• visual 2 - koelen


Wie kent dat nou niet: ruimte te kort komen op het moment dat je die juist zo hard nodig hebt. In de koelkasten en vriezers van Inventum kun je met gemak al je boodschappen kwijt. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van een 50 cm brede koeler en een 4 sterren vriezer tot aan een grote luxe Amerikaanse koelkast. De handige draagplateaus en deurvakken zorgen voor genoeg ruimte en een praktische indeling. Over de energiekosten hoef je je ook geen zorgen te maken. Alle koel- en vrieskasten van Inventum hebben energielabel D, E of F, hiermee kun je flink besparen op je energierekening. 

Met Inventum koel- en vrieskasten maak je 't moment!

Inhoud

De inhoud van de Inventum koel- en vrieskasten varieert van 68 liter tot wel 510 liter. De glazen draagplateaus en deurvakken van de Inventum koelkasten zijn naar eigen inzicht in te delen. De Inventum koelkasten zijn uitgerust met een handig flessenvak en de vrieskisten zijn voorzien van een uitneembare opbergkorf. De opbergkorf hang je boven in de vrieskist, waardoor je goed bij de etenswaren kunt.

energielabel-nieuw.PNG

Energiezuinig

Alle Inventum koel- en vrieskasten zijn energiezuinig met energielabel D, E of F. Wanneer je je oude koel- of vrieskast vervangt door een nieuw, zuinig apparaat verdien je dit vanzelf terug. Hiermee bespaar je fors op je energierekening. Met een zuinige koelkast doe je het milieu dan ook een groot plezier. 

Automatisch ontdooisysteem

Het ontdooien van het koelgedeelte van een koeler en koelkast gebeurt volledig automatisch. Het dooiwater loopt via het afvoergootje naar een opvangbakje waarin het verdampt. Op het reinigen van het opvangbakje na, heb je er geen omkijken naar. Wanneer je de vrieskist wilt ontdooien, kun je gebruik maken van de dooiwaterafvoer. Door de dop aan de binnen- en buitenkant los te draaien, loopt het dooiwater vanzelf naar buiten.

Superkoelen en -vriezen

De handige superkoelen of supervriezen stand kun je gebruiken om voedsel snel te koelen of in te vriezen. Ideaal om grote hoeveelheden voedsel in een keer te koelen, in te vriezen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren.

Frost Intelligence systeem

Door het Frost Intelligence systeem vindt er minder rijpvorming en ijsafzetting plaats en hoeft de vriezer minder vaak te worden ontdooid dan vriezers zonder deze technologie. De technologie zorgt er tevens voor dat de vriezer snel ontdooit en gemakkelijk schoon te maken is.

No-Frost

Door middel van de No-Frost technologie ontstaat er geen overtollig ijs in de vriezer. Door de luchtcirculatie in de vriezer wordt eventueel vocht snel afgevoerd, hierdoor kan er geen ijsvorming uit vocht ontstaan. Dit betekent dat de vriezer nooit meer hoeft te worden ontdooid. 

Klimaatklasse

Wanneer je de vriezer op plekken wilt plaatsen waar geen verwarming is, bijvoorbeeld in de bijkeuken of kelder, is het belangrijk dat de vriezer klimaatklasse SN heeft.

4 sterren vriezer

Een vriezer krijgt aan de hand van het vriesvermogen een aantal sterren. Dit geeft aan tot welke temperatuur de vriezer kan worden ingesteld en hoe lang je etenswaren kunt bewaren. Een 4 sterren vriesgedeelte is geschikt om verse etenswaren 3 maanden in te vriezen en kan worden ingesteld op een temperatuur van -18 °C of lager.

Luxe afwerking

Inventum vindt ieder detail belangrijk. Daarom zijn de strak vormgegeven deurvakken van veel koelers en koelkasten voorzien van rvs accenten. En om overzicht te houden in je koelkast zijn de deurvakken en lades transparant. Dit is niet alleen heel praktisch, maar geeft de koelkasten ook een extra luxe uitstraling.

Schoonmaaktips!

Haal de koeler of koelkast eerst leeg voordat je gaat schoonmaken. De draagplateaus en flessenvakken zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Deze onderdelen mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Gebruik voor het reinigen een warm sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel, allesreiniger of soda om vervelende geuren te voorkomen. Neem de binnenkant van de koeler of koelkast na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed na. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen.

Afvoergootje
Door het automatisch ontdooisysteem loopt het dooiwater van de koeler of koelkast via het afvoergootje naar een opvangbakje. Het kan voorkomen dat het afvoergootje verstopt raakt. Er kan dan water in de koelkast komen te staan. Wanneer het afvoergootje verstopt is, kun je deze schoonmaken met een wattenstaafje. Het vuil in het opvangbakje kun je dan eenvoudig weggooien

Vriezer ontdooien
Wij adviseren je om de vriezer één a twee keer per jaar te ontdooien, maar zeker wanneer de ijslaag een dikte van 3 tot 5 mm heeft bereikt. Verwijder voor het ontdooien eerst alle producten uit het vriesgedeelte. Bewaar de producten op een koele plaats en wikkel deze eventueel in, in kranten. Zet de thermostaat op “●“ en verwijder de stekker uit het stopcontact. Je kunt het ontdooien versnellen door een schaal met heet water in het vriesgedeelte te plaatsen. Plaats een lade of bak aan de voorzijde van de vriezer, zodat het dooiwater hier in kan lopen. De vrieskisten zijn voorzien van een dooiwaterafvoer. Door de dop aan de binnen- en buitenkant los te draaien, loopt het dooiwater vanzelf naar buiten.

Verwijder het dooiwater wat in het vriesgedeelte blijft liggen met een spons. Neem de binnenkant van de vriezer na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed af. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen. Zet daarna de thermostaat weer op de gewenste stand. Zodra de vriezer weer op gewenste temperatuur is, kun je de producten terugplaatsen.

 
Naar boven