• faq banner

Koffiepadmachine

Klik op uw vraag om het bijbehorende antwoord te lezen.

Kies het juiste product
 • Het rode lampje knippert langzaam. Wat is er aan de hand?

  De koffiepadmachine is aan het opwarmen. Dit duurt ca. 2 minuten.

   
 • Het rode lampje knippert snel. Wat is er aan de hand?

  Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Controleer of u het waterreservoir goed heeft geplaatst en of er voldoende water in zit. Als dit niet de oplossing is dan zal de boiler oververhit zijn. Zet de koffiepadmachine gedurende een uur helemaal uit om af te koelen en spoel de koffiepadmachine door zoals omschreven staat in de gebruiksaanwijzing in het hoofdstuk “Voor het eerste gebruik”.

   
 • Er komt geen koffie meer uit de koffieuitloop. Hoe komt dat?

  De cremamaker in de padhouder zit verstopt. Verwijder de cremamaker met een stomp voorwerp uit de multi-padhouder door deze er vanaf de onderzijde uit te drukken en controleer of de doorvoersleufjes in de vrijgekomen opening in de multi-padhouder niet verstopt zijn. Spoel de cremamaker en de multi-padhouder af onder warm stromend water. Koffieaanslag of een korreltje koffie kan al een verstopping veroorzaken. 

   
 • De koffie heeft geen cremalaag. Hoe komt dat?

  De cremamaker in de padhouder is niet schoon. De cremamaker bevindt zich in het midden van de padhouder en kunt u met een stomp voorwerp uit de padhouder drukken. Reinig de cremamaker onder warm stromend water. De cremalaag kan verschillen per soort koffiepad. Om verzekerd te zijn van een heerlijke kop koffie met mooie cremalaag adviseren wij de koffie in de koffiepads, voor het plaatsen in het apparaat, los te rollen.

   
 • De koffiepadmachine geeft bij het zetten van 2 kopjes koffie tegelijk, ongelijke hoeveelheden of maar halve kopjes. Hoe komt dat?

  De cremamaker in de padhouder is niet helemaal schoon. Om deze schoon te maken, opent u de lade en verwijdert u de padhouder. In het midden van de padhouder ziet u een klein zwart rubber dopje met een kruis erop. Dat is de cremamaker en deze kunt u uit de padhouder verwijderen. Maak de beide onderdelen schoon en zet het weer in elkaar. Verwijder volgens de voorschriften in de gebruiksaanwijzing de lade en reinig deze ook. Nadat u alles gereinigd heeft en weer in het apparaat heeft geplaatst, kunt u zonder problemen weer koffie zetten.  Mocht u toch nog problemen hebben, vul dan een service aanvraag in zodat onze klantenservice u verder kan helpen.

   
 • Het groene lampje brandt helemaal niet. Wat is er aan de hand?

  Controleer of de multi-padhouder goed is geplaatst en of deze niet stuk is. Verwijder de gehele koffiepadlade volgens de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing en controleer of er een koffiepad is achtergebleven in de koffiepadmachine die de sensor blokkeert.

   
 • Kan ik chocomel maken met mijn koffiepadmachine?

  Dat is afhankelijk van welk model u hebt. Omdat Inventum geen speciale chocomel-padhouder heeft, adviseren wij geen chocomel te maken met de koffiepadmachines. Als u het toch wilt proberen, mag u alleen de zachte chocomel-pads gebruiken. De originele gele pads van Chocomel mogen niet gebruikt worden, omdat dit harde cups zijn en niet passen in de multipadhouder. De chocomel pads van Senseo kunnen gebruikt worden in de modellen HK5, HK10, HK11 en HK20. Het is belangrijk dat u de pad voorzichtig plaatst en de lade rustig dicht doet. Reinig na elk gebruik van chocopads de padhouder, cremamaker en complete lade. De chocomel in de pad is een vloeibare substantie die een stroperige laag achterlaat waardoor uw machine bij een volgend gebruik al verstopt kan raken. Dit geldt ook voor de cappuccino-pads.

   
 • Kan ik de koffie na het zetten warmhouden in het koffiezetapparaat?

  Hierbij kunt u kiezen tussen een warmhoudfunctie op het apparaat of een thermoskan. De thermoskan heeft als voordeel dat u deze niet op het apparaat hoeft te laten, maar mee kunt nemen naar de gewenste plek. De koffiezetapparaten met een warmhoudplaat houden de koffie een bepaalde tijd warm en schakelen daarna automatisch uit.

   
 
 
Naar boven