• visual 2 - waterkokers


Wil je een waterkoker kopen? Met de waterkokers van Inventum breng je supersnel water aan de kook. Vervolgens kun je heerlijk wegkruipen op de bank, de boel gewoon de boel laten en genieten van een kop verse thee of een smakelijke bouillon. De waterniveau indicator zorgt ervoor dat je de hoeveelheid water kunt afstemmen op het gebruik. Zo weet je zeker dat je niet onnodig water verwarmt als je bijvoorbeeld maar één kopje thee wilt zetten. Daarmee bespaar je water én energie. Dubbel genieten dus! Inventum heeft verschillende waterkokers. Van een rvs waterkoker met 0,8 liter inhoud tot en met een heetwaterdispenser met 2,2 liter inhoud.

Met Inventum waterkokers maak je 't moment!

Anti-kalk

Door hard water kan er kalkaanslag in de waterkoker ontstaan. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan hebben de waterkokers van Inventum een afgesloten verwarmingselement. Hierdoor kunnen kalkdeeltjes niet aan het element hechten. Het anti-kalkfilter zorgt ervoor dat eventuele kalkdeeltjes niet met het water meekomen wanneer je het water uitschenkt.
 

Droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling

Een waterkoker mag niet zonder water worden ingeschakeld. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan wordt de waterkoker automatisch uitgeschakeld door de droogkookbeveiliging. Daarnaast zijn de waterkokers voorzien van een automatische uitschakeling. Wanneer de kooktemperatuur bereikt is, schakelt de waterkoker automatisch uit. Dus hoewel je bij het koken van water op gas en met een waterkoker evenveel energie gebruikt, gebruik je met een waterkoker nooit meer energie dan nodig.

Instelbare temperatuur

De waterkoker HW817D en heetwaterdispenser HWD722 hebben beide een aparte instelbare temperatuur. Echte theeliefhebbers drinken hun kopje thee op de juiste temperaturen. Denk hierbij aan witte thee (70 ⁰C), groene thee (80 of 90 ⁰C) en kokend water voor zwarte thee. Met de waterkoker is de temperatuur eenvoudig in te stellen tussen de 50 en 100 ⁰C en met de heetwaterdispenser kan de temperatuur al worden ingesteld vanaf 20 ⁰C. Hiermee stel je de ideale temperatuur in voor iedere toepassing, zoals 35⁰C voor flesvoeding en kokend water voor een kopje soep.

Snoerloos bijvullen

De waterkokers zijn alle snoerloos bij te vullen. Zorg ervoor dat het deksel van de waterkoker goed gesloten is. Is dit niet het geval dan zal de waterkoker niet automatisch uitschakelen als het water kookt. Wil je nadat je water hebt gekookt de waterkoker meteen weer gebruiken? Wacht dan even met bijvullen tot de waterkoker iets is afgekoeld. Wanneer je meteen koud water in de waterkoker doet, kan de waterkoker door het grote temperatuurverschil beschadigd raken.

Heetwaterdispenser

Warm theewater met een druk op de knop! Met de heetwaterdispenser HWD722 wacht je niet meer tot het water kookt, maar geniet je direct van je kopje thee. Hij verwarmt precies de benodigde hoeveelheid water. De heetwaterdispenser heeft ook een afneembaar reservoir met een ruime inhoud van 2,2 liter en een uitneembaar anti-kalkfilter. De temperatuur is eenvoudig in te stellen van 20 tot 100 graden. Ideaal voor allerlei soorten thee! 

HW417 - detail 1

De heilzame werking van thee

Wist je dat de lekkerste thee gezet wordt met water dat gekookt heeft en niet alleen heet is gemaakt? En dat groene thee van oudsher vooral in Azië gedronken wordt, waar het bekend staat om zijn heilzame werking? Ook in de westerse wereld is er volop belangstelling voor de positieve aspecten van thee. Onderzoek wijst uit dat zwarte thee, net als groene thee, zeer krachtige antioxidanten bevat. Deze antioxidanten verlagen het risico op hart- en vaatziekten.

Schoonmaaktips!

Hoewel de Inventum waterkokers een afgesloten verwarmingselement hebben, kan er aan de binnenzijde van de waterkoker toch kalkaanslag ontstaan. Als je hard water hebt, kan het nodig zijn om zo nu en dan de waterkoker te ontkalken. Daarnaast moet ook het anti-kalkfilter af en toe gereinigd worden. We geven je daarom graag een aantal tips!

Ontkalken
Aan de binnenzijde van de waterkoker kan kalkaanslag ontstaan. Je zult de waterkoker daarom zo nu en dan moeten ontkalken. Gebruik daarvoor een geschikt ontkalkingsmiddel voor waterkokers/koffiezetapparaten en volg de daarbij behorende instructies goed op. Reinig de waterkoker nooit met andere schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de waterkoker namelijk beschadigen

Je kunt de waterkoker ook ontkalken met citroensap. Citroenzuur in dit sap zorgt ervoor dat de kalkaanslag verdwijnt. Deze natuurlijke methode vermijdt het gebruik van chemicaliën. Vul de waterkoker halfvol met warm water en voeg hierbij het sap van een halve citroen. Kook het water en laat het water daarna een half uur afkoelen. Gooi het gekookte water weg en spoel de waterkoker nogmaals om.

Reinigen van het anti-kalkfilter
Ook het anti-kalkfilter moet zo nu en dan gereinigd worden. Het anti-kalkfilter kun je uit de waterkoker halen. Neem de waterkoker eerst van de aansluitbasis en zorg ervoor dat er geen water in de waterkoker zit en laat de waterkoker volledig afkoelen. Duw het lipje naar beneden en druk het anti-kalkfilter via de schenktuit naar achteren los. Het filter kun je reinigen met warm water. Klaar met schoonmaken? Plaats het anti-kalkfilter dan weer terug in de waterkoker. Zorg ervoor dat deze goed in de schenktuit bevestigd wordt. Plaats eerst de punt van het anti-kalkfilter en druk deze vervolgens bovenin vast. Leg het anti-kalkfilter nooit los in de waterkoker.

huishoud set 6-serie 2015

Ontbijtset

Heerlijk om `s ochtends in de keuken te komen, waar de geur van koffie, dampende thee en geroosterd brood de ruimte vult. Nog mooier is wanneer de apparaten qua kleur en uitstraling een eenheid op je aanrecht vormen. De ontbijtset van Inventum maakt jouw ochtend moment compleet. De ontbijtset bestaat uit een zwarte waterkoker, een zwart broodrooster en een zwart koffiezetapparaat. Alle drie de apparaten zijn voorzien van luxe rvs details.
 

 
Naar boven