ake9004arvs.jpg
Vergrootglas
ake9004arvs.jpg
ake9004arvs-detail-1.jpg
ake9004arvs-detail-2.jpg
ake9004arvs-energie-label.jpg
ake9004arvs-inbouwtekening.jpg

Eiland afzuigkap - 90 cm

AKE9004ARVS

De Inventum eiland afzuigkap AKE9004ARVS met energielabel A, heeft één motor en een maximale luchtstroom van 763 m³/h. De afzuigkap heeft 4 verschillende snelheden en is te bedienen met luxe tiptoetsen. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. De 4 luxe, energiezuinige led-strips zorgen voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

 • 1 motor: 531 m³/h capaciteit
 • intensiefstand: 763 m³/h capaciteit
 • geluidsniveau max. 68 dB
 • druktoetsbediening en display
 • geschikt voor recirculatie en afvoer
Adviesprijs:
1.079,-
Waar is de AKE9004ARVS te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken afzuigkap

Aantal motoren: 1
 
Aantal standen: 4
 
Intensief stand: ja
 
Bediening: druktoetsen met display
 
Verlichting bediening: ja, wit licht
 
Verlichting afzuigkap: led
 
Aantal strips: 4 x 2,1 watt
 
Energieklasse verlichting: A
 
Positie verlichting: voor- en achterzijde
 
Aluminium cassettefilters: 3 stuks
 
Aantal lagen cassettefilters: 5-laags
 
Geschikt voor afvoer en recirculatie: ja
 
Afvoer naar boven: ja
 

Technische gegevens afzuigkap

Kleur: rvs
 
Breedte: 90 cm
 
Randhoogte: 4 cm
 
Afmeting schacht (bxd): 324 x 265 mm
 
Diameter afvoer: 120 - 150 mm
 
Energieklasse: A
 
Motor vermogen: 250 watt
 
Aansluitwaarde: 258,4 watt
 
Maximale luchtstroom: 763 m³/h
 
Maximaal geluidsniveau: 68 dB
 

Aanvullende kenmerken afzuigkap

Model afzuigkap: eiland
 
Type recirculatie koolstoffilter set: KB93
 
Type longlife recirculatie set: KB93LL
 
Schacht verlengset (100 cm): VSE100
 

Handleidingen en documentatie van AKE9004ARVS

 
 • Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe afzuigkap?

  Het is belangrijk om te weten welk model afzuigkap geschikt is voor uw situatie: een wandmodel of bijvoorbeeld een plafondunit. Ook moet u weten over welk afzuigsysteem uw woning beschikt. Heeft u bijvoorbeeld een afvoer naar buiten of is er een centraal afzuigsysteem? Kies het type afzuigkap dat daar bij past.

   
 • Welk type afzuigkap kan ik het beste aanschaffen?

  -    Kijk eerst naar de grootte van uw kookplaat. Voor het beste resultaat kiest u een afzuigkap die minimaal net zo breed is als de kookplaat. We hebben afzuigkappen van 60 cm en 90 cm breed.
  -     Er zijn verschillende modellen afzuigkappen. Kies een model wat past bij uw situatie.
  -    Naast het kiezen van het juiste model is het ook belangrijk om te kijken welk afzuigsysteem geschikt is en de afzuigcapaciteit van de afzuigkap. 

  Soorten afzuigkap
  -    Een onderbouw afzuigkap hangt aan de wand of onder een keukenkastje. Vaak zijn deze afzuigkappen minder krachtig dan een wandschouw afzuigkap. 
  -    Een vlakscherm afzuigkap kan net als een onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje gemonteerd worden. Een vlakscherm afzuigkap valt niet op in de keuken en ziet u alleen tijdens het koken, omdat dan het uitschuifbare scherm uitsteekt om alle kookdampen op te vangen. 
  -    Een inbouw afzuigkap is ideaal voor in een grote schouw, bijvoorbeeld in een landelijke keuken, maar kunt u ook in een keukenkast (laten) monteren. 
  -    Een wandschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd en daar zijn veel verschillende modellen van verkrijgbaar. Het meest verkochte model is een piramide model die loopt schuin af naar boven. Wilt u een strakker model dan is wellicht een blokschouw afzuigkap een goede keuze. Dit model is plat bovenop en heeft een strak design. Nog een optie is een diagonaalkap. Dit model is aan de voorkant hoger dan aan de achterkant waardoor u veel minder kans loopt om uw hoofd te stoten tegen de afzuigkap. Dankzij het mooie design is het een echte eyecatcher in de keuken. 
  -    Een eiland afzuigkap wordt gemonteerd boven een kookeiland en hangt vrij aan het plafond. Een eiland afzuigkap heeft vaak een hogere afzuigcapaciteit dan een wandschouw afzuigkap en is meestal 90 cm breed. 
  -    Een plafond afzuigkap wordt gemonteerd in het plafond boven een kookeiland. Een plafond afzuigkap heeft een tijdloos design en wordt mooi afgewerkt in het plafond.  
  -    Een motorloze afzuigkap is geschikt om aan te sluiten op een centraal afzuigsysteem zoals vaak in een appartementengebouw het geval is. Een afzuigkap met motor is hier niet geschikt voor, omdat dit de werking van het centrale afzuigsysteem kan verstoren. 

   
 • Welke afzuigsystemen zijn er?

  Er zijn 3 soorten afzuigsystemen:
  -    Is er een afvoer naar buiten aanwezig dan kunt u kiezen voor een afzuigkap die geschikt is om aan te sluiten op een luchtafvoer. 
  -    Is er geen afvoer naar buiten mogelijk dan kunt u kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem. Dit past ook beter bij de nieuwe norm, omdat er in nieuwe woningen geen afvoer meer naar buiten gemaakt mag worden. De meeste van onze afzuigkappen zijn geschikt voor zowel een afvoer naar buiten als recirculatie afzuigkap. Kiest u voor een recirculatiesysteem dan moet u wel koolstoffilters of een plasmafilter gebruiken om de kooklucht te filteren.    
  -    Is de keuken aangesloten op een centraal afzuigsysteem dan kunt u kiezen voor een afzuigkap zonder motor als u deze op het centrale afzuigsysteem wilt aansluiten. De werking van de afzuigkap is afhankelijk van het centrale afzuigsysteem en kun je niet zelf bepalen. Tip: in een gebouw met een centraal afzuigsysteem kunt u ook kiezen voor een afzuigkap met een recirculatiesysteem, maar deze mag u niet aansluiten op het centrale afzuigsysteem. 

   
 • Wat zegt de afzuigcapaciteit over een afzuigkap?

  -    De afzuigcapaciteit wordt aangegeven in kubieke meters per uur en is het maximale vermogen van de afzuigkap om de keuken dampvrij te maken. De capaciteit verschilt per type afzuigkap. De capaciteit betekent hoeveel en hoe snel de afzuigkap lucht uit de keuken zuigt. Bij een gesloten keuken is het eenvoudig om te berekenen welke capaciteit uw afzuigkap moet hebben. Bij een open keuken is dat lastiger.  
  -    De afzuigcapaciteit geldt alleen voor afzuigkappen met motor met een luchtafvoer naar buiten. Bij een recirculatiesysteem is gebruik van koolstoffilters of plasmafilter nodig. Dit zorgt voor een extra obstakel in de afvoer van de lucht. De vermelde afzuigcapaciteit wordt in dat geval niet gehaald.

  De benodigde afzuigcapaciteit berekenen:
  -    Meet de inhoud van de keuken (lengte x breedte x hoogte) en vermenigvuldig dit met 10. Nu weet u de minimale capaciteit die nodig is om uw keuken vrij te houden van kookgeuren. 
  -    Bij een open keuken is het lastig om de benodigde afzuigcapaciteit te berekenen. Kies daarom altijd voor een afzuigkap met een minimale afzuigcapaciteit van 500 m3 (kubieke meter). 

   

Productsheet van AKE9004ARVS

Onderdelen en accessoires van AKE9004ARVS

Service & Garantie

5 jaar garantie
Dé zekerheid voor langdurig gebruiks-plezier. lees verder
omruilservice
Omruilservice
Omdat je dírect een oplossing van ons mag verwachten. lees meer
oer_hollands
Oer Hollands
Meer dan 100 jaar thuis in het Nederlandse huishouden. lees meer

EU-productdatablad van AKE9004ARVS

Klanten Reviews (AKE9004ARVS)

Gemiddelde beoordeling (2 totaal)
Prijs-kwaliteit: 5,50
Voldoet aan de verwachting: 9,00
Mogelijkheden: 10,00
Uiterlijk / Design: 7,00
 • uit Deventer op 26 september 2022:

  De afzuigkap functioneerde eerst niet goed (heel veel lawaai) doordat er de kleppen in de motor niet goed stonden (zat nog een soort borging op zei de monteur). Maar dit is door Inventum netjes verholpen. Het is nu een fijne en ook wel vrij stillen afzuigkap, stand 1 is veelal voldoende en dan is het geluid niet te overheersend. Hij zuigt goed af en oogt mooi. Het enige wat ik niet mooi vind zijn de de blauwe witte ledstrips in de kap. De rest van mijn verlichting in de woonkeuken is warm van kleur. Dit licht wat de kap afgeeft is erg blauw, koud en ongezellig. Mijn schoonouders hadden dezelfde inventum afzuigkap een tijdje terug gekocht. Maar zij hebben warm witte verlichting in de kap zitten. Ik had verwacht dat wij dat dan ook zouden krijgen. Maar blijkbaar is de verlichtingskleur ondertussen veranderd. Is hier nog niets aan te doen vanuit Inventum. Ik vind het echt storend en niet mooi?

 • uit Terneuzen op 03 januari 2020:

  Het is een mooie afzuigkap,zuigt goed af maar maak verschrikkelijk veel herrie.

De AKE9004ARVS is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Naar boven