• visual - personenweegschalen mob15.jpg


Je gewicht is belangrijk voor je gezondheid. Een personenweegschaal is een perfect hulpmiddel om controle te houden over je gewicht. Daarom heeft Inventum een uitgebreide range personenweegschalen waar je zelfs je vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage mee kunt meten. De nauwkeurige Inventum personenweegschalen helpen je op weg naar een betere gezondheid door een meer nauwkeurige meting.

Met een Inventum personenweegschaal maak je 't moment!

Nauwkeurig meten

De Inventum personenweegschalen hebben een 4-punten weegsysteem. Hierdoor wordt de meting heel nauwkeurig uitgevoerd. Daarnaast wordt resultaat van de meting niet getoond per kilo, maar per 100 gram. Zo weet je nog nauwkeuriger hoeveel je weegt.

Anne PW490DUO

Step-on inschakeltechniek en automatische uitschakeling

Alle Inventum personenweegschalen zijn voorzien van een step-on inschakeltechniek. Stap op de weegschaal en de meting begint direct. Je gewicht wordt bijna gelijk getoond. Daarnaast zijn de weegschalen voorzien van een automatische uitschakeling, waardoor de weegschaal na de meting na ongeveer 10 seconde automatisch uitschakelt.

Vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage

Bij het op peil houden van je gewicht is het handig om meer informatie te hebben dan alleen het aantal kilo’s dat je weegt. Daarom heeft Inventum personenweegschalen waarmee je naast je gewicht ook heel eenvoudig je vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage kunt meten. Dit wordt gemeten door middel van Bio-elektrische Impedantie-Analyse (B.I.A.). Daarbij wordt in enkele seconden door een onmerkbare kleine hoeveelheid stroom een bepaling van lichaamsweefselaandelen mogelijk gemaakt. Om deze meting zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren, adviseren wij om de onderkant van de voeten iets vochtig te maken voor een optimale elektrische geleiding.

Gebruikersherkenning en geheugen

Diverse personenweegschalen hebben een geheugenfunctie. Daarmee kun je gegevens, zoals lengte, leeftijd en geslacht, van jezelf opslaan. De gebruikersherkenning zorgt ervoor dat de juiste gegevens worden opgehaald zodra je op de weegschaal gaat staan. Een aantal weegschalen van Inventum hebben ook de mogelijkheid tot het onthouden van meerdere gebruikers in het huis. Hierbij heeft de weegschaal een geheugenherkenning voor de persoonlijk instellingen variërend van 8 tot 10 gebruikers. 

Op de juiste manier wegen

Weeg jezelf altijd op hetzelfde tijdstip van de dag (bij voorkeur ‘s ochtends) om vergelijkbare resultaten te krijgen. Elke weging dient onder dezelfde omstandigheden plaats te vinden om zodoende de afzonderlijke wegingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Een ideaal moment is ‘s morgens, zonder kleding en voordat je hebt ontbeten. Wacht na het opstaan ongeveer 15 minuten, het lichaam kan dan het lichaamsvocht verdelen. Belangrijk bij de meting van vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage: De berekening kan uitsluitend op blote voeten en kan het beste met licht bevochtigde voetzolen worden uitgevoerd. Volledig droge voetzolen kunnen tot onbevredigende resultaten leiden, omdat deze over een te klein geleidingsvermogen beschikken. Een weegschaal is een nauwkeurig instrument. Het menselijk lichaam is vrijwel het moeilijkst te wegen, omdat het altijd in beweging is. Derhalve is een 99% nauwkeurigheid van het totale lichaamsgewicht het hoogst haalbaar. Om tot de meest betrouwbare gegevens te komen dien je ervoor te zorgen dat je je voeten altijd op dezelfde plaats op de weegschaal plaatst en dat je zo stil mogelijk staat. Onderschat het gewicht van kleding, ondergoed en kort tevoren opgenomen voedsel en drank niet. Alleen de lange termijntrend telt.

pw708zw-detail-2-jpg

Tips

Voor een correcte gewichtsweergave is het belangrijk dat je je op de juiste manier weegt. Zeker bij het berekenen van je vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage zijn er belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden. We geven je graag een aantal tips, zodat je je vorderingen goed kunt bijhouden:

 • Weeg jezelf altijd op hetzelfde tijdstip van de dag (bij voorkeur ‘s ochtends) om vergelijkbare resultaten te krijgen.
 • De meting kan alleen op blote voeten worden gedaan. Maak de zolen van de voet van te voren iets vochtig. Volledig droge voetzolen kunnen tot onbevredigende resultaten leiden omdat deze een te geringe elektrische geleiding bezitten.
 • Blijf tijdens de meting stilstaan.
 • Wacht na ongewoon zware lichamelijke inspanning een paar uur voor je jezelf gaat wegen.
 • Wacht nadat je ‘s ochtends bent opgestaan ongeveer 15 minuten, zodat het vocht in je lichaam zich kan verdelen.
 • Let op dat alleen de langdurige trend telt. Kort durende gewichtsafwijkingen binnen een paar dagen kan bijvoorbeeld een teken zijn van vochttekort in het lichaam.

Bij het berekenen van het lichaamsvet en andere waarden kunnen afwijkende en niet aannemelijke resultaten optreden bij:

 • Kinderen jonger dan ongeveer 10 jaar;
 • Professionele sporters en bodybuilders;
 • Zwangere vrouwen;
 • Personen met koorts, onder dialysebehandeling, of bij wie oedeemsymptomen of osteoporose is vastgesteld;
 • Personen die cardiovasculaire geneesmiddelen gebruiken.
 • Personen die vaatverwijdende of –vernauwende geneesmiddelen gebruiken;
 • Bij mensen met aanzienlijke anatomische afwijkingen aan de benen/de totale lichaamslengte (beenlengte verkort of verlengd).
 
Naar boven