• visual 2 - elektrische dekens


Inventum weet wat belangrijk is voor een gezonde en comfortabele nachtrust. Daarom hebben alle elektrische dekens een lengtemaat van tenminste 150 of 160 cm. Zo heb je altijd een deken die je van schouder tot voeten warm houdt. Last van koude voeten? Inventum heeft een uitgebreide keuze aan elektrische dekens waarvan het voetengedeelte apart aan en uit te zetten is ten opzichte van de rest van de deken. De bediening van de elektrische dekens is helemaal afgestemd op nachtelijk gebruik door de duidelijk voelbare standen en een prettig sluimerlicht. Met de Inventum elektrische dekens stap je nooit meer in een koud bed!

Met Inventum elektrische dekens maakt je 't moment!

HN235_HN236i_vrij_0512

Een 1-persoons of 2-persoons elektrische deken

Ga je voor een één of twee persoonsdeken? Inventum biedt een brede keus aan zowel 1- als 2-persoons dekens. De 2-persoonsdekens zijn voorzien van twee schakelaars. Hierdoor kun je de warmte aan beide kanten van het bed apart regelen.
 

Trafo en schakelaar

Zwakstroom versus netspanning

Vroeger was het verschil de veiligheid, maar tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor elektrische dekens dusdanig aangescherpt dat er eigenlijk geen verschil meer in zit. Toch kan slapen op een Inventum zwakstroomdeken een veiliger gevoel geven. De transformator zet de stroom van 230 Volt om naar de zwakstroom van 24 Volt. De HNL4112Z en HNL4212Z zijn zwakstroom dekens, de overige modellen zijn netspanning dekens.
 

Extra warme voetenzone

Voetenwarmte

Last van koude voeten? Dan adviseren wij een model met apart instelbare voetenwarmte of een extra warme voetenzone. De modellen HN136i, HN236i, HNL4112Z en de HNL4212Z met een extra warme voetenzone hebben een warmte element rondom het voetengedeelte, waardoor je voeten extra warm blijven. Dit is niet apart in te stellen. De modellen HN1312V, HN197V en HL197V hebben een apart instelbare voetenwarmte, zodat je kunt kiezen of je de gehele deken verwarmd wilt hebben of alleen het voetengedeelte. Dus, nooit meer slapen met sokken aan in bed!

Hoeslakendeken

Hoeslaken en deken in 1

Als je veel draait en beweegt in je slaap, is het wellicht handig om een hoeslaken en elektrische deken in 1 te nemen. Omdat de elektrische deken is geïntegreerd in het hoeslaken, blijft deze goed liggen. Inventum heeft één variant hoeslaken en deken in 1: HL197V

 

Pure logo

Pure

De Inventum dekens met Pure zijn voorzien van zilver ionen. De zilver ionen zijn toegevoegd aan de stof van de deken en zorgen voor extra hygiëne en frisheid. Daarnaast wordt de bacterieontwikkeling gereduceerd. De dekens met Pure zijn: HN136i, HN236i en HN197V.

HN135_HN136i_vrij_0512

Slapen met een elektrische deken

Schakel de elektrische onderdeken ca. 30 minuten voordat je naar bed gaat in op de hoogste stand. Dek de elektrische onderdeken af met het dekbed of dekens om te voorkomen dat de warmte ontsnapt. Je kunt de elektrische deken gedurende de hele nacht aanhouden. Controleer wel voor je gaat slapen op welke stand de deken staat. Voor gebruik gedurende de nacht adviseren wij de deken op een lagere stand te zetten.

afkoppelbaar snoer HN131 - HN135 - HN136i

Schoonmaaktips!

Was de elektrische deken alleen wanneer dit echt nodig is. Door te vaak wassen kan de elektrische onderdeken slijten en beschadigen. De elektrische onderdeken mag daarom maximaal 1 à 2 keer per jaar worden gewassen. In de handleiding van elke deken staat aangegeven of deze geschikt is voor de wasmachine of de handwas. Gebruik bij zowel de wasmachine als de handwas altijd fijnwasmiddel en koppel altijd eerst het snoer met schakelaar af. Bij het wassen in de wasmachine adviseren wij het wolwasprogramma te gebruiken op 30°C. Na het wassen kun je het water voorzichtig uit de deken drukken. Je kunt de deken niet uitwringen, mangelen of centrifugeren. Wij raden af om de deken op te hangen met wasknijpers of iets dergelijks. Dit kan namelijk voor draadbreuk zorgen. Pas als de deken volledig droog is, kun je het afkoppelbare snoer weer bevestigen.

 

HN1311V_vrij_0512

Bed opmaken

Spreid de elektrische onderdeken gelijkmatig uit over het matras, te beginnen bij het voeteneinde. Het snoer moet zich ongeveer ter hoogte van de schouder bevinden. Zit er aan de linkerkant van het bed een stopcontact of juist rechts; geen probleem. De meeste elektrische onderdekens van Inventum kunnen aan beide zijden gebruikt worden. Let bij een deken met aparte voetenzone wel op dat de voetenzone op de juiste plek ligt. Vervolgens maak je het bed op zoals je gewend bent. Zorg ervoor dat de elektrische onderdeken zich tussen de matras en het hoeslaken bevindt. Als je ook een molton hoeslaken gebruikt maakt het niet uit of je deze onder of bovenop de elektrische deken legt. De warmte van de elektrische deken komt er doorheen.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven