ako6012wit.jpg
Vergrootglas
ako6012wit.jpg
ako6012wit-detail-2.jpg
ako6012wit-detail-3.jpg
ako6012wit-detail-4.jpg
ako6012wit-detail-5.jpg
ako6012wit-detail-6.jpg
ako6012wit-energielabel.jpg
ako6012wit-inbouwtekening.jpg

Onderbouw afzuigkap - 60 cm

AKO6012WIT

De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012WIT heeft twee motoren en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h. De afzuigkap heeft drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voor afvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

 • 2 motoren: 326,4 m³/h capaciteit
 • 1 x 2,5 watt led-verlichting
 • geluidsniveau max. 71 dB
 • inklapbaar dampscherm
 • geschikt voor recirculatie en afvoer
Adviesprijs:
199,-
Waar is de AKO6012WIT te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken afzuigkap

Aantal motoren: 2
 
Aantal standen: 3
 
Bediening: druktoetsen
 
Inklapbaar glazen dampscherm: ja
 
Verlichting afzuigkap: 1 x 2,5 Watt LED verlichting
 
Aantal lampen: 1 x 2,5 Watt
 
Energieklasse verlichting: A
 
Positie verlichting: achterzijde
 
Aluminium cassettefilters: 2 stuks
 
Aantal lagen cassettefilters: 5
 
Geschikt voor afvoer en recirculatie: ja
 
Afvoer naar boven: ja
 
Afvoer naar achteren: ja
 
Installatiemal: ja
 

Technische gegevens afzuigkap

Kleur: wit
 
Breedte: 60 cm
 
Diameter afvoer: 120 mm
 
Energieklasse: C
 
Motor vermogen: 120 Watt
 
Aansluitwaarde: 122,5 Watt
 
Maximale luchtstroom: 326,4 m³/h
 
Maximaal geluidsniveau: 71 dB
 

Aanvullende kenmerken afzuigkap

Model afzuigkap: onderbouw
 
Type recirculatie koolstoffilter set: 2KSF002
 

Handleidingen en documentatie van AKO6012WIT

 
 • Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe afzuigkap?

  Het is belangrijk om te weten welk model afzuigkap geschikt is voor uw situatie: een wandmodel of bijvoorbeeld een plafondunit. Ook moet u weten over welk afzuigsysteem uw woning beschikt. Heeft u bijvoorbeeld een afvoer naar buiten of is er een centraal afzuigsysteem? Kies het type afzuigkap dat daar bij past.

   
 • Welk type afzuigkap kan ik het beste aanschaffen?

  -    Kijk eerst naar de grootte van uw kookplaat. Voor het beste resultaat kiest u een afzuigkap die minimaal net zo breed is als de kookplaat. We hebben afzuigkappen van 60 cm en 90 cm breed.
  -     Er zijn verschillende modellen afzuigkappen. Kies een model wat past bij uw situatie.
  -    Naast het kiezen van het juiste model is het ook belangrijk om te kijken welk afzuigsysteem geschikt is en de afzuigcapaciteit van de afzuigkap. 

  Soorten afzuigkap
  -    Een onderbouw afzuigkap hangt aan de wand of onder een keukenkastje. Vaak zijn deze afzuigkappen minder krachtig dan een wandschouw afzuigkap. 
  -    Een vlakscherm afzuigkap kan net als een onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje gemonteerd worden. Een vlakscherm afzuigkap valt niet op in de keuken en ziet u alleen tijdens het koken, omdat dan het uitschuifbare scherm uitsteekt om alle kookdampen op te vangen. 
  -    Een inbouw afzuigkap is ideaal voor in een grote schouw, bijvoorbeeld in een landelijke keuken, maar kunt u ook in een keukenkast (laten) monteren. 
  -    Een wandschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd en daar zijn veel verschillende modellen van verkrijgbaar. Het meest verkochte model is een piramide model die loopt schuin af naar boven. Wilt u een strakker model dan is wellicht een blokschouw afzuigkap een goede keuze. Dit model is plat bovenop en heeft een strak design. Nog een optie is een diagonaalkap. Dit model is aan de voorkant hoger dan aan de achterkant waardoor u veel minder kans loopt om uw hoofd te stoten tegen de afzuigkap. Dankzij het mooie design is het een echte eyecatcher in de keuken. 
  -    Een eiland afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland en hangt vrij aan het plafond. Een eiland afzuigkap heeft vaak een hogere afzuigcapaciteit dan een wandschouw afzuigkap en is meestal 90 cm breed. 
  -    Een plafond afzuigkap wordt gemonteerd in het plafond boven een kookeiland. Een plafond afzuigkap heeft een tijdloos design en wordt mooi afgewerkt in het plafond.  
  -    Een motorloze afzuigkap is geschikt om aan te sluiten op een centraal afzuigsysteem zoals vaak in een appartementengebouw het geval is. Een afzuigkap met motor is hier niet geschikt voor, omdat dit de werking van het centrale afzuigsysteem kan verstoren. 

   
 • Welke afzuigsystemen zijn er?

  Er zijn 3 soorten afzuigsystemen:
  -    Is er een afvoer naar buiten aanwezig dan kunt u kiezen voor een afzuigkap die geschikt is om aan te sluiten op een luchtafvoer. 
  -    Is er geen afvoer naar buiten mogelijk dan kunt u kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem. Dit past ook beter bij de nieuwe norm, omdat er in nieuwe woningen geen afvoer meer naar buiten gemaakt mag worden. De meeste van onze afzuigkappen zijn geschikt voor zowel een afvoer naar buiten als recirculatie afzuigkap. Kiest u voor een recirculatiesysteem dan moet u wel koolstoffilters of een plasmafilter gebruiken om de kooklucht te filteren.    
  -    Is de keuken aangesloten op een centraal afzuigsysteem dan kunt u kiezen voor een afzuigkap zonder motor als u deze op het centrale afzuigsysteem wilt aansluiten. De werking van de afzuigkap is afhankelijk van het centrale afzuigsysteem en kun je niet zelf bepalen. Tip: in een gebouw met een centraal afzuigsysteem kunt u ook kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem, maar deze mag u niet aansluiten op het centrale afzuigsysteem. 

   
 • Wat zegt de afzuigcapaciteit over een afzuigkap?

  -    De afzuigcapaciteit wordt aangegeven in kubieke meters per uur en is het maximale vermogen van de afzuigkap om de keuken dampvrij te maken. De capaciteit verschilt per type afzuigkap. De capaciteit betekent hoeveel en hoe snel de afzuigkap lucht uit de keuken zuigt. Bij een gesloten keuken is het eenvoudig om te berekenen welke capaciteit uw afzuigkap moet hebben. Bij een open keuken is dat lastiger.  
  -    De afzuigcapaciteit geldt alleen voor afzuigkappen met motor met een luchtafvoer naar buiten. Bij een recirculatiesysteem is gebruik van koolstoffilters of plasmafilter nodig. Dit zorgt voor een extra obstakel in de afvoer van de lucht. De vermelde afzuigcapaciteit wordt in dat geval niet gehaald.

  De benodigde afzuigcapaciteit berekenen:
  -    Meet de inhoud van de keuken (lengte x breedte x hoogte) en vermenigvuldig dit met 10. Nu weet u de minimale capaciteit die nodig is om uw keuken vrij te houden van kookgeuren. 
  -    Bij een open keuken is het lastig om de benodigde afzuigcapaciteit te berekenen. Kies daarom altijd voor een afzuigkap met een minimale afzuigcapaciteit van 500 m3 (kubieke meter). 

   

Productsheet van AKO6012WIT

Onderdelen en accessoires van AKO6012WIT

Service & Garantie

5 jaar garantie
Dé zekerheid voor langdurig gebruiks-plezier. lees verder
omruilservice
Omruilservice
Omdat je dírect een oplossing van ons mag verwachten. lees meer
oer_hollands
Oer Hollands
Meer dan 100 jaar thuis in het Nederlandse huishouden. lees meer

EU-productdatablad van AKO6012WIT

Klanten Reviews (AKO6012WIT)

Gemiddelde beoordeling (16 totaal)
Prijs-kwaliteit: 9,00
Voldoet aan de verwachting: 8,88
Mogelijkheden: 8,81
Uiterlijk / Design: 8,81
 • uit Beringe op 01 juli 2022:

  Krachtige afzuigkap die volledig voldoet aan de verwachtingen. twee motoren hebben dan ook een sterke zuigkracht! makkelijk te monteren dankzij duidelijke handleiding en een matrix zodat je precies kunt boren, super handig.
  Makkelijk schoon te houden en makkelijke bediening. Alleen zo stil als ik had verwacht is hij niet, helaas. Maar goed hij zuigt snel alle kookdampen en geuren weg en dat is uiteindelijk toch waarvoor ik hem heb gekocht!

 • uit rotterdam op 01 mei 2021:

  Is een geweldige afzuigkap makkelijk te monteren met de tekening en heeft een krachtige motor en heel veel licht op je werk plek is echt een aanrader.

 • uit Zoetermeer op 28 maart 2021:

  Prima afzuigkap. Werkt goed. goede verlichting. In verhouding met andere iets zuiniger.
  Ik vind het alleen onbegrijpelijk, dat je, wanneer het lampje vervangen moet worden, een monteur moet laten komen.

 • uit emm op 20 maart 2021:

  Een miskoop. Maakt erg veel lawaai, lijkt wel een bladblazer in de keuken. LED lampje kun je zelf niet vervangen. Moet je volgens de handleiding de servicedienst van Inventum voor bellen.

 • uit Vlissingen op 16 september 2020:

  Prima afzuigkap, lekker krachtig met de twee motoren erin. Jammer dat er geen standaard verloop zit van 12 naar 10cm en dat de achterkant niet vlak is als je de afsluitdop erop doet om de afzuiging van boven aan te sluiten. Ook vind ik de wasemafsluiting lekken.Ik zou graag een klepje buitenop de sleuven willen zien zodat er niks in kan vallen. Verder een prima apparaat.

 • uit Oisterwijk op 08 april 2020:

  twee motoren en dan ook een sterke zuigkracht! makkelijk te monteren dankzij duidelijke handleiding en een matrix zodat je precies kunt boren, super handig.
  Makkelijk schoon te houden en makkelijke bediening. Alleen zo stil als ik had verwacht is hij niet, helaas. Maar goed hij zuigt snel alle kookdampen en geuren weg en dat is uiteindelijk toch waarvoor ik hem heb gekocht!

 • uit Lelystad op 02 februari 2020:

  Stille en goed werkende afzuigkap.Kan hem iedereen aanraden

 • uit Delfzijl op 10 januari 2020:

  Ik was toe aan een nieuwe afzuigkap en vanwege mijn goede ervaring met een recent aangeschafte Inventum koelkast heb ik gekozen voor een Inventum afzuigkap. Ben zeer tevreden. Gemakkelijk schoon te maken en ook al op de laagste stand werkt hij prima. Extra voordelig is de ledlamp van 2,5 watt. In mijn oude kap zaten twee lampen van 40 watt per stuk! ook het glazen dampscherm vind ik een goede toevoeging. Absoluut aan te bevelen!

 • uit Nuth op 12 oktober 2019:

  Mooi toestel.
  Makkelijk te monteren.
  Duidelijke handleiding.
  Krachtige afzuiging.
  Goede verlichting.
  Makkelijk in gebruik.

 • uit Tilburg op 12 oktober 2019:

  Wij hebben de afzuigkap in gebruik met de koolstoffilters waardoor deze recirculerende is, het systeem werkt naar verwachting. Het enige nadeel is dat ik de afzuigkap qua vormgeving niet geweldig vindt.

 • uit Beesel op 09 september 2019:

  Mooi model, gemakkelijke montage, ook een duidelijke gebruiksaanwijzing zonder teveel poes-pas. Lang moeten zoeken naar een model met afzuiging aan de achterkant, maar Inventum heeft 'm. Ook gemakkelijke filters, geen wasemdoek meer nodig. Tot nu toe prima apparaat.

 • uit Haarlem op 08 mei 2019:

  Tot nu toe zeer tevreden over de afzuigkap. Hij is krachtig en Zuigt goed af. Er zit 1 led lamp in (deze kun je niet zelf vervangen, maar gaan heel lang mee) ik was eerst bang dat 1 lamp te kort licht zou zijn. Maar hij geeft voldoende licht.
  Ook handig is de filters die gemakkelijk in de vaatwasser kunnen. (zonder dat gelijk je vaatwasser vol zit)
  Ik had eerst een duur merk afzuigkap. Maar dit was echt een miskoop . de kap was gedeeltelijk van plastic en brokkelde aan alle kanten af.
  Gelukkig is deze inventum volledig van metaal. En ik vind hem mooi van vorm, voor een afzuigkap die onder een keukenkast hangt.

 • uit Rotterdam op 28 april 2019:

  Een hele mooie afzuigkap die eenvoudig is te monteren en te bedienen.
  Zoals te lezen in bijna elke review maakt het inderdaad veel geluid maar dat kan ook niet anders met 2 van zulke krachtige motoren.je bepaalt dan ook niet met je oren of het eten gaar is.

 • uit Helmond op 30 januari 2019:

  Zeer mooi uiterlijk!
  Zeer Hooge zuigkracht!
  Op hogen snelheid,maakt deze wel wat meer geluid.
  verder doet hij aan mijn verwachtingen!
  Hij doet wat hij moet doen!
  echt een aan rader.

 • uit Schriek op 19 november 2018:

  Krachtige afzuigkap die volledig voldoet aan de verwachtingen. Het belangrijkste element (de afzuiging) is dankzij de twee motoren top.
  Bevestiging is simpel (met gebruik van een extra-lange schroevendraaier).

 • uit 's-Gravenzande op 28 februari 2018:

  Prima afzuigkap. Functioneel, goed design en handig met twee uitneembare filters die makkelijk in de vaatwasser te reinigen zijn.Makkelijk te installeren ook.

De AKO6012WIT is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Naar boven