is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken, zal het lampje van de betreffende kookzone branden. Een groot voordeel van een keramische kookplaat is dat deze eenvoudig is schoon te maken. Je hebt namelijk geen last van randen en kieren, waar vet en vuil zich kunnen ophopen.

VKG6010WIT - vonkontsteking met deksel 128x128

Schoonmaaktips!

Gaskookplaat reinigen
Om de kookplaat in goede conditie te houden, adviseren wij om deze na elk gebruik te reinigen. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als deze een langere tijd blijven liggen.
Gebruik voor het reinigen van de kookplaat een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel. De losse onderdelen mogen niet in de vaatwasmachine gereinigd worden. Het materiaal kan hierdoor worden aangetast.

Om de kookplaat eenvoudig te kunnen reinigen, zijn de pannendragers en de branders afneembaar.

 1. Reinig eerst de bedieningsknoppen, branders en pannendragers.
 2. Controleer of de thermokoppel en vonkontsteking schoon zijn. Maak deze eventueel schoon met een tandenstoker.
 3. Reinig daarna de vangschaal.
 4. Neem alles nog een keer goed af met alleen een vochtige doek en droog het goed na met een zachte doek.
 5. Plaats de branders terug op de kookplaat. Let daarbij goed op de openingen voor de thermokoppel en vonkontsteking.
 6. Leg de branderdeksel op de branders.
 7. Plaats de pannendragers terug op de kookplaat. Leg de pannendragers voorzichtig op de vangschaal zonder te schuiven.

Last van hardnekkige vlekken?
Reinig hardnekkige vlekken op de pannendragers en branderdeksels met een vloeibaar reinigingsmiddel en eventueel een kunststof schuursponsje. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reiningen.

Na verloop van tijd kan er een verkleuring optreden op het oppervlak. Dit is normaal en valt niet onder de garantie.

Elektrische kookplaat reinigen
Reinig de kookplaat na elk gebruik met een vochtige doek. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als ze langere tijd niet verwijderd worden.

Schakel de kookplaat voor een grondige reiniging volledig uit, door de stekker uit het stopcontact te verwijderen en laat de kookplaat volledig afkoelen. Gebruik voor een grondige reiniging van de kookplaat een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reinigen. Het apparaat niet onderdompelen in water en/of andere vloeistoffen.

Keramische kookplaat reinigen
Wij adviseren de kookplaat na elk gebruik te reinigen. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als ze langere tijd niet verwijderd worden.
Bij een grondige reiniging schakel je de kookplaat volledig uit, door de stekker uit het stopcontact te verwijderen en de kookplaat volledig af te laten koelen.

 • Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen, spuitbussen of scherpe voorwerpen om het oppervlak van de kookplaat te reinigen die niet voor dit doel ontwikkeld zijn.
 • Reinig het oppervlak van de kookplaat dagelijks met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Goed droog maken met keukenpapier of een droge theedoek.
 • Overgekookt voedsel kun je verwijderen door de plek in te laten weken met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel of gebruik een glasschraper. Let op: de glasschraper is scherp. Houd deze buiten bereik van kinderen.
 • Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor keramische/inductie kookplaten voor hardnekkige vlekken. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven