• visual_3_-_kookplaten_inbouw.jpg


Of je nu een voorstander bent van de klassieke elektro kookplaat, je voorkeur uitgaat naar koken op inductie of je de luxe van een keramische kookplaat wilt, Inventum heeft voor elke thuiskok een geschikte kookplaat.

Met Inventum kookplaten maak je 't moment!

Slim combineren

De vrijstaande kookplaten van Inventum zijn 58 en 59 cm breed, waardoor ze perfect bovenop een 60 cm vrijstaande koelkast geplaatst kunnen worden. Een ideale combinatie als je ruimte op het aanrecht wilt besparen. Dit maakt de kookplaat ook ideaal voor op de camping of voor in een vakantiehuisje. Let op: plaats de vrijstaande kookplaten alleen op een vlakke, hittebestendige ondergrond.

Inductiekookplaat

Inductie is op dit moment het meest populaire kooksysteem. De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van een strak design met een keuze uit een matzwarte of RVS rand. De kookplaat heeft vier kookzones met 9 standen per zone. Hij is voorzien van restwarmte indicatie, tiptoetsbediening en een toetsenblokkering. Ook heeft elke kookzone een apart instelbare boostfunctie voor extra vermogen. 

Naast de vele voordelen staat inductie er ook om bekend dat het veel vermogen vergt en er dus een aparte stroomgroep nodig is. De vrijstaande inductie kookplaten van Inventum zijn 1 fase kookplaten. De kookplaten bevatten een slimme technologie die ervoor zorgt dat de kookplaat automatisch zijn vermogen verdeelt waardoor hij aangesloten kan worden op een normaal stopcontact. Een dure verbouwing of aanpassing in de meterkast is dus niet nodig! 

Elektrische kookplaat

De elektrische kookplaat van Inventum is voorzien van restwarmte indicatie. Tijdens het koken worden de gietijzeren kookzones warm. Aan de restwarmte indicatie zie je of de kookplaat volledig is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken, zal het lampje van de betreffende kookzone branden.

Keramische kookplaat

De keramische kookplaat is voorzien van high-speed keramisch glas. Deze glasplaat laat de warmte goed door, zodat het gerecht optimaal verhit wordt. Aan de restwarmte indicatie zie je of de kookplaat is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken, zal het lampje van de betreffende kookzone branden. Een groot voordeel van een keramische kookplaat is dat deze eenvoudig is schoon te maken. Je hebt namelijk geen last van randen en kieren, waar vet en vuil zich kunnen ophopen.

Schoonmaaktips!

Elektrische kookplaat reinigen
Reinig de kookplaat na elk gebruik met een vochtige doek. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als ze langere tijd niet verwijderd worden. 

Schakel de kookplaat voor een grondige reiniging volledig uit, door de stekker uit het stopcontact te verwijderen en laat de kookplaat volledig afkoelen. Gebruik voor een grondige reiniging van de kookplaat een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reinigen. Het apparaat niet onderdompelen in water en/of andere vloeistoffen.
Keramische of inductiekookplaat reinigen

Wij adviseren de kookplaat na elk gebruik te reinigen. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als ze langere tijd niet verwijderd worden. Bij een grondige reiniging schakel je de kookplaat volledig uit, door de stekker uit het stopcontact te verwijderen en de kookplaat volledig af te laten koelen.

  • Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen, spuitbussen of scherpe voorwerpen om het oppervlak van de kookplaat te reinigen die niet voor dit doel ontwikkeld zijn.
  • Reinig het oppervlak van de kookplaat dagelijks met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Goed droog maken met keukenpapier of een droge theedoek.
  • Overgekookt voedsel kun je verwijderen door de plek in te laten weken met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel of gebruik een glasschraper. Let op: de glasschraper is scherp. Houd deze buiten bereik van kinderen.
  • Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor keramische/inductie kookplaten voor hardnekkige vlekken. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

maandag
10:00 - 17.00u

di t/m vrij
08.30 - 17.00u

 
Naar boven