hl197v-jpg
Vergrootglas
Video
hl197v-jpg
hl197v-detail-1-jpg
hl197v-detail-2-jpg
hl197v-detail-3-jpg
hl197v-detail-4-jpg

Elektrische deken

HL197V

De Inventum HL197V éénpersoons elektrische onderdeken zorgt dat je elke avond in een behaaglijk voorverwarmd bed kruipt. De elektrische onderdeken is geïntegreerd in het hoeslaken en blijft daarom goed liggen. De deken heeft 9 warmtestanden en is verdeeld in twee zones: een lichaamsgedeelte en een voetengedeelte. Per zone kun je eenvoudig een warmtestand kiezen. Ook is de deken voorzien van een antibacteriële coating. Door middel van de eco control kun je heel simpel het verbruik aflezen in kWh. De schakelaar met sluimerlicht is afneembaar, zodat je de deken kunt wassen in de wasmachine.

De afmeting van 210 x 92 cm maakt deze deken geschikt voor matrassen van 210 cm lang en 100 cm breed.

 • 1 pers. hoeslaken en deken
 • voetenzone apart instelbaar
 • afmeting 210 x 92 cm
Adviesprijs:
109,99
Waar is de HL197V te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken elektrische dekens

Type deken: hoeslaken deken
 
Aantal personen: 1
 
Aantal warmtestanden: 9 per zone
 
Luxe schakelaar met LCD display: ja
 
Afkoppelbaar snoer: ja
 
Totale snoerlengte: ± 230 cm
 
Extra dikke stof: ja
 
Wasmachine wasbaar: 30°C
 
Apart instelbare warmte per zone: ja
 
-lichaam: ja
 
-voeten: ja
 
Eco control: ja
 
Instelbare timer: tot 12 uur
 
Turbo verwarming: ja
 

Technische gegevens elektrische dekens

Afmetingen (lxb): 210 x 92 cm
 
Voor bedden van maximaal (lxb): 210 x 100 cm
 
Materiaal: micro fleece
 
Aansluitwaarde: 60 watt
 
Inventum Safety System: ja
 
Öko-Tex: 100
 
2

Handleidingen en documentatie van HL197V

 
 • Worden er ook elektrische dekens verkocht met de aansluiting aan de andere kant?

  Nee, maar alle dekens (met uitzondering van de anti-allergie deken HNA6111L) kunnen omgedraaid worden, zodat de aansluiting aan de andere kant komt. Dit heeft geen invloed op de warmte-afgifte van de deken.

   
 • Mag ik de deken 's nachts aan laten staan?

  Ja, dat mag. Alle dekens zijn beveiligd met een thermisch beveiligingssysteem (ISS = Inventum Signaal Systeem). Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er bijvoorbeeld een draadbreuk in de deken ontstaat of bij foutief gebruik.

   
 • Welke kant van de elektrische deken moet boven?

  Dat maakt bij de meeste dekens niet uit. U kunt zelf bepalen welke kant u boven legt. Zo kunt u de stroomaansluiting aan de kant hebben die u zelf het handigst vindt, links of rechts. Alleen de anti-allergie deken HNA6111L kan niet aan beide zijden gebruikt worden, want de anti-allergie laag zit maar aan één zijde. Let bij de onderdekens met apart instelbare voetenwarmte op dat het verwarmde voetengedeelte altijd aan het voeteneind ligt.

   
 • Wat is het verschil tussen een zwakstroom deken en een 'gewone' deken op 230Volt?

  Vroeger was het verschil de veiligheid, maar tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor elektrische dekens dusdanig aangescherpt dat er eigenlijk geen verschil meer in zit. Alle Inventum dekens hebben dezelfde beveiligingen waaronder het ISS systeem (ISS = Inventum Signaal Systeem). Dat wil zeggen dat er langs de verwarmingsdraad een extra draad loopt die ervoor zorgt dat de deken uitgeschakeld wordt op het moment dat er een draadbreuk of iets dergelijks in de deken ontstaat of bij foutief gebruik. Slapen op een Inventum zwakstroomdeken geeft een veilig gevoel en dat draagt bij aan een ontspannen nachtrust.

   
 • Wat is de beste deken?

  Inventum levert uitsluitend dekens van de beste kwaliteit, maar het gaat er ook om welke deken het beste bij u past. Elke Inventum deken heeft daarom andere specificaties. Om te bepalen welke deken voor u het best geschikt is, kunt u zichzelf een aantal vragen stellen, zoals:

  • Welke afmeting moet mijn deken hebben?
  • Hoeveel warmte-standen wil ik hebben?
  • Vind ik het belangrijk dat de deken goed op het matras blijft liggen?
  • Wil ik de deken gedurende de hele nacht gebruiken?
  • Heb ik vooral ook last van koude voeten?

  Door antwoord te geven op bovenstaande vragen komt u bij de deken uit die voor u het best geschikt is. Uw winkelier kan u daar verder over informeren.

   
 • Waarom zijn de elektrische dekens maximaal 160 cm lang?

  Onder uw hoofdkussen mag geen verwarming zitten. Voor een hoofdkussen wordt ca. 50 cm gerekend. Uw hoofd zorgt juist voor de afkoeling van het lichaam als deze het te warm heeft. Als u dus ook uw hoofd zou verwarmen, raakt uw lichaam oververhit, wordt u mogelijk wakker met hoofdpijn, en dat is slecht voor uw gezondheid. Voor de 2 in 1 elektrische dekens met een hoeslaken zal het verwarmde deel ook maximaal 160 cm lang zijn. Het gedeelte wat onder uw hoofdkussen ligt, heeft geen bedrading.

   
 • Mag een elektrische deken op een verstelbaar bed gebruikt worden?

  Ja, dat mag. Er zit echter wel een máár aan verbonden. Door het gebruik van een verstelbaar bed blijft uw elektrisch deken niet vlak liggen en door de beweging kan er dus sneller een draadbreuk ontstaan. Dat is niet gevaarlijk, want ook daarvoor is de deken beveiligd, maar de levensduur van de deken zal ernstig bekort worden. Ons advies is om uw bed in combinatie met de elektrische dekens slechts beperkt omhoog te verstellen.

   

Staat je vraag er niet bij? Stel direct je vraag.

Productsheet van HL197V

Onderdelen en accessoires van HL197V

Klanten Reviews (HL197V)

Gemiddelde beoordeling (16 totaal)
Prijs-kwaliteit: 8,88
Voldoet aan de verwachting: 8,44
Mogelijkheden: 8,69
Uiterlijk / Design: 9,13
 • uit Leerdam op 06 oktober 2017:

  Ik ben er gewoon kort in een geweldige elektrische deken.
  Een lange deken, 210 cm, apart in te schakelen voeten verwarmingsgedeelte.
  Een turbo stand om je bed snel warm te krijgen.
  Dus je hoeft hem niet een uur van te voren aan doen.

 • uit EDE op 08 december 2016:

  Wat een zachte en superwarme deken. En het is ideaal dat de timer per uur instelbaar is. Daar ben ik echt naar op zoek gegaan. De deken is iets te groot voor mijn matras maar kan het redelijk goed om en onder de matras stoppen. De stekker aansluiting zit bij ons tussen de matrassen van 2 pers. bed. Had handiger geweest aan de andere kant. Ben echt blij met de aankoop.

 • uit Alphen aan den Rijn op 27 november 2016:

  Wat een pech van de week, de oude electrische deken had het begeven net nu het zo koud werd. Gauw op internet gekeken en ook gauw gevonden: DE INVENTUM HL197V
  Met nog meer mogelijkheden voor zowel apart voor de voeten en de rest en dus direct besteld op zaterdagavond. Op zondag is het afgeleverd en binnen het uur heb ik hem geinstalleerd, wat een genot, overal lekker warm, makkelijke bediening, laat de winter maar komen. Mijn keuze voor deze deken is ook een aanrader voor anderen, hier krijg je waar voor je geld.

 • uit Kampen op 23 november 2016:

  Inventum is Inventief en doeltreffend,
  Want,kruip je eronder,
  Dan voel je het wonder,en kun je niet meer zonder !!!

 • uit Wijnjewoude op 09 november 2016:

  net deken ontvangen, maar gaat retour omdat de aansluiting aan de verkeerde kant zit. Niet te draaien ivm aparte voetenwarmte. Erg jammer want hij ziet er prachtig uit. Wel raar dat er geen deken te koop zijn voor een lit jumeaux

 • uit Heteren op 15 oktober 2016:

  Ik had al een inventum deken, maar die verschoof elke keer.
  Deze blijft lekker op de matras liggen, mooi afgewerkt en prima in te stellen!
  En natuurlijk je hele bed lekker warm

 • uit Raamsdomksveer op 20 oktober 2015:

  Wat heerlijk in een warm bedje stappen, door mijn reuma heb ik het heel erg snel koud en vaak last van koude dagen, maar kan nu heerlijk in een warm bedje stappen heel fijn dat je ook apart je voeten warmer kan zetten dan de rest mijn voeten zijn vaker kouder dan de rest van mijn lichaam.
  Echt een fijn en heerlijk product ik had het eerder moeten kopen.

 • uit Amstelveen op 18 oktober 2015:

  Dat had ik eerder moeten doen! Heerlijk om na een koude dag in een warm bed te kunnen stappen. Mijn echtgenote had al langer zo'n zelfde deken, dus ik wist wel wat mij te wachten stond toen ik eindelijk ook tot een aankoop besloot. Het is geen goedkope deken, maar wel overwegend zeer goed uitgevoerd en met mogelijkheid voor aparte instelling van de voeten warmte. Bij deze moet ik nog bekijken of het aansluiten op een externe tijdklok mogelijk is. Mijn enige bedenking is echter de plaats van de aansluiting: bij een lits-jumeaux is er geen aparte deken voor links en rechts, wat niet altijd even makkelijk uitkomt met de aansluiting. Verder een uitstekend product en aanbevelenswaardig. De garantie van twee jaar geeft wel aan dat de fabrikant achter de kwaliteit van het product staat. Kom maar op, winter.

 • uit den bosch op 17 oktober 2015:

  wij hebben nu 1deken ruim een jaar het voldoet in alle opzichten uitstekend, vooral het formaat
  de afzonderlijke verwarming voor lichaam en voeten, de 9 standen enz. wij hebben een 2e deken. bijgekocht na deze voortreffelijke ervaring, dit deken is zeker aan te bevelen.

 • uit Lopik op 31 december 2014:

  Door mijn progressieve spierziekte ben ik een paar jaar geleden op zoek gegaan naar een elektrische deken. Ik begon met de goedkoopste versies, die bleken niet echt te voldoen, het waren slappe lapjes die los op mijn matras lagen en of te heet werden of te lauw bleven. Ik baalde er van en ben verder gaan zoeken op internet(lang leve internet)veel reviews gelezen en kwam op de inventum HL197V terecht. Het geintregeerde hoeslaken bleek een uitkomst, eindelijk bleef de elektrische deken op z'n plek en het mooiste was dat er een apart instelbare voetenwarmte gedeelte is. Ideaal!!
  De prijs was voor mij een struikelblok, gezien mijn zeer minimale wao-inkomen, maar met de wetenschap dat een tante van mij zwoor bij Inventum(haar deken heeft ze ruim 30 jaar gebruikt)heb ik de deken toch aangeschaft, als ik met mijn deken ook zo lang zou kunnen doen is het aankoopbedrag te verwaarlozen. De deken voelt heerlijk zacht aan, ziet er luxe uit in vergelijking met de elektrische lapjes die ik heb gebruikt,het enige minpunt is de harde stekkeraansluiting die op het matras komt te liggen ter hoogte van m'n ellebogen ongeveer, dit opgelost met een zacht en dun kussen er overheen. Ik heb de deken een volle 2 jaar gebruikt tot extreem grote tevredenheid. Tot vorige week, de deken deed niets meer, viel ineens helemaal uit toen ik naar bed ging, gekeken of de stekker losgeschoten was, maar de ervaring leerde dat het stekkerlicht dan gewoon bleef branden. De stekker zat ook nog netjes in het stopcontact, dus de deken was gewoon kapot. Ik heb even gekeken of er nog garantie op de deken zat, helaas die was net 2 weken verstreken. Even nagedacht wat te doen, ik was intussen zo 'verwend' en het vroor behoorlijk, dus na 3 nachten gedoe met warmwaterzakken(risico op brandwonden bij vullen van de zakken door mijn verzwakte spieren!)heb ik snel een nieuwe deken besteld (met geleend geld overigens)Reparatie zou te lang duren en ws. net zoveel kosten als een nieuwe deken. De nieuwe deken was snel binnen en nu maar hopen dat Inventum z'n kwaliteit gaat bewijzen en ik iig langer dan de krappe 2 jaar ga doen met deze deken!

 • uit groningen op 11 december 2014:

  fantastisch deze HL197V veel eerder moeten doen.
  Mijn man heeft soms last van ischias ,ook geschikt voor kramp in de benen.

 • uit Goeree Overflakkee op 05 december 2014:

  Prachtige deken, maar onbruikbaar door harde ronde schijf waar de stekker in moet. Deze harde plastic schijf zit op de deken, precies waar je met je schouder ligt. Ook erg lastig dat je aansluiting precies aan de verkeerde kant zit waardoor het display tussen de matrassen in moet liggen. De deken omdraaien kan niet, want dan zit je voetenwarmte onder je kussen.
  Conclusie: gaat retour, ruilen voor een simpeler versie.

 • uit Eindhoven op 01 december 2014:

  Beste koop van het jaar, omdat.
  A: De deken blijft strak liggen door het geintegreerde hoeslaken.
  B:Temperatuur simpel en apart instelbaar voor voeten en lichaam.
  C: Luxe afwerking van de deken.
  D: Slaap stukken beter sinds ik hem heb.

 • uit Dordrecht op 19 november 2014:

  Waarom wist ik hier niet eerder van ?
  Ik ging er altijd van uit dat elektrische dekens losliggende kleine dingen waren met 3 standen. Deze overtreft alles, het gehele bedoppervlak is nu warm ! inclusief apart voetgedeelte wat je heter kunt zetten. Dankzij de hoeslakenvorm verschuift het ook nooit meer. Dankzij het LCD display is instellen heel makkelijk. Ik adviseer Inventum meer bekendheid te geven aan deze luxere dekens ! velen weten er niet van. Ik kan nu s'avonds niet wachten tot ik naar bed kan ;-).

 • uit Veenendaal op 10 oktober 2014:

  Geachte meneer, mevrouw Vonk,

  Bedankt voor uw review. Op een aantal punten willen we toch even reageren.

  Sinds dit seizoen worden de Inventum dekens aangeboden met een kleinere aansluiting.

  Het is mogelijk bij dit model om de deken om te draaien. Daarbij komt de hoes dan binnenste buiten te zitten, maar zit de aansluiting voor een dubbel bed wel aan de juiste zijde.

  Helaas is PURE op dit model nog niet beschikbaar. Wellicht dat we dit het volgende seizoen wel kunnen.

  Wij adviseren u ons assortiment in de gaten te houden, mocht u uw deken in de toekomst willen vervangen, want Inventum blijft vernieuwen.

  Met vriendelijke groet,
  team Inventum

 • uit Apeldoorn op 06 oktober 2014:

  Zeer mooie elektrische deken verwerkt in fleece hoeslaken. Zeer veel functies en heerlijk dat er los instelbaar voetendeel is. Minpunt is de grote plastic knop waar de stekker in moet. Die schuift bij 1 meter breed matras toch naar het midden en is akelig hard. Had daar vooral zachtere afwerking gewild. Ook had 1 mtr beter gepast dan rare 92 cm breedte. Bij dubbel 1 pers bed was het fijner geweest als er een aansluiting links en een aansluiting rechts kon worden gekozen. Toch mooi product en verwarmt snel met turbo functie. Wel prijzig. Zit de pure ion ook op de HL197V?

Naar boven