Dokters van de Wereld

Ook op het moment dat je je gezondheid even extra goed in de gaten wilt houden is Inventum er. Met de nieuwe vitality producten van Inventum kun je namelijk eenvoudig je gezondheid monitoren. Zeker voor kwetsbare groepen kan dit erg belangrijk zijn:

Het werk van Dokters van de Wereld
Dokters van de Wereld zet zich in voor ongedocumenteerde migranten (mensen zonder verblijfspapieren). Deze groep heeft recht op zorg, maar mag volgens de wet geen zorgverzekering afsluiten. Voor mensen zonder verblijfspapieren blijkt het in de praktijk echter lastig om zonder bemiddeling medische zorg te krijgen. Het niet of te laat ontvangen van medisch noodzakelijke zorg brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit geldt voor mensen die extra kwetsbaar zijn zoals zwangere vrouwen, chronisch zieken, kinderen en mensen met psychische problemen. Maar ook voor andere ongedocumenteerde migranten. Dokters van de Wereld helpt mensen zonder verblijfspapieren via spreekuren, een telefonische helpdesk en groepsvoorlichting om hun zelfredzaamheid binnen de Nederlandse gezondheidszorg te vergroten.

De zorgbus
Eind 2015 werd de eerste zorgbus gelanceerd. Het is een goed toegeruste mobiele unit waarin twee spreekuren tegelijk kunnen worden gehouden. Dokters van de Wereld biedt hier ook een luisterend oor en begeleidt mensen naar de reguliere zorg. Door de Zorgbus van Dokters van de Wereld te steunen, wil Inventum bijdragen aan de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Bekijk alle projecten van Dokters van de Wereld op www.doktersvandewereld.org
13-10-2016

Meer informatie

 
Naar boven