• visual 2 - thermometers


Koorts… We kennen het allemaal wel: je voelt je futloos, je krijgt het plotseling erg warm en dan weer koud. Ziek zijn is geen pretje. Koorts is een reactie van het lichaam op een virus of bacterie. De normale lichaamstemperatuur schommelt tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Tot 38 graden is er sprake van een verhoging. Is je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden Celsius? Dan heb je koorts. Met de Inventum thermometers houd je je lichaamstemperatuur goed in de gaten. Je hebt de keuze uit een contactloze infrarood thermometer en een oor- en voorhoofdthermometer.

Met een Inventum thermometer maak je 't moment!

tmo430-detail-2-jpg

Oor thermometer en voorhoofdthermometer

De lichaamstemperatuur meten via het oor is een snelle, eenvoudige en hygiënische manier van meten. Omdat de thermometer niet in aanraking komt met de mond of het darmkanaal, is de kans op besmetting kleiner. Binnen 2 seconden wordt de temperatuur getoond.

De Inventum oor thermometer kan daarnaast ook gebruikt worden als voorhoofdthermometer. Meten via het voorhoofd is nóg eenvoudiger. Het is niet voor niets dat we als eerst aan het voorhoofd voelen om te kijken of iemand koorts heeft. Het hoofd reageert snel op temperatuurschommelingen. Als je de temperatuur via het voorhoofd wilt meten, hoef je alleen het bijgeleverde opzetstuk te bevestigen. Binnen 2 seconden wordt de temperatuur getoond.
 

TMC609

Infrarood thermometer

De contactloze thermometer meet de lichaamstemperatuur door middel van infrarood. Omdat je geen contact maakt met de huid, is deze thermometer ideaal voor gebruik bij baby’s. De afstandssensor geeft aan of je de juiste afstand aanhoudt. Binnen één seconden wordt de temperatuur getoond. De contactloze thermometer kan daarnaast ook een objecttemperatuur meten. Handig wanneer je bijvoorbeeld de temperatuur van een babyflesje wilt meten.

tmo430-detail-3-jpg

Koorts

De normale lichaamstemperatuur schommelt tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Tot 38 graden is er sprake van een verhoging. Is je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden Celsius? Dan heb je koorts. Koorts is een normale reactie van het lichaam op een virus of bacterie. De verhoging van de lichaamstemperatuur zorgt er voor dat ziekteverwekkers; bacteriën of virussen minder goed kunnen groeien. Het is dus een natuurlijke reactie van het lichaam. Met een Inventum thermometer kun je je temperatuur monitoren. Let op: de meetresultaten zijn alleen ter indicatie. Neem contact op met de huisarts als naar jouw mening je gezondheidstoestand slecht is.

tmc609-detail-3-jpg

Koorts bij kinderen

Kinderen hebben vaker en sneller koorts dan volwassenen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door kinderziektes, een inenting, griep maar ook door een verkoudheid. Met de contactloze thermometer heb je snel de temperatuur van je kindje gemeten. En, niet geheel onbelangrijk; je kindje merkt er nauwelijks iets van. Let op: De meetresultaten zijn alleen ter indicatie. Neem contact op met de huisarts als naar jouw mening de gezondheidstoestand van je kindje slecht is.

 
Naar boven