hl197v-jpg
Vergrootglas
Video
hl197v-jpg
hl197v-detail-1-jpg
hl197v-detail-2-jpg
hl197v-detail-3-jpg
hl197v-detail-4-jpg

Elektrische deken

HL197V

De Inventum HL197V éénpersoons elektrische onderdeken zorgt dat je elke avond in een behaaglijk voorverwarmd bed kruipt. De elektrische onderdeken is geïntegreerd in het hoeslaken en blijft daarom goed liggen. De deken heeft 9 warmtestanden en is verdeeld in twee zones: een lichaamsgedeelte en een voetengedeelte. Per zone kun je eenvoudig een warmtestand kiezen. Ook is de deken voorzien van een antibacteriële coating. Door middel van de eco control kun je heel simpel het verbruik aflezen in kWh. De schakelaar met sluimerlicht is afneembaar, zodat je de deken kunt wassen in de wasmachine. De afmeting van 210 x 92 cm maakt deze deken geschikt voor matrassen van 210 cm lang en 100 cm breed.

Voor extra gebruikersgemak is er nu ook een 4 meter lang snoer beschikbaar voor de HL197V. Deze kan besteld worden via deze link
 • 1 pers. hoeslaken en deken
 • voetenzone apart instelbaar
 • afmeting 210 x 92 cm
Adviesprijs:
109,99
Waar is de HL197V te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken elektrische dekens

Type deken: hoeslaken deken
 
Aantal personen: 1
 
Aantal warmtestanden: 9 per zone
 
Luxe schakelaar met LCD display: ja
 
Afkoppelbaar snoer: ja
 
Totale snoerlengte: ± 230 cm
 
Extra dikke stof: ja
 
Wasmachine wasbaar: 30°C
 
Apart instelbare warmte per zone: ja
 
-lichaam: ja
 
-voeten: ja
 
Eco control: ja
 
Instelbare timer: tot 12 uur
 
Turbo verwarming: ja
 

Technische gegevens elektrische dekens

Afmetingen (lxb): 210 x 92 cm
 
Voor bedden van maximaal (lxb): 210 x 100 cm
 
Materiaal: micro fleece
 
Aansluitwaarde: 60 watt
 
Inventum Safety System: ja
 
Oeko-Tex: 100
 
2

Handleidingen en documentatie van HL197V

 
 • Worden er ook elektrische dekens verkocht met de aansluiting aan de andere kant?

  Nee, maar alle dekens (met uitzondering van de anti-allergie deken HNA6111L) kunnen omgedraaid worden, zodat de aansluiting aan de andere kant komt. Dit heeft geen invloed op de warmte-afgifte van de deken.

   
 • Mag ik de deken 's nachts aan laten staan?

  Ja, dat mag. Alle dekens zijn beveiligd met een thermisch beveiligingssysteem (ISS = Inventum Signaal Systeem). Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er bijvoorbeeld een draadbreuk in de deken ontstaat of bij foutief gebruik.

   
 • Welke kant van de elektrische deken moet boven?

  Dat maakt bij de meeste dekens niet uit. U kunt zelf bepalen welke kant u boven legt. Zo kunt u de stroomaansluiting aan de kant hebben die u zelf het handigst vindt, links of rechts. Alleen de anti-allergie deken HNA6111L kan niet aan beide zijden gebruikt worden, want de anti-allergie laag zit maar aan één zijde. Let bij de onderdekens met apart instelbare voetenwarmte op dat het verwarmde voetengedeelte altijd aan het voeteneind ligt.

   
 • Wat is het verschil tussen een zwakstroom deken en een 'gewone' deken op 230Volt?

  Vroeger was het verschil de veiligheid, maar tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor elektrische dekens dusdanig aangescherpt dat er eigenlijk geen verschil meer in zit. Alle Inventum dekens hebben dezelfde beveiligingen waaronder het ISS systeem (ISS = Inventum Signaal Systeem). Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er een draadbreuk of iets dergelijks in de deken ontstaat of bij foutief gebruik. Slapen op een Inventum zwakstroomdeken geeft een veilig gevoel en dat draagt bij aan een ontspannen nachtrust.

   
 • Wat is de beste deken?

  Inventum levert uitsluitend dekens van de beste kwaliteit, maar het gaat er ook om welke deken het beste bij u past. Elke Inventum deken heeft daarom andere specificaties. Om te bepalen welke deken voor u het best geschikt is, kunt u zichzelf een aantal vragen stellen, zoals:

  • Welke afmeting moet mijn deken hebben?
  • Hoeveel warmte-standen wil ik hebben?
  • Vind ik het belangrijk dat de deken goed op het matras blijft liggen?
  • Wil ik de deken gedurende de hele nacht gebruiken?
  • Heb ik vooral ook last van koude voeten?

  Door antwoord te geven op bovenstaande vragen komt u bij de deken uit die voor u het best geschikt is. Uw winkelier kan u daar verder over informeren.

   
 • Waarom zijn de elektrische dekens maximaal 160 cm lang?

  Onder uw hoofdkussen mag geen verwarming zitten. Voor een hoofdkussen wordt ca. 50 cm gerekend. Uw hoofd zorgt juist voor de afkoeling van het lichaam als deze het te warm heeft. Als u dus ook uw hoofd zou verwarmen, raakt uw lichaam oververhit, wordt u mogelijk wakker met hoofdpijn, en dat is slecht voor uw gezondheid. Voor de 2 in 1 elektrische dekens met een hoeslaken zal het verwarmde deel ook maximaal 160 cm lang zijn. Het gedeelte wat onder uw hoofdkussen ligt, heeft geen bedrading.

   
 • Mag een elektrische deken op een verstelbaar bed gebruikt worden?

  Ja, dat mag. Er zit echter wel een máár aan verbonden. Door het gebruik van een verstelbaar bed blijft uw elektrisch deken niet vlak liggen en door de beweging kan er dus sneller een draadbreuk ontstaan. Dat is niet gevaarlijk, want ook daarvoor is de deken beveiligd, maar de levensduur van de deken zal ernstig bekort worden. Ons advies is om uw bed in combinatie met de elektrische dekens slechts beperkt omhoog te verstellen.

   

Staat je vraag er niet bij? Stel direct je vraag.

Productsheet van HL197V

Onderdelen en accessoires van HL197V

Klanten Reviews (HL197V)

Gemiddelde beoordeling (42 totaal)
Prijs-kwaliteit: 9,00
Voldoet aan de verwachting: 9,00
Mogelijkheden: 9,29
Uiterlijk / Design: 9,29
 • uit Lansingerland op 03 januari 2020:

  Dit is mijn 3e deken van hetzelfde type. zo'n 9 jaar geleden de 1e gekocht, die na een aantal jaar is omgeruild voor een nieuwe ivm garantie. Met de laatste heb ik 5,5 jaar gedaan. Nu weer aan vervanging toe, omdat de storingscode E1 blijft terugkomen. Mogelijk dus draadbreuk in de deken of zo. Ik gebruik em vrijwel het hele jaar door, behalve op echt warme dagen. Enige nadeel blijf ik vinden dat je de draden op een gegeven oment goed gaat voelen, dat is niet te voorkomen helaas. Maar verder heerlijk om altijd je bed te kunnen verwarmen, aan het begin van de nacht en zo nodig later in de nacht ook nog. Een tip voor de productie: mijns inziens zou het prettiger zijn om de uren op te laten tellen (1, 2, 3, etc.) ipv af te tellen (12,11,10, etc). Je gebruikt de deken toch eerder een paar uurtjes dan dat je em 12u gebruikt. Ik hoop dat deze lang(er) meegaat!

 • uit Apeldoorn op 10 december 2019:

  Een heerlijke deken die fijn te programmeren is. Een echte aanwinst voor de koude nachten. Sluit mooi om matras (220/90). Geen last van de platte stekker aansluiting voor het snoer omdat die zoveel aan de zijkant zit dat je die niet raakt. Heel blij!!!

 • uit Roosendaal op 15 november 2019:

  Zaterdag 9 nov heeft mn vriend deze electrische deken gekocht voor me. Ik was door m’n rug gegaan , hij heeft deze deken heerlijk op bed gelegd en omdat lichaam en voetenwarmte apart instelbaar is , dat heel fijn is , kan je zelf de temperatuur aan passen .makkelijke afstand bediening en tijd kan je ook inschakelen hoe lang ie aan moet blijven staan . Er zit een turbo stand op en een eco stand . En je kan zien hoeveel de deken verbruikt aan KWh. Het snoer is afkoppelbaar zodat je de deken op 30 graden kan wassen . Heerlijk hoor , dus zomers wassen en dan in de herfst weer op bed leggen . Ik ben zo blij met de deken , vooral voor m’n rug , had het veel eerder moeten doen , ik raad iedereen dit merk Inventum aan , goeie service en goeie garantie . De deken is ademend en heerlijk zacht .

 • uit Vinkel op 23 oktober 2019:

  Ik wil inventum hartelijk bedanken voor de service die ze gegeven hebben na mijn vorige review.
  Mijn klacht is keurig afgehandeld. Ik krijg een nieuwe deken toegestuurd en kan de oude inleveren bij een millieustation.
  Nogmaals dank je wel inventum.

 • uit Vinkel op 06 oktober 2019:

  Mijn eerst elektrische deken is na 5 jaar gebruik stuk gegaan. Een nieuwe besteld want hij beviel goed. De nieuwe echter niet. Hij was scheef en gaf geen goede warmte. Erg heet! Na wat gezeur een nieuwe gekregen. Januari 2018.
  Echter nu is deze alweer stuk. Klacht ingediend. Precies na 3 dagen antwoord. Avond tegen 17.00 uur.
  Hier antwoord opgegeven maar tot op heden geen antwoord gekregen. Dus een kapotte deken waar ik niks meer aan heb na nog geen 2 jaar en geen antwoord. Misschien komt er nog een antwoord. Kan de beoordeling niet invullen. Prijs kwaliteit voldoet dus niet voor mij.

 • uit Eindhoven op 23 september 2019:

  Ik mis de een uitvoering waarbij de regelaar/aansluiting aan de linkerkant zit. Één van de regelaars/ aansluiting zit nu tussen onze twee matrassen in.

 • uit Losser op 10 maart 2019:

  Heerlijke deken, vooral de timer is handig (mijn vriendin heeft een oude zonder timer en valt geregeld in slaap met de deken nog aan en wordt dan zwetend wakker). De twee afzonderlijke zones zijn handig voor mensen met koude voeten, maar ik gebruik het verder niet. De lengte is precies goed: andere elektrische dekens zijn vaak net te kort om zowel je voetendeel als je bovenlijf (richting de schouders) warm te krijgen.

  Ik ben alleen wel uitermate teleurgesteld over de kwaliteit. Na 2 jaar en een paar maanden is het voetendeel helemaal uitgevallen. Had ik nu maar midden in de winter, toen de deken begon met E1-meldingen, meteen van de omruilgarantie gebruik gemaakt :(

  Voor mij geen Inventum meer of in ieder geval niet meer dit model. Het is een vrij duur exemplaar en voor de prijs die je ervoor betaalt verwacht ik veel meer dan deze extreem korte levensduur. Verder zou het fijn zijn als de aansluiting ergens anders zit dan precies ter hoogte van je schouders. Het is een hard kunststof blok dat op je matras komt te liggen. Doe zo'n aansluiting dan bovenaan ter hoogte van je kussen of onderaan bij je voeten met een langer snoer zodat de bediening alsnog op een logische plek zit. Hier is niet echt over nagedacht.

 • uit Denekamp op 04 maart 2019:

  Heerlijke deken, alleen de knop met de snoeraansluiting zit op een vervelende plek,
  Precies ter hoogte van je elleboog,veel last van tijdens slapen.
  Waarom deze knop niet op een andere plaats, hoger of lager,
  Zodat je er geen last van hebt.

 • uit Ede op 26 januari 2019:

  Na jaren al deze elektrische deken gebruikt te hebben was deze vorig jaar defect geraakt. In september gelijk maar 2 exemplaren aangekocht om een egaal warm bedje, nou ja het voeteneind bij mijn vrouw is ietsje warmer dan mijn zijde, te hebben. Nu, januari 2019 paniek! De deken aan vrouwszijde niet aan de praat te krijgen. Gelukkig met de omruilgarantie,en een nachtje behelpen, een fris bedje is ook wel lekker, per omgaande een vervangend exemplaar gekregen.

 • uit Berlicum op 16 januari 2019:

  Vorige week kocht ik deze elektrische onderdeken en hoeslaken omdat de voorganger (Silvercrest) kapot was gegaan. Ik kende het principe dus al van onderdeken met hoeslaken en dit is echt een uitkomst. Het blijft altijd goed liggen. Maar bij deze HL197V is het helemaal fantastisch, want hij kan ingesteld worden van 1 tot 12 uur (met telkens 1 uur) en schakelt dan vanzelf uit. Op het display wordt het keurig getoond (wel met gedimd licht, echt over nagedacht). Bij een uur aangekomen telt ie per minuut af naar 0.
  Ik ben super tevreden over dit onderdeken en afgezien van het feit dat hij wel een stuk duurder was dan mijn vorige, vind ik het dubbel en dwars waard.
  Ik stap weer heerlijk in een verwarmd bed! Complimenten voor Inventum, zeer goed product.

 • uit roeselare op 10 januari 2019:

  enkel de knop aansluiting snoer in het deken is soms vervelend.. soms lig ik erop
  maar eens je het gewend bent.. het is een aangenaam deken, kruipt niet onderuit, blijft mooi liggen, zacht, aangenaam, je voelt de draden erin niet. snel zeer snel warm, handig met tijdsinstelling en zelfs wattage instelling.. ik kocht reeds zo een deken en wil geen andere mee.
  na 3-4 jaar echter vervangen want veiligheid ingestled en werk niet meer, maar dit is beter dan branden blussen!! kortom een comfortabel, veilig, gemakkelijk in gebruik hoesdeken. ik kan het gewoon niet meer missen!

 • uit Borne op 31 december 2018:

  Een prima elektrische deken, blijft goed liggen en verwarmd uitstekend.
  Goed in te stellen op lichaam of voeten , heerlijk met de timer kom je in een lekker warm bed!Ook is die energie onder controle te houden door de energie verbruiksmeter!

 • uit westland op 30 december 2018:

  Onze vorige elektrische onderdeken van een ander merk trouwens was de schakelaar kapot. Bij toeval liepen we bij de Mediamarkt tegen deze deken aan. Eerst op internet naar meer informatie gezocht. Omdat er nogal wat onduidelijkheden waren vragen gesteld aan Inventum, o.a. over formaat van de deken. Alleen 210 cm lengte verkrijgbaar. Ook stond er dat er onder kussen geen warmte is. Op mijn vragen kreeg ik echter niet de antwoorden op mijn vragen. Toch de deken gekocht. omdat mijn matras 2 m lang is dacht ik omdat er toch geen warmte onder kussen is, kan overtollige lengte wel om matras heen geslagen worden, zodat warmte ook hoger zit. Nou dat viel tegen, Grens ligt nog op plek waar mijn kussen begint. Ik slaap blijkbaar met hand onder kussen en dit voelt niet lekker aan. Mail gestuurd naar Inventum. Gevraagd waarom er geen 2 m deken is en tip gegeven om de grens van warmte hoger te leggen. Krijg wel antwoord maar niet op mijn vragen.
  Mijn vorige deken is n.l. wel onder de kussen verwarmd. Ben dus niet geheel tevreden. Er zouden wat mij betreft ook wel minder warmtestanden op mogen zitten. 9 is echt overdreven.

 • uit Etten op 16 december 2018:

  Deze deken voldeed aan al mijn verwachtingen. En bleef goed op zijn plek liggen.

  Helaas was bij mij na 2 jaar en 1 maand ook de aansluiting van de stroom kapot. De stekker geeft de melding E1, ondanks dat de stekker er goed ingestoken inzat. De prijs vindt ik dan ook erg duur, voor de tijd dat hij mee gaat.

 • uit Hollandsche Rading op 13 december 2018:

  Mijn eerste elektrische deken kocht ik in 1977. Ik was herstellende van kanker en had het altijd koud. Het was een Inventum waar ik zoveel plezier van had, dat ik nooit overgestapt ben naar een ander merk. Ik denk dat ik nu mijn vierde of vijfde Inventum aangeschaft heb. Ik slaap sinds een paar dagen onder uw HN197V en ben weer blij verrast. De apart in te stellen voetenwarmte is top. Wat zeg ik: de hele deken is top. Voor mij geen ander merk. Dat mag duidelijk zijn.

 • uit Best op 30 november 2018:

  Gisteren twee elektrische dekens gekocht Type HLV 197. Een nacht heerlijke geslapen in mijn verwarmd bed. In de handleiding staat dat deze onderdeken aan beide zijde te gebruiken is,
  Maar om comfortabel op deze deken te slapen, moet de aansluiting aan de rechterzijde zitten.
  Draai je de deken om en zo komt de aansluiting aan de linkerzijde, maar dan lig ik op de opstaande NAAD bij de overgang van hoofdgedeelte naar middengedeelte en dat ligt niet erg comfortabel. Advies: Haal deze mededeling uit de handleiding of maak hier anders melding van.

  Graag uw reactie.
  Met vriendelijke groeten,
  A. P. Hummel

 • uit Leeuwarden op 30 november 2018:

  Gisteren aangeschaft. Voldoet prima! Gwscheiden warmte elementen, met name het voetengedeelte is een uitkomst! Snelle opwarming en handige bediening met verlichting. Kortom..prima aankoop!

 • uit zoeterwoude op 24 november 2018:

  ruim twee jaar genieten van deze electrische deken. groot voordeel dat het prima op zijn plaats blijft, heerlijk in te stellen op mijn wensen qua temperatuur, voeten apart in te stellen, fijn met de timer die vanzelf uitslaat, de turbo stand die zorgt voor snelle opwarming.

  nadeel de harde knop voor de stroom die op een vervelende plek zit op het deken zodat je hem altijd voelt als je in bed ligt.

  jammer genoeg nu iets meer dan twee jaar later de aansluiting van de stroom kapot en krijg ik melding E1 terwijl de stekker goed ingestoken zit. ik had gehoopt langer van deze deken te kunnen doen gezien de prijs, maar heb er toch weer een aangeschaft vanwege het gebruikers genot.

 • uit Zwolle op 30 oktober 2018:

  Doordat wij twee een persoons bedden hebben.eerste aankoop was twee jaar geleden en die bevalt ons prima hij voldoedt aan alle sterren.
  ik was er ook aantoe om een te kopen .verschillende merken zoals de kwaliteit en de prijs kwam ik tot de conclusie niet meer twijfelen gewoon naar de winkel om een Inventum deken te kopen dus wij zijn te vreden met onze dekens en wij gaan elke avond genieten van onze aankoop ik heb het nu verschillende keren doorverteld mensen geen twijfel neem een inventumdeken

 • uit Rosmalen op 05 januari 2018:

  Ik had de HL197V gekocht nadat mijn oude elektrische deken van Inventum het had begeven. Die ik had ontvangen was echter niet goed. Warmte klopte niet en de deken trok scheef. Klantenservice heeft mij prima geholpen en ondertussen slaap ik weer heerlijk op een nieuwe Inventum HL197V. Inventum bedankt voor de service!

 • uit Alkmaar op 02 januari 2018:

  Opmerkelijk dat inventum geen waarschuwing op hun website en/of de verpakking heeft gezet voor de impact en gevolgen van dit op het eerste gezicht zo onschuldig en zacht aanvoelend dekentje. Dankzij de ijsklompen onder aan mijn benen was ik jarenlang alleen heerser op 'mijn' helft van ons bed en kon ik al klappertandend genieten van alle vrije ruimte om me heen. Mijn persoonlijkheid was ook al jaren in volledige overeenstemming met de temperatuur van mijn handen en voeten; ijs- en ijskoud. Niemand deed me wat en zelfs onze rooie-je-weet-wel-kater bleef ook altijd keurig van het bed. Tja dat was vroegah voordat ik met mijn koude voeten de stoute schoenen aantrok en dit dekentje bestelde. Inmiddels zit ik onder de schrammen en bijtwonden van katerlief (die zichzelf inmiddels kan meten met de Sint Bernard genaamd Cujo uit de gelijknamige film) die inmiddels 'mijn' plek van het bed heeft geclaimed. Mijn vrouw heeft ook spontaan 'haar helft' van het bed opgegeven en haar plek ter beschikking gesteld aan mij. De schat heeft zich vrijwillig opgegeven om de verdediging tegen onze terror-kater op zich te nemen en heeft ook net als katerlief stelling in genomen op wat vroeger mijn helft van het bed was. Tsja Inventum, hier waarschuwen jullie niet voor in jullie handleiding of op de website! Inmiddels probeer ik dus maar elke avond in het donker als vrouwlief en onze rooie-je-weet-wel-kater slapen, voorzichtig steeds dichter naar de warmte toe te kruipen en merk ik dat mijn koude lijf steeds meer begin te ontdooien en zo ook mijn persoonlijkheid. Gelukkig slaapt onze rooie-je-weet-wel-kater erg vast en merkt hij s 'ochtends als ik wakker wordt niet dat ik stiekem ook op hun helft ben beland, anders had ik het natuurlijk nooit overleefd en had ik u nooit kunnen waarschuwen voor wat dit dekentje allemaal kan aanrichten! Nooit gedacht dat Inventum's dekentje zo'n impact zou kunnen hebben op het leven en op mijn leefomgeving, dus u bent gewaarschuwd!! (enne bedankt Inventum voor de ontwikkeling van dit heerlijke dekentje!)

 • uit Sliedrecht op 11 december 2017:

  Tsja, wat kunnen we verder nog zeggen dan alles 5 sterren te geven.
  Het is werkelijk een geweldige deken, vooral de eenvoudige wijze waarop de verschillende sterkte's instelbaar zijn en uiteraard de aparte voetenverwarming is zeer comfortabel.
  Hij past goed om mijn matras heen en blijft daardoor ook keurig op zijn plaats zitten.
  Top product en iedereen aan te bevelen.

 • uit EDE GLD op 09 december 2017:

  Wij zelf gebruiken allebei de warmtedeken HL197V. Fantastische deken en altijd lekker warm het bed in.
  Voor hernia klachten een ideale oplossing, je gaat nooit verkrampt het bed meer in en komt er ontspannen uit in de ochtend.
  Mijn schoonmoeder liep te klagen over kou.
  Al vaak tegen haar gezegd neem er nu ook een, maar eigenwijs natuurlijk
  De stoute schoenen aangedaan er er gewoon een voor haar besteld
  uitleg gegeven (dat kost voor een oudere een tijd en gewenning)
  Maar nu wil ze niet anders meer.
  Een aanrader voor ouderen die het altijd koud hebben, maar natuurlijk ook voor rugklachten en reuma patiënten een uitkomst

 • uit Sliedrecht op 06 december 2017:

  Beste Mensen van Inventum,
  Wij zelf hebben de Inventum elektrische dekens HN 197 V.
  Nu ligt onze kleinzoon van ca. 1.90 meter thuis op zolder in een vrij koude ('s-winters) kamer.
  Dus besloten wij hem te verrassen met dezelfde elektrische deken.
  Wij genieten van de deken en waarom hij dan niet?
  Toen zagen wij, dat er ook de HL 197 V was.
  Maar liefst 50 cm langer en 12 cm breder. (210x92 cm)
  Vooral die lengte is voor hem geweldig!
  Maar dat niet alleen, er zit ook nog een hoeslaken aan, wat om het matras geslagen kan worden, zodat verschuiven niet mogelijk is.
  Aangezien wij met de HN 197 V zo blij zijn met vooral extra de voetenwarmte, is deze wat instellingen en mogelijkheden dan ook gelijk met de HL 197 V.
  Echter, wat geweldig dik en zacht is deze deken.
  Z'n geld dubbel en dwars waard.
  Wij hopen nog lang met onze dekens naar tevredenheid te kunnen doen, maar mochten ze ooit met pensioen gaan, dan gaan wij ook zondermeer voor de HL 197 V.
  Ook het turbo systeem is geweldig, zeker voor hem, want als hij laat thuis komt van werk en/of uitgaan, dan is de deken zo op temperatuur.
  Hij heeft hem nu een paar dagen en is er helemaal weg van.
  KLASSE !!!!!!!!

 • uit Gramsbergen op 04 december 2017:

  Fijne deken
  Zit strak over het matras
  Wordt snel warm
  Voor iemand die laat heeft van koude voeten is het ideaal omdat je de deken bij de voeten warmer kunt zetten.
  Beslist een aanrader om te kopen.
  Van mij krijgt de deken een 10. Ben zeer tevreden.

 • uit Oldebroek op 09 november 2017:

  Hele mooie deken en heerlijk groot! hij ligt mooi strak als een hoeslaken over het matras en geeft een veilig gevoel om op te liggen door het volle materiaal dat is gebruikt. makkelijk te bedienen en snel op temperatuur! Een aanrader!

 • uit Leerdam op 06 oktober 2017:

  Ik ben er gewoon kort in een geweldige elektrische deken.
  Een lange deken, 210 cm, apart in te schakelen voeten verwarmingsgedeelte.
  Een turbo stand om je bed snel warm te krijgen.
  Dus je hoeft hem niet een uur van te voren aan doen.

 • uit EDE op 08 december 2016:

  Wat een zachte en superwarme deken. En het is ideaal dat de timer per uur instelbaar is. Daar ben ik echt naar op zoek gegaan. De deken is iets te groot voor mijn matras maar kan het redelijk goed om en onder de matras stoppen. De stekker aansluiting zit bij ons tussen de matrassen van 2 pers. bed. Had handiger geweest aan de andere kant. Ben echt blij met de aankoop.

 • uit Alphen aan den Rijn op 27 november 2016:

  Wat een pech van de week, de oude electrische deken had het begeven net nu het zo koud werd. Gauw op internet gekeken en ook gauw gevonden: DE INVENTUM HL197V
  Met nog meer mogelijkheden voor zowel apart voor de voeten en de rest en dus direct besteld op zaterdagavond. Op zondag is het afgeleverd en binnen het uur heb ik hem geinstalleerd, wat een genot, overal lekker warm, makkelijke bediening, laat de winter maar komen. Mijn keuze voor deze deken is ook een aanrader voor anderen, hier krijg je waar voor je geld.

 • uit Kampen op 23 november 2016:

  Inventum is Inventief en doeltreffend,
  Want,kruip je eronder,
  Dan voel je het wonder,en kun je niet meer zonder !!!

 • uit Wijnjewoude op 09 november 2016:

  net deken ontvangen, maar gaat retour omdat de aansluiting aan de verkeerde kant zit. Niet te draaien ivm aparte voetenwarmte. Erg jammer want hij ziet er prachtig uit. Wel raar dat er geen deken te koop zijn voor een lit jumeaux

 • uit Heteren op 15 oktober 2016:

  Ik had al een inventum deken, maar die verschoof elke keer.
  Deze blijft lekker op de matras liggen, mooi afgewerkt en prima in te stellen!
  En natuurlijk je hele bed lekker warm

 • uit Raamsdomksveer op 20 oktober 2015:

  Wat heerlijk in een warm bedje stappen, door mijn reuma heb ik het heel erg snel koud en vaak last van koude dagen, maar kan nu heerlijk in een warm bedje stappen heel fijn dat je ook apart je voeten warmer kan zetten dan de rest mijn voeten zijn vaker kouder dan de rest van mijn lichaam.
  Echt een fijn en heerlijk product ik had het eerder moeten kopen.

 • uit Amstelveen op 18 oktober 2015:

  Dat had ik eerder moeten doen! Heerlijk om na een koude dag in een warm bed te kunnen stappen. Mijn echtgenote had al langer zo'n zelfde deken, dus ik wist wel wat mij te wachten stond toen ik eindelijk ook tot een aankoop besloot. Het is geen goedkope deken, maar wel overwegend zeer goed uitgevoerd en met mogelijkheid voor aparte instelling van de voeten warmte. Bij deze moet ik nog bekijken of het aansluiten op een externe tijdklok mogelijk is. Mijn enige bedenking is echter de plaats van de aansluiting: bij een lits-jumeaux is er geen aparte deken voor links en rechts, wat niet altijd even makkelijk uitkomt met de aansluiting. Verder een uitstekend product en aanbevelenswaardig. De garantie van twee jaar geeft wel aan dat de fabrikant achter de kwaliteit van het product staat. Kom maar op, winter.

 • uit den bosch op 17 oktober 2015:

  wij hebben nu 1deken ruim een jaar het voldoet in alle opzichten uitstekend, vooral het formaat
  de afzonderlijke verwarming voor lichaam en voeten, de 9 standen enz. wij hebben een 2e deken. bijgekocht na deze voortreffelijke ervaring, dit deken is zeker aan te bevelen.

 • uit Lopik op 31 december 2014:

  Door mijn progressieve spierziekte ben ik een paar jaar geleden op zoek gegaan naar een elektrische deken. Ik begon met de goedkoopste versies, die bleken niet echt te voldoen, het waren slappe lapjes die los op mijn matras lagen en of te heet werden of te lauw bleven. Ik baalde er van en ben verder gaan zoeken op internet(lang leve internet)veel reviews gelezen en kwam op de inventum HL197V terecht. Het geintregeerde hoeslaken bleek een uitkomst, eindelijk bleef de elektrische deken op z'n plek en het mooiste was dat er een apart instelbare voetenwarmte gedeelte is. Ideaal!!
  De prijs was voor mij een struikelblok, gezien mijn zeer minimale wao-inkomen, maar met de wetenschap dat een tante van mij zwoor bij Inventum(haar deken heeft ze ruim 30 jaar gebruikt)heb ik de deken toch aangeschaft, als ik met mijn deken ook zo lang zou kunnen doen is het aankoopbedrag te verwaarlozen. De deken voelt heerlijk zacht aan, ziet er luxe uit in vergelijking met de elektrische lapjes die ik heb gebruikt,het enige minpunt is de harde stekkeraansluiting die op het matras komt te liggen ter hoogte van m'n ellebogen ongeveer, dit opgelost met een zacht en dun kussen er overheen. Ik heb de deken een volle 2 jaar gebruikt tot extreem grote tevredenheid. Tot vorige week, de deken deed niets meer, viel ineens helemaal uit toen ik naar bed ging, gekeken of de stekker losgeschoten was, maar de ervaring leerde dat het stekkerlicht dan gewoon bleef branden. De stekker zat ook nog netjes in het stopcontact, dus de deken was gewoon kapot. Ik heb even gekeken of er nog garantie op de deken zat, helaas die was net 2 weken verstreken. Even nagedacht wat te doen, ik was intussen zo 'verwend' en het vroor behoorlijk, dus na 3 nachten gedoe met warmwaterzakken(risico op brandwonden bij vullen van de zakken door mijn verzwakte spieren!)heb ik snel een nieuwe deken besteld (met geleend geld overigens)Reparatie zou te lang duren en ws. net zoveel kosten als een nieuwe deken. De nieuwe deken was snel binnen en nu maar hopen dat Inventum z'n kwaliteit gaat bewijzen en ik iig langer dan de krappe 2 jaar ga doen met deze deken!

 • uit groningen op 11 december 2014:

  fantastisch deze HL197V veel eerder moeten doen.
  Mijn man heeft soms last van ischias ,ook geschikt voor kramp in de benen.

 • uit Goeree Overflakkee op 05 december 2014:

  Prachtige deken, maar onbruikbaar door harde ronde schijf waar de stekker in moet. Deze harde plastic schijf zit op de deken, precies waar je met je schouder ligt. Ook erg lastig dat je aansluiting precies aan de verkeerde kant zit waardoor het display tussen de matrassen in moet liggen. De deken omdraaien kan niet, want dan zit je voetenwarmte onder je kussen.
  Conclusie: gaat retour, ruilen voor een simpeler versie.

 • uit Eindhoven op 01 december 2014:

  Beste koop van het jaar, omdat.
  A: De deken blijft strak liggen door het geintegreerde hoeslaken.
  B:Temperatuur simpel en apart instelbaar voor voeten en lichaam.
  C: Luxe afwerking van de deken.
  D: Slaap stukken beter sinds ik hem heb.

 • uit Dordrecht op 19 november 2014:

  Waarom wist ik hier niet eerder van ?
  Ik ging er altijd van uit dat elektrische dekens losliggende kleine dingen waren met 3 standen. Deze overtreft alles, het gehele bedoppervlak is nu warm ! inclusief apart voetgedeelte wat je heter kunt zetten. Dankzij de hoeslakenvorm verschuift het ook nooit meer. Dankzij het LCD display is instellen heel makkelijk. Ik adviseer Inventum meer bekendheid te geven aan deze luxere dekens ! velen weten er niet van. Ik kan nu s'avonds niet wachten tot ik naar bed kan ;-).

 • uit Veenendaal op 10 oktober 2014:

  Geachte meneer, mevrouw Vonk,

  Bedankt voor uw review. Op een aantal punten willen we toch even reageren.

  Sinds dit seizoen worden de Inventum dekens aangeboden met een kleinere aansluiting.

  Het is mogelijk bij dit model om de deken om te draaien. Daarbij komt de hoes dan binnenste buiten te zitten, maar zit de aansluiting voor een dubbel bed wel aan de juiste zijde.

  Helaas is PURE op dit model nog niet beschikbaar. Wellicht dat we dit het volgende seizoen wel kunnen.

  Wij adviseren u ons assortiment in de gaten te houden, mocht u uw deken in de toekomst willen vervangen, want Inventum blijft vernieuwen.

  Met vriendelijke groet,
  team Inventum

 • uit Apeldoorn op 06 oktober 2014:

  Zeer mooie elektrische deken verwerkt in fleece hoeslaken. Zeer veel functies en heerlijk dat er los instelbaar voetendeel is. Minpunt is de grote plastic knop waar de stekker in moet. Die schuift bij 1 meter breed matras toch naar het midden en is akelig hard. Had daar vooral zachtere afwerking gewild. Ook had 1 mtr beter gepast dan rare 92 cm breedte. Bij dubbel 1 pers bed was het fijner geweest als er een aansluiting links en een aansluiting rechts kon worden gekozen. Toch mooi product en verwarmt snel met turbo functie. Wel prijzig. Zit de pure ion ook op de HL197V?

Naar boven