• visual 2 - elektrische dekens


Inventum weet wat belangrijk is voor een gezonde en comfortabele nachtrust. Daarom hebben alle elektrische dekens een lengtemaat van tenminste 150 of 160 cm. Zo heb je altijd een deken die je van schouder tot voeten warm houdt. Last van koude voeten? Inventum heeft een uitgebreide keuze aan elektrische dekens waarvan het voetengedeelte apart aan en uit te zetten is ten opzichte van de rest van de deken. De bediening van de elektrische dekens is helemaal afgestemd op nachtelijk gebruik door de duidelijk voelbare standen en een prettig sluimerlicht. Met de Inventum elektrische dekens stap je nooit meer in een koud bed!

Met Inventum elektrische dekens maakt je 't moment!

Zwakstroom versus netspanning

Vroeger was het verschil de veiligheid, maar tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor elektrische dekens dusdanig aangescherpt dat er eigenlijk geen verschil meer in zit. Toch kan slapen op een Inventum zwakstroomdeken een veiliger gevoel geven. De transformator zet de stroom van 230 Volt om naar de zwakstroom van 24 Volt. De HNL4112Z en HNL4212Z zijn zwakstroom dekens, de overige modellen zijn netspanning dekens.
 

Elektrische dekens sfeer 1.jpg

Inventum Safety System

Alle Inventum dekens zijn KEMA gekeurd en bieden maximale veiligheid. Bij een storing schakelt het Inventum veiligheidssysteem de deken automatisch uit, wel zo veilig! 

Een 1-persoons of 2-persoons elektrische deken

Ga je voor een één of twee persoonsdeken? Inventum biedt een brede keus aan zowel 1- als 2-persoons dekens. De 2-persoonsdekens zijn voorzien van twee schakelaars. Hierdoor kun je de warmte aan beide kanten van het bed apart regelen. Standaard wordt een snoer meegeleverd van 2,3 meter. Wil je graag een langer snoer? Dan is er een 4 meter lang snoer los verkrijgbaar en te bestellen via de onderdelenshop van Inventum. 

Hieronder stat een schema met bijbehorende elektrische dekens die geschikt zijn voor het 4 meter lange snoer :

Artikelnummer Geschikt voor type deken
10100900022 HN135, HN235, HN136i, HN236i, HN131MW, HN5211L
10100900023 HN1300V, HN1312V
10100900024 HN197V, HL197V

Speciale dekens

Inventum heeft naast de standaard elektrische dekens ook een hoeslaken en deken in 1 en een zachte bovendeken beschikbaar. Als je veel draait en beweegt in je slaap wil je natuurlijk dat je deken goed blijft liggen. Voor dat extra stukje zekerheid is het handig om een hoeslaken en elektrische deken in 1 te nemen. De Inventum HL197V biedt hierbij de oplossing. Met de zachte bovendeken HB75 van Inventum ben je buiten de slaapkamer helemaal winterproof, deze zachte grote elektrische deken is comfortabel binnen op de bank of lekker buiten op het terras.  

Functionaliteiten

De elektrische dekens van Inventum beschikken over diverse functies. Zo hebben een aantal dekens een instelbare timer tot 12 uur. Ook hebben een selectie dekens een automatische uitschakeling functie, zo wordt de deken na 12 uur uitgeschakeld, voor een extra veilig gevoel. Tot slot hebben de HN197V en HL197V ook een handige turbo functie waarmee de deken zeer snel opwarmt.  

Anti-bacteriële coating

De Inventum dekens met anti-bacteriële coating zijn voorzien van zilver ionen. De zilver ionen zijn toegevoegd aan de stof van de deken en zorgen voor extra hygiëne en frisheid. Daarnaast wordt de bacterieontwikkeling gereduceerd. De dekens met anti-bacteriële coating zijn: HN136i, HN236i en HN197V.

Koude voeten?

Last van koude voeten? Dan adviseren wij een model met apart instelbare voetenwarmte of een extra warme voetenzone. De modellen HN136i, HN236i, HNL4112Z en de HNL4212Z met een extra warme voetenzone hebben een warmte element rondom het voetengedeelte, waardoor je voeten extra warm blijven. Dit is niet apart in te stellen. De modellen HN1312V, HN197V en HL197V en HN1300V hebben een apart instelbare voetenwarmte, zodat je kunt kiezen of je de gehele deken verwarmd wilt hebben of alleen het voetengedeelte. Dus, nooit meer slapen met sokken aan in bed!

HN1311V_vrij_0512

Slapen met een elektrische deken

Spreid de elektrische onderdeken gelijkmatig uit over het matras, te beginnen bij het voeteneinde. Het snoer moet zich ongeveer ter hoogte van de schouder bevinden. Zit er aan de linkerkant van het bed een stopcontact of juist rechts; geen probleem. De meeste elektrische onderdekens van Inventum kunnen aan beide zijden gebruikt worden. Let bij een deken met aparte voetenzone wel op dat de voetenzone op de juiste plek ligt. Vervolgens maak je het bed op zoals je gewend bent. Zorg ervoor dat de elektrische onderdeken zich tussen de matras en het hoeslaken bevindt. Als je ook een molton hoeslaken gebruikt maakt het niet uit of je deze onder of bovenop de elektrische deken legt. De warmte van de elektrische deken komt er doorheen.

Schakel de elektrische onderdeken ca. 30 minuten voordat je naar bed gaat in op de hoogste stand. Dek de elektrische onderdeken af met het dekbed of dekens om te voorkomen dat de warmte ontsnapt. Je kunt de elektrische deken gedurende de hele nacht aanhouden. Controleer wel voor je gaat slapen op welke stand de deken staat. Voor gebruik gedurende de nacht adviseren wij de deken op een lagere stand te zetten. 

afkoppelbaar snoer HN131 - HN135 - HN136i

Schoonmaaktips!

Was de elektrische deken alleen wanneer dit echt nodig is. Door te vaak wassen kan de elektrische onderdeken slijten en beschadigen. De elektrische onderdeken mag daarom maximaal 1 à 2 keer per jaar worden gewassen. In de handleiding van elke deken staat aangegeven of deze geschikt is voor de wasmachine of de handwas. Gebruik bij zowel de wasmachine als de handwas altijd fijnwasmiddel en koppel altijd eerst het snoer met schakelaar af. Bij het wassen in de wasmachine adviseren wij het wolwasprogramma te gebruiken op 30°C. Na het wassen kun je het water voorzichtig uit de deken drukken. Je kunt de deken niet uitwringen, mangelen of centrifugeren. Wij raden af om de deken op te hangen met wasknijpers of iets dergelijks. Dit kan namelijk voor draadbreuk zorgen. Pas als de deken volledig droog is, kun je het afkoppelbare snoer weer bevestigen.

 

 
Naar boven