Vriezen

 • De vriezer maakt vreemde geluiden. Wat kan ik doen?

  1. Borrelend, fluitend of suizend? Dit zijn normale inspuitgeluiden van het koelmiddel wat zich in de gasfase in de verdamper (in de achterwand) bevindt
  2. Krakend? Dit zijn normale bedrijfsgeluiden. Door het regelmatig ontdooien van de achterwand (2-10* per dag), wordt de verdamper - welke zich in de achterwand bevindt - tijdelijk in temperatuur verhoogd, zetten het isolatiemateriaal en de koelleidingen uit en krimpen deze vervolgens weer. U kunt het vergelijken met het krimpen en uitzetten van de CV leidingen in uw huis. Deze ontdooicyclus veroorzaakt dit geluid waar technisch niets aan te doen is. Ervaring leert dat, door het vormen van het materiaal, het geluid na verloop van de tijd minder wordt.
  3. Zoemend? Dit is een normaal bedrijfsgeluid. In de compressor zit een elektromotor en mechanische ventielen welke dit geluid veroorzaken.

  Biedt geen van de bovenstaande aanwijzingen een oplossing voor uw probleem? Vul een serviceaanvraag in en onze klantenservice zal u helpen.

   
 • De vriezer vriest niet. Wat kan ik doen?

  1. Staat de vriezer in de schuur of garage? De vriezer heeft klimaatklasse ST; deze heeft een goede werking tussen 18-38 °C.
  2. Is de thermostaat ingeschakeld? Controleer dit.
  3. Is de compressor warm of tikt hij? De vriezer is defect. Vul een serviceaanvraag in en onze klantenservice zal u helpen.
   
   
 • De vriezer vriest niet voldoende. Wat kan ik doen?

  1. Staat de thermostaat te hoog? Zo ja, dan dient u de thermostaat terug te draaien. Als de thermostaat bij hoge buiten temperaturen te hoog staat, dan schakelt de compressor onvoldoende uit en raakt deze oververhit en schakelt vervolgens helemaal uit.
  2. Sluit de deur goed? Het sluiten van de deur is te controleren met een stukje papier. Het papier moet bij een gesloten deur overal goed vastgeklemd worden.
  3. Staat de vriezer in de schuur of garage? De vriezer heeft klimaatklasse ST; deze heeft een goede werking tussen 18-38 °C.

  Biedt geen van de bovenstaande aanwijzingen een oplossing voor uw probleem? Vul een serviceaanvraag in en onze klantenservice zal u helpen.

   
 • Er is teveel ijsvorming/ de lades vriezen vast. Wat kan ik doen?

  1. Sluit de deur goed? Het sluiten van de deur is te controleren met een stukje papier. Het papier moet bij een gesloten deur overal goed vastgeklemd worden.
  2. Is het buiten erg warm? Bij warm weer is er een hoge luchtvochtigheid en wordt de vriezer vaker geopend. Warm vocht slaat neer in de vriezer en condenseert, hetgeen meer ijsafzetting veroorzaakt. Wij adviseren om de vriezer te ontdooien en de thermostaat niet te hoog zetten.
  3. Is de vriezer recentelijk nog ontdooid? Indien het ontdooien niet recent heeft plaats gevonden, dan adviseren wij het apparaat eerst te ontdooien.

  Biedt geen van de bovenstaande aanwijzingen een oplossing voor uw probleem? Vul een serviceaanvraag in en onze klantenservice zal u helpen.

   
 
 
Naar boven