Inventum weegschaal als beste getest!

Veenendaal, 18 juli 2013 – Wie wil weten wat zijn vetpercentage is, wordt van de meeste BMI weegschalen niet veel wijzer, zo blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De gemiddelde afwijking in vergelijking met een professionele meting is maar liefst 6,8%. Van de 11 geteste weegschalen is de Inventum PW720BG, met een afwijking van slechts 2,4%, het meest nauwkeurig. De Inventum weegschaal komt daarmee als beste uit de test.

Het onderzoek
Tijdens het onderzoek werden 11 weegschalen door vijf mannen en vijf vrouwen van verschillende leeftijden en gewichten getest. De weegschalen werden beoordeeld op de nauwkeurigheid van de vetmeting (60%), gewichtsmeting (35%) en het gebruiksgemak (5%). De proefpersonen deden elk minimaal drie metingen per weegschaal. Om de uitslagen te controleren werden de testpersonen ook met een professioneel apparaat doorgemeten. Het blijkt dat de gemiddelde afwijking van de geteste personenweegschalen 6,8% bedraagt. De Inventum weegschaal PW720BG is met een afwijking van slechts 2,4% het meest nauwkeurig.

Inventum PW720BG
Om te kijken of iemand een gezond gewicht heeft, wordt vaak de Body Mass Index (BMI) gebruikt. Die is gemakkelijk te berekenen door het gewicht te delen door de lengte in het kwadraat. De Inventum personenweegschaal PW720BG berekent naast de BMI ook het percentage vocht- en spiermassa. Met deze extra functie is vrijwel een volledige body analyse uit te voeren. Naast een strak design, uitgevoerd in gehard wit glas, biedt de weegschaal een groot LCD display met heldere blauwe verlichting. Bovendien heeft dit model een geheugenfunctie voor persoonlijke instellingen van maar liefst 8 gebruikers. De adviesprijs bedraagt € 39,99 inclusief standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Over Inventum
Inventum werd meer dan 100 jaar geleden opgericht, in een tijd dat elektriciteit nog nauwelijks werd gebruikt als energiebron. Inmiddels is Inventum een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Inventum is gevestigd in Veenendaal en gespecialiseerd in de ontwikkeling van klein huishoudelijke apparaten en witgoed. De producten van Inventum onderscheiden zich door duurzaamheid, stijlvol design en gebruiksgemak.

Weten waar u de weegschaal kunt kopen? Klik
hier voor verkoopadressen in uw buurt.

Meer informatie

 
Naar boven