Haal de koeler of koelkast eerst leeg voordat je gaat schoonmaken. De draagplateaus en flessenvakken zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Deze onderdelen mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Gebruik voor het reinigen een warm sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel, allesreiniger of soda om vervelende geuren te voorkomen. Neem de binnenkant van de koeler of koelkast na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed na. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen.
Afvoergootje
Door het automatisch ontdooisysteem loopt het dooiwater van de koeler of koelkast via het afvoergootje naar een opvangbakje. Het kan voorkomen dat het afvoergootje verstopt raakt. Er kan dan water in de koelkast komen te staan. Wanneer het afvoergootje verstopt is, kun je deze schoonmaken met een wattenstaafje. Het vuil in het opvangbakje kun je dan eenvoudig weggooien
Vriezer ontdooien
Wij adviseren je om de vriezer één a twee keer per jaar te ontdooien, maar zeker wanneer de ijslaag een dikte van 3 tot 5 mm heeft bereikt. Verwijder voor het ontdooien eerst alle producten uit het vriesgedeelte. Bewaar de producten op een koele plaats en wikkel deze eventueel in, in kranten. Zet de thermostaat op “●“ en verwijder de stekker uit het stopcontact. Je kunt het ontdooien versnellen door een schaal met heet water in het vriesgedeelte te plaatsen. Plaats een lade of bak aan de voorzijde van de vriezer, zodat het dooiwater hier in kan lopen. De vrieskisten zijn voorzien van een dooiwaterafvoer. Door de dop aan de binnen- en buitenkant los te draaien, loopt het dooiwater vanzelf naar buiten.
Verwijder het dooiwater wat in het vriesgedeelte blijft liggen met een spons. Neem de binnenkant van de vriezer na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed af. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen. Zet daarna de thermostaat weer op de gewenste stand. Zodra de vriezer weer op gewenste temperatuur is, kun je de producten terugplaatsen.