• visual 2 - fornuizen


Terwijl een grote pan soep zachtjes staat te pruttelen, wordt ondertussen je zelfgemaakte appeltaart in de oven afgebakken. Met een fornuis combineer je twee apparaten in één, waardoor je ruimte bespaart. Koken, bakken, braden: met de fornuizen van Inventum kan het allemaal tegelijk. De uitgebreide ovenprogramma's helpen je bij het maken van ieder denkbaar gerecht. En dankzij de fraaie glazen binnendeur heb je de oven zó weer schoon!

Met een Inventum fornuis maak je 't moment

Gas vs. Inductie

Wat is het verschil tussen koken op inductie en op gas? Bij inductie wordt de pan snel verwarmd. Als de pan van de kookplaat wordt afgehaald, koelt de kookplaat ook weer snel af. De energie wordt efficiënt gebruikt, want er gaat nauwelijks hitte verloren. Dankzij het gladde oppervlak van de inductiekookplaat is deze gemakkelijk schoon te houden. 

Ook bij koken op gas is de warmte makkelijk te doseren, waardoor er weinig warmte verloren gaat. De branders met verschillende sterktes zorgen voor de perfecte bereiding van elk gerecht. Een groot voordeel bij de gasfornuizen van Inventum is de krachtige wokbrander. Door het vermogen van de wokbrander schroeien de ingrediënten snel dicht en blijven smaak en geur optimaal behouden. 
 

Functionaliteiten

5 insteekniveaus 
De multifunctionele oven heeft 5 insteekniveaus waarmee je gelijktijdig meerdere gerechten kunt bereiden. De oven beschikt over elf verschillende ovenprogramma’s, waarmee iedere thuiskok gemakkelijk de heerlijkste gerechten op tafel kan toveren.

Easy clean coating
Dankzij de easy clean coating aan de binnenkant en de volledig glazen binnendeur maak je de oven in een handomdraai schoon. 

Vlambeveiliging en geïntegreerde vonkontsteking
De gaskookplaat is thermisch beveiligd. De gastoevoer wordt automatisch afgesloten wanneer de vlam uitgaat. Geen vlam = geen gas. De kookplaat is daarom 100% veilig. Dankzij de geïntegreerde vonkontsteking heb je nooit meer een aansteker nodig om de vlam te ontsteken. 
 

Luxe afwerking

Alle Inventum fornuizen zijn voorzien van een volledig glazen binnendeur. Hierdoor heb je geen last van randen of kieren waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Dit zorgt voor extra schoonmaakgemak. Bovendien is de deur van drie dubbel glas, waardoor de buitenkant tijdens het gebruik relatief koel blijft. Extra veilig dus!

Display met timerfunctie

De twee luxere fornuizen VFG6034WGRVS en VFI5042RVS met een multifunctionele oven hebben een digitaal display met timerfunctie. Hierop kun je de resterende bereidingstijd aflezen. De timerfunctie van de VFI5042RVS is ook afzonderlijk van de oven te gebruiken als kookwekker. Dat is handig wanneer je de oven niet gebruikt, maar wel een pan op het vuur hebt staan.

Schoonmaaktips!

Het kan een vervelend klusje zijn... het fornuis schoonmaken. Toch adviseren wij je om deze klus niet voor je uit te schuiven. Door het fornuis na elk gebruik even schoon te maken, voorkom je dat etensresten gaan inwerken. Wij geven je een aantal tips voor een snelle reiniging maar ook voor een grondige schoonmaak. 

Zet voor het reinigen het fornuis uit en laat deze volledig afkoelen. Het fornuis mag niet gereinigd worden met een stoomreiniger of hogedruk reiniger.

De glazen afdekplaat reinigen
De glazen afdekplaat kun je gemakkelijk reinigen met een glasreiniger. Je kunt de afdekplaat eventueel van het fornuis halen, zodat je overal goed bij kunt. Dit doe je door de afdekplaat te openen en deze aan beide zijden vast te houden. Trek de afdekplaat voorzichtig, recht omhoog. Monteer na het reinigen de afdekplaat in omgekeerde volgorde.

Het kookgedeelte reinigen
Gaskookplaat
Om het kookgedeelte in goede conditie te houden, adviseren wij om deze na elk gebruik te reinigen. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als deze een langere tijd blijven liggen.

Gebruik voor het reinigen van het kookgedeelte een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. De losse onderdelen mogen niet in de vaatwasmachine gereinigd worden. Het materiaal wordt aangetast door het vaatwasmiddel van de vaatwasmachine.

Om het kookgedeelte eenvoudig te kunnen reinigen, zijn de pandragers en de branders afneembaar.
1.    Reinig eerst de bedieningsknoppen, branders en pandragers.
2.    Controleer of de thermokoppel en vonkontsteking schoon zijn. Maak deze eventueel schoon met een tandenstoker.
3.    Reinig daarna de vangschaal.
4.    Neem alles nog een keer goed af met alleen een vochtige doek en droog het goed na met een zachte doek.
5.    Plaats de branders terug op de kookplaat. Let daarbij goed op de openingen voor de thermokoppel en vonkontsteking.
6.    Leg de branderdeksels op de branders.
7.    Plaats de pandragers terug op de kookplaat. Leg de pandragers voorzichtig op de vangschaal zonder te schuiven.
8.    Sluit de glazen afdekplaat.

Inductiekookplaat
De inductiekookplaat is geheel vlak, waardoor het high-speed keramisch glas eenvoudig te reinigen is. Laat de kookplaat volledig afkoelen voor je begint met schoonmaken. Reinig het oppervlak van de kookplaat na het koken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Maak de kookplaat daarna goed droog met keukenpapier of een droge theedoek.

Overgekookt voedsel kun je het beste verwijderen door de plek in te laten weken met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Voor keramische/inductie kookplaten zijn er ook speciale reinigingsmiddelen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking. Daarnaast kun je gebruikmaken van een glasschraper. Let op: een glasschraper is scherp en kan de kookplaat bij verkeerd gebruik beschadigen. Houd de glasschraper uit de buurt van de kinderen. Kalkresten en waterkringen kun je verwijderen met schoonmaakazijn. Gebruik geen scherpe voorwerpen, schurende of zuurhoudende middelen of soda om de kookplaat te reinigen. Dit kan voor onherstelbare verkleuringen en beschadigingen zorgen.

Last van hardnekkige vlekken?
Reinig hardnekkige vlekken op de pannendragers en brander deksels met een vloeibaar reinigingsmiddel en eventueel een kunststof schuursponsje. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reinigen.

Hardnekkige vlekken op het roestvrij staal kun je het beste reinigen met een middel speciaal voor roestvrij staal. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Poets altijd met de structuur van het staal mee om vlekken te voorkomen.

Na verloop van tijd kan er een verkleuring optreden op het oppervlak van het roestvrij staal.

De oven reinigen
De binnenzijde van de oven is afgewerkt met een easy clean coating. De oven kun je na elk gebruik schoonmaken met een vochtige doek. Voor een grondige reiniging kun je een ovenspray gebruiken. Spoel de resten van de schoonmaakmiddelen altijd goed af en droog de binnenzijde met een doek

Reinig de losse accessoires, zoals de bakplaat en het rooster met warm water en afwasmiddel. Maak alles goed droog voordat het weer gebruikt wordt. Reinig de buitenkant van het fornuis met een vochtige doek of spons en eventueel afwasmiddel. Reinig ook de deur en het deurrubber goed.

Om de ovendeur gemakkelijker schoon te maken, kan de binnenste ruit verwijderd worden:
•    Open je de ovendeur volledig.
•    Druk aan de linker- en rechterzijde de lipjes in met je vingers.
•    Verwijder de afscherming
•    Til de ruit voorzichtig op en verwijder deze.
•    Leg de ruit op een doek.
•    Reinig de ruiten met een zachte doek en een glasreiniger.
•    Monteer na het reinigen de ruit en de afscherming in omgekeerde volgorde.
 

 
Naar boven