Hoewel de Inventum waterkokers een afgesloten verwarmingselement hebben, kan er aan de binnenzijde van de waterkoker toch kalkaanslag ontstaan. Als je hard water hebt, kan het nodig zijn om zo nu en dan de waterkoker te ontkalken. Daarnaast moet ook het anti-kalkfilter af en toe gereinigd worden. We geven je daarom graag een aantal tips!
Ontkalken
Aan de binnenzijde van de waterkoker kan kalkaanslag ontstaan. Je zult de waterkoker daarom zo nu en dan moeten ontkalken. Gebruik daarvoor een geschikt ontkalkingsmiddel voor waterkokers/koffiezetapparaten en volg de daarbij behorende instructies goed op. Reinig de waterkoker nooit met andere schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de waterkoker namelijk beschadigen
Je kunt de waterkoker ook ontkalken met citroensap. Citroenzuur in dit sap zorgt ervoor dat de kalkaanslag verdwijnt. Deze natuurlijke methode vermijdt het gebruik van chemicaliën. Vul de waterkoker halfvol met warm water en voeg hierbij het sap van een halve citroen. Kook het water en laat het water daarna een half uur afkoelen. Gooi het gekookte water weg en spoel de waterkoker nogmaals om.
Reinigen van het anti-kalkfilter
Ook het anti-kalkfilter moet zo nu en dan gereinigd worden. Het anti-kalkfilter kun je uit de waterkoker halen. Neem de waterkoker eerst van de aansluitbasis en zorg ervoor dat er geen water in de waterkoker zit en laat de waterkoker volledig afkoelen. Duw het lipje naar beneden en druk het anti-kalkfilter via de schenktuit naar achteren los. Het filter kun je reinigen met warm water. Klaar met schoonmaken? Plaats het anti-kalkfilter dan weer terug in de waterkoker. Zorg ervoor dat deze goed in de schenktuit bevestigd wordt. Plaats eerst de punt van het anti-kalkfilter en druk deze vervolgens bovenin vast. Leg het anti-kalkfilter nooit los in de waterkoker.