ac127wset.jpg
Vergrootglas
Video
ac127wset.jpg
ac127wset-detail-1.jpg
ac127wset-detail-2.jpg
ac127wset-detail-3.jpg
ac127wset-detail-4.jpg
ac127wset-detail-5.jpg
ac127wset-detail-6.jpg
ac127wset-detail-7.jpg
ac127wset-detail-8.jpg
ac127wset-detail-9.jpg
ac127wset-detail-10.jpg
ac127wset-detail-11.jpg
ac127wset-detail-12.jpg
ac127wset-detail-13.jpg
ac127wset-detail-14.jpg
ac127wset-detail-15.jpg
ac127wset-energielabel.jpg

Airconditioner

AC127WSET

De Inventum 3-in-1 airco AC127WSET is de perfecte koeloplossing met de voordelen van een split unit en gemak van een mobiele airco. De airco heeft een hoog koelvermogen van 12.000 BTU. Hiermee kan de airco ruimtes tot 105 m³ vullen met koele lucht. De airco heeft naast een koelfunctie ook een ontvochtiger- en ventilatorfunctie. 
De airco wordt geleverd met een high performance kit waardoor hij een lagere temperatuur bereikt dan een traditionele mobiele airco. De airco heeft zijn luchtaanvoer van en -afvoer naar buiten waardoor hij geen tegendruk heeft van warme lucht. Hij houdt de warmte buiten, wat zorgt voor een minimaal warmteverlies en maximale koeling.
Dankzij de krachtige ventilator met swingfunctie van 80⁰ heeft de airco een groot bereik van wel 8,8 meter. 
De airco wordt geleverd inclusief luxe raamafdichtingskit die eenvoudig kan worden gemonteerd op ieder raam. De airco is energiezuinig met energieklasse A en milieuvriendelijk door minder stroomverbruik. Dankzij de bijgeleverde afstandsbediening is de airco eenvoudig te bedienen.

De AC127WSET koelt 2 keer zo snel, is 2 keer zo krachtig en heeft 3 keer zo veel bereik als een traditionele mobiele airco.

 • 3-in-1: airco, ontvochtiger en ventilator
 • voordelen van een split unit, gemak van een mobiele airco
 • 2x zo snel en 2x zo krachtig 
 • groot bereik tot wel 8,8 meter
 • koelcapaciteit 12.000 BTU, voor ruimtes tot 105 m³
Adviesprijs:
549,-
Waar is de AC127WSET te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken airco's

Koelcapaciteit: 3500W (12000 BTU)
 
Capaciteit: voor ruimtes tot 105 m³
 
Afstandsbediening: ja, incl. 2 AAA batterijen
 
Ontvochtiging: max. 2,9 L/uur
 
Instelbare timer functie: ja, tot 24 uur
 
Volle watertank waarschuwing: ja
 
Raam afdichtingskit: ja, luxe
 
Verrijdbaar: ja
 
Ventilatorstanden: 3
 
Aircostand: ja
 
Ventilatorstand: ja
 
Ontvochtigingsstand: ja
 
Temperatuurbereik: 16 - 30°C
 
Lengte afvoerslang (min - max): 35 - 150 cm
 
Diameter afvoerslang: 15 cm
 

Technische gegevens airco's

Kleur: wit
 
Afmetingen (hxbxd): 82,5 x 49,6 x 42,5 cm
 
Aansluitwaarde: 1600 watt
 
Energieklasse: A
 
Geluidsniveau: 49,5 - 63 dB
 
Luchtverplaatsing: max. 465 m³/u
 
Koelmiddel: R290
 
Beschermingsklasse: IPX0
 
Lengte aansluitsnoer: 180 cm
 
5

Handleidingen en documentatie van AC127WSET

 
 • Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een luchtkoeler?

  Een luchtkoeler is een ventilator met een waterreservoir gevuld met water en koelelementen waardoor je extra verkoeling krijgt door de koude lucht die uit het apparaat wordt geblazen. Er hoeft in tegenstelling tot een mobiele airco geen afvoer naar buiten.

  Een mobiele airco zorgt er juist voor dat vocht en warmte uit de ruimte worden gehaald om hiermee een aangename temperatuur te geven voor de gehele ruimte en niet alleen in de koude luchtstroom. Wel moet er een afvoer naar buiten om de warmte en het vocht af te voeren.
   

   
 • Welke capaciteit heb ik nodig?

  De capaciteit van een mobiele airco wordt aangeduid in ‘wattage’ of in ‘BTU’, in onderstaand voorbeeld gaan we uit van wattage.

  Stap 1 – bepaal de inhoud van de ruimte

  De inhoud van een ruimte berekent u door lengte x breedte x hoogte te vermenigvuldigen. Voorbeeld: voor een ruimte van 5 meter lang, 4 breed en 2,5 meter hoog komt u dan op: 5 x 4 x 2,5 = 50 m3

  Stap 2 – bepaal hoe goed de ruimte is geïsoleerd

  Om dit te bepalen zijn er 3 factoren bepaald, bij twijfel altijd factor 50 nemen om er zeker van te zijn dat je voldoende capaciteit hebt.

  Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte met weinig ramen, geen plat of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen.
  Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur.
  Factor 50: Een plat of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur.

  Stap 3 – de koelcapaciteit berekenen

  Om de koelcapaciteit te berekenen pakken we weer even het voorbeeld uit stap 2 en gaan we uit van een factor 50. Vermenigvuldig de inhoud van de ruimte (50m3) met de factor die voor jou situatie van toepassing is, we gaan nu even uit van factor 50.

        •   Stap 1: Inhoud ruimte: 5 x 4 x 2,5 = 50 m3
        •   Stap 2: Factor 50
        •   Stap 3: 50 x 50 = 2500 Watt

  Om de ruimte goed te koelen heeft u dus een airco nodig van minimaal 2500 Watt, ook wel 2,5 kW (2500/1000).

  Het vermogen van een airco wordt ook wel gemeten in BTU (British Thermal Unit) per uur, hierbij is 1 Watt gelijk aan 3,4121 BTU/uur. In bovenstaand voorbeeld komen we dan uit op 2500 x 3,4121 = 8.530,3 BTU.
   

   
 • Moet er een afvoerslang naar buiten?

  Ja, de afvoer van warme lucht en vocht is nodig om de ruimte af te koelen. De afvoerslang geeft ook warmte af, zorg er dus voor dat deze zo kort mogelijk is. Probeer indien mogelijk de airco op een verhoging te plaatsen zodat deze op dezelfde hoogte staat als het raam en de afvoerslang zo kort mogelijk blijft.

  Ook is het belangrijk dat u de kier waar de slang doorheen gaat zo veel mogelijk afdicht zodat warme lucht van buiten niet naar binnen komt.
   

   
 • Hoelang duurt het om een ruimte te koelen?

  Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van de kamer die u wilt koelen en de hoeveelheid warmte(toevoer) in die ruimte. Dit is dus niet eenvoudig te beantwoorden.

  Houd rekening met warmte die al in de materie (muren, meubels etc.) aanwezig is en zie het koelproces als een soort touwtrekwedstrijd tussen warmte-energie en koelenergie.

  Let wel: hoe eerder u de airco aan zet, hoe beter: het is makkelijker om de temperatuur vast te houden dan om de temperatuur in de ruimte te laten dalen.

  Als u door het apparaat ’s nachts te laten draaien de materie weet te koelen, levert dat overdag soms meer profijt op dan de airco overdag laten draaien: de muren nemen overdag namelijk eerst de warmte op alvorens de lucht wordt verwarmd.
   

   
 • Het waterreservoir is snel vol, is dit normaal?

  Wanneer het waterreservoir snel vol zit kan dit verschillende redenen hebben, de lucht in de ruimte is zeer vochtig waardoor er niet voldoende vocht kan worden afgevoerd naar buiten. In dit geval zou je een emmer of bakje onder het afvoerpijpje kunnen zetten zodat de airco het water kan afvoeren en het reservoir niet vol raakt. Let wel, de airco zal hierdoor wel minder goed gaan functioneren wat gevolgen kan hebben voor de uiteindelijke temperatuur in de ruimte.

  Een andere reden dat het waterreservoir snel vol is kan zijn dat de mobiele airco niet goed is geïnstalleerd, de airco krijgt hierdoor de warme lucht en het vocht niet goed genoeg naar buiten geblazen waardoor het weer in het waterreservoir terecht komt. Probeer de afvoerslang altijd zo kort mogelijk en met zo min mogelijk bochten naar buiten te plaatsen.  
   

   
 • De airco lekt water, hoe komt dit?

  Is de stop van het reservoir aan de achterzijde van de unit juist gemonteerd (rubber stop + schroefdop)? Of is de luchtslang onjuist toegepast (verlengd, scherpe bochten erin, etc.)? Hierdoor kan condensvorming optreden.

  Heeft de unit onlangs gefunctioneerd en is deze daarna verzet of is de unit niet horizontaal geplaatst? Hierdoor kan condenswater over het opvangbakje gelopen zijn en zo langs de binnenkant van de behuizing uit de unit lopen.

   
 • De airco maakt meer geluid dan ik prettig vind. Hoe komt dit?

  Staat de airco op een houten (verdiepings)vloer? Leg er een stuk vloerbedekking of ander dempend materiaal onder. 

  Treedt resonantie op met andere objecten in de ruimte of delen van de airco? Tip:Schakel de ventilatorsnelheid in een andere stand.

   
 • Als bij het koelen water vrijkomt, waar blijft dat dan?

  Doordat de aangezogen lucht langs de koude verdamper stroomt, condenseert een deel van de in die lucht aanwezige waterdamp. Het vocht wordt opgevangen in een watervat en wordt soms gebruikt om de warme condensor te koelen. Hierdoor verdampt het water en wordt het samen met de warme lucht naar buiten geblazen. Dit geeft een verbetering van het koelvermogen. 

  In extreme omstandigheden kan het voorkomen dat niet al het water op deze wijze afgevoerd kan worden. De unit schakelt dan uit, omdat het watervat vol is en geeft dit aan. U kunt dan na het legen van het vat of het afvoerslangetje de unit weer opstarten.

   
 • Hoe vergroot ik de effectiviteit van mijn 'portable' airco?

  • Zorg voor een gat in de muur, deur of het raam waar de afvoerslang precies doorheen past, gebruik de Inventum luxe raamafdichtingskit om het raam volledig af te sluiten. Dit voorkomt het vals aanzuigen van warme lucht.
  • Isoleer zo mogelijk de afvoerslang met isolatiemateriaal of een grotere slang er omheen. Dit voorkomt dat de afvoerslang zelf de ruimte opwarmt (deze geeft vaak hitte af).
  • Plaats de airco eventueel verhoogd om de afvoer zo kort mogelijk te houden en de afvoer met zo weinig mogelijk bochten naar buiten te brengen.
  • Investeer in een systeem met meer capaciteit dan je strikt genomen voor de ruimte nodig hebt. Beter overcapaciteit dan te weinig capaciteit.
  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de mobiele airco. Hij moet gemakkelijk lucht kunnen aanzuigen.
  • Zet het apparaat al aan vóórdat het bloedheet is, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg. ’s Nachts en ’s ochtends vroeg neemt de temperatuur niet toe. Dit is de tijd waarop je moet proberen de temperatuur zo laag mogelijk moet zien te krijgen.
  • Verwacht niet dat je een ruimte even in een uurtje koel krijgt. Tijdens hete dagen staat je mobiele airco hele dagen te draaien.
  • Zorg dat je de unit schoonhoudt. Kijk regelmatig naar de filters en maak ze zo nodig schoon. Dat scheelt een stuk!
  • Stel de airco +/- 7°C lager in dan de buitentemperatuur, het voelt al zeer aangenaam in de kamer als het buiten 30°C is en in je kamer 23°C. De airco haalt namelijk niet alleen de temperatuur naar beneden maar ook de luchtvochtigheid.

   

Staat je vraag er niet bij? Stel direct je vraag.

Productsheet van AC127WSET

Onderdelen en accessoires van AC127WSET

Service & Garantie

5jaar_garantie
5 jaar garantie
Dé zekerheid voor langdurig gebruiks-plezier. lees verder
omruilservice
Omruilservice
Omdat je dírect een oplossing van ons mag verwachten. lees meer
oer_hollands
Oer Hollands
Meer dan 100 jaar thuis in het Nederlandse huishouden. lees meer

Klanten Reviews (AC127WSET)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

De AC127WSET is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Naar boven