• visual 2 - fornuizen

 

Terwijl een grote pan soep zachtjes staat te pruttelen, wordt ondertussen je zelfgemaakte appeltaart in de oven afgebakken. Met een fornuis combineer je twee apparaten in één, waardoor je ruimte bespaart. Koken, bakken, braden: met de fornuizen van Inventum kan het allemaal tegelijk. De uitgebreide ovenprogramma's helpen je bij het maken van ieder denkbaar gerecht. En dankzij de fraaie glazen binnendeur heb je de oven zó weer schoon!

Met een Inventum fornuis maak je 't moment

Luxe afwerking

Alle Inventum fornuizen zijn voorzien van een volledig glazen binnendeur. Hierdoor heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Dit zorgt voor extra schoonmaakgemak. Bovendien is de deur van drie dubbel glas, waardoor de buitenkant tijdens het gebruik relatief koel blijft. Extra veilig dus!

Display met timerfunctie

De twee luxere fornuizen VFG6032WGWIT en VFG6032WGRVS met een multifunctionele oven hebben een digitaal display met timerfunctie. Hierop kun je de resterende bereidingstijd aflezen. De timerfunctie is ook afzonderlijk van de oven te gebruiken als kookwekker. Dat is handig wanneer je de oven niet gebruikt, maar wel een pan op het vuur hebt staan.

Krachtige wok

Het geheim van een heerlijke wokmaaltijd? Een krachtige wokbrander! In steeds meer keukens wordt er gekookt met een wokpan. Een krachtige wokbrander is dan onmisbaar op de kookplaat. Door het vermogen van de wokbrander schroeien de ingrediënten snel dicht en blijven smaak en geur optimaal behouden.

Schoonmaaktips!

Het kan een vervelend klusje zijn... het fornuis schoonmaken. Toch adviseren wij je om deze klus niet voor je uit te schuiven. Door het fornuis na elk gebruik even schoon te maken, voorkom je dat etensresten gaan inwerken. Wij geven je een aantal tips voor een snelle reiniging maar ook voor een grondige schoonmaak.

Zet voor het reinigen het fornuis uit en laat deze volledig afkoelen. Het fornuis mag niet gereinigd worden met een stoomreiniger of hogedruk reiniger.

De glazen afdekplaat reinigen
De glazen afdekplaat kun je gemakkelijk reinigen met een glasreiniger. Je kunt de afdekplaat eventueel van het fornuis halen, zodat je overal goed bij kunt. Dit doe je door de afdekplaat te openen en deze aan beide zijden vast te houden. Trek de afdekplaat voorzichtig, recht omhoog. Monteer na het reinigen de afdekplaat in omgekeerde volgorde.

Het kookgedeelte reinigen
Om het kookgedeelte in goede conditie te houden, adviseren wij om deze na elk gebruik te reinigen. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als deze een langere tijd blijven liggen.

Gebruik voor het reinigen van het kookgedeelte een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. De losse onderdelen mogen niet in de vaatwasmachine gereinigd worden. Het materiaal wordt aangetast door het vaatwasmiddel van de vaatwasmachine.

Om het kookgedeelte eenvoudig te kunnen reinigen, zijn de pannendragers en de branders afneembaar.

 1. Reinig eerst de bedieningsknoppen, branders en pannendragers.
 2. Controleer of de thermokoppel en vonkontsteking schoon zijn. Maak deze eventueel schoon met een tandenstoker.
 3. Reinig daarna de vangschaal.
 4. Neem alles nog een keer goed af met alleen een vochtige doek en droog het goed na met een zachte doek.
 5. Plaats de branders terug op de kookplaat. Let daarbij goed op de openingen voor de thermokoppel en vonkontsteking.
 6. Leg de branderdeksels op de branders.
 7. Plaats de pannendragers terug op de kookplaat. Leg de pannendragers voorzichtig op de vangschaal zonder te schuiven.
 8. Sluit de glazen afdekplaat.

Last van hardnekkige vlekken?
Reinig hardnekkige vlekken op de pannendragers en branderdeksels met een vloeibaar reinigingsmiddel en eventueel een kunststof schuursponsje. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reinigen.

Hardnekkige vlekken op het roestvrij staal kun je het beste reinigen met een middel speciaal voor roestvrij staal. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Poets altijd met de structuur van het staal mee om vlekken te voorkomen.

Na verloop van tijd kan er een verkleuring optreden op het oppervlak van het roestvrij staal.

De oven reinigen
De binnenzijde van de oven is afgewerkt met een easy clean coating. De oven kun je na elk gebruik schoonmaken met een vochtige doek. Voor een grondige reiniging kun je een ovenspray gebruiken. Spoel de resten van de schoonmaakmiddelen altijd goed af en droog de binnenzijde met een doek

Reinig de losse accessoires, zoals de bakplaat en het rooster met warm water en afwasmiddel. Maak alles goed droog voordat het weer gebruikt wordt. Reinig de buitenkant van het fornuis met een vochtige doek of spons en eventueel afwasmiddel. Reinig ook de deur en het deurrubber goed.

Om de ovendeur gemakkelijker schoon te maken, kan de binnenste ruit verwijderd worden:

 • Open je de ovendeur volledig.
 • Druk aan de linker- en rechterzijde de lipjes in met je vingers.
 • Verwijder de afscherming
 • Til de ruit voorzichtig op en verwijder deze.
 • Leg de ruit op een doek.
 • Reinig de ruiten met een zachte doek en een glasreiniger.
 • Monteer na het reinigen de ruit en de afscherming in omgekeerde volgorde.

Ovendeur demonteren en monteren
De ovendeur kan gedemonteerd worden om het schoonmaken van de binnenzijde van de oven en de ovendeur te vergemakkelijken:

 • Open je de ovendeur volledig.
 • Til de twee hendeltjes bij de scharnieren op. Gebruik een platte schroevendraaier.
 • Sluit de deur voorzichtig tot de eerste stand die wordt veroorzaakt door de twee hendeltjes die je zojuist hebt opgetild.
 • Til de deur naar boven en naar buiten op om deze te verwijderen.
 • Plaats de scharnieren van de ovendeur in hun behuizing. Let op dat de deur recht zit.
 • Zet de twee hendeltjes bij de scharnieren weer terug in de juiste positie.
 • Sluit de ovendeur.

Ovenlamp vervangen
Schakel het fornuis volledig uit door de stekker uit het stopcontact te verwijderen of door de zekering in de groepenkast los te draaien. Vervang de lamp pas als het fornuis volledig is uitgeschakeld:

 • Draai het glazen beschermkapje tegen de klok in los.
 • Verwissel de ovenlamp voor een soortgelijke lamp (15 W, 230V, E14 fitting en geschikt voor hoge temperaturen - tot 300°C).
 • Draai het glazen beschermkapje vast.
 • Steek de stekker weer in het stopcontact of draai de zekering vast in de groepenkast.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven