• faq banner

Friteuses

Klik op uw vraag om het bijbehorende antwoord te lezen.

 • Waarom mag ik geen blokkenvet gebruiken in een koude zone friteuse?

  Dit heeft twee redenen:

  1. Bij een koude zone friteuse hangt het element direct in het frituurvet. Als dit afkoelt en stolt, zet het vet uit en kan het element omhoog gedrukt worden. Bij een volgend gebruik kan het element geen contact meer maken en dus niet warm worden.
  2. Als u blokkenvet gebruikt en de friteuse moet het gestolde frituurvet opwarmen dan kan het element oververhit raken, omdat het element zijn warmte niet goed kan verdelen.

  Inventum adviseert u daarom vloeibaar frituurvet te gebruiken. Als voordeel heeft dit dat het vet sneller op temperatuur is en langer schoon blijft.

   
 • Wat is koude zone?

  Koudezone

  Het verwarmingselement wordt direct in het vet geplaatst. Het element bevindt zich dan ca. 2 cm. boven de bodem van de kuip. Doordat de warmte van het element naar boven straalt, ontstaat er onder het element een koude zone. De temperatuur van deze zone is daardoor lager dan elders in de kuip. Omdat verbranding pas bij hogere temperaturen plaats vindt, zullen de frituurrestjes, die in de koude zone zinken, niet verbranden. Resultaat: het vet gaat langer mee en frituurluchtjes blijven tot het minimum beperkt.

   
 • Mijn friteuse doet niets meer. Wat kan ik daar zelf aan doen?

  - Het element is niet goed in de geleiders geplaatst. Verwijder het element en plaats het opnieuw.

  - De oververhittingbeveiliging is in werking getreden. Druk met een stomp voorwerp de ververhittingbeveiliging/ resetschakelaar aan de achterzijde van het element in en plaats het element goed terug in de geleiders.

  - Indien blokkenvet gebruikt wordt, zal bij het stollen van het vet het element van de geleiderplaat gedrukt worden en door de beveiliging zal de friteuse niet meer werken. Verwijder het blokkenvet, reinig de binnenbak en gebruik vloeibaar frituurvet.

  - Staat uw friteuse misschien in een koude omgeving, bijv. schuur of garage? De thermostaat werkt namelijk niet bij een omgevingstemperatuur onder de 5°C.

   
 • De friteuse warmt niet meer op. Wat kan ik daar zelf aan doen?

  Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zet de aan/uit schakelaar op stand 1 en schuif de thermostaat naar 150°C. Controleer of er een rood lampje op de aan/uit schakelaar gaat branden. Brandt het lampje niet? Vul een serviceaanvraag in zodat onze klantenservice u kan helpen.

   
 • Wat is het voordeel van een hetelucht friteuse ten opzichte van een friteuse met frituurvet?

  - Zoals de naam al zegt, wordt er bij de hetelucht friteuse gebruik gemaakt van circulerende hetelucht. Dit zorgt er, net zoals bij een 'gewone' friteuse, voor dat de frites lekker knapperig van buiten worden en zacht van binnen. Het grote voordeel is dat de frites veel minder (tot 80% minder) vet bevatten.

  - Omdat de hetelucht friteuse gebruik maakt van circulerende hetelucht in plaats van frituurvet, zit je nooit meer opgescheept met oud en vies frituurvet. Schoonmaken is erg makkelijk. Alle gebruiksonderdelen zoals de mand en de pan kunnen in de vaatwasser.

  - Een 'gewone' friteuse stinkt vaak tijdens het gebruik. Een hetelucht friteuse kun je met een gerust hart binnen gebruiken. Geen nare luchtjes meer.

   
 
 
Naar boven