• visual 2 - strijkijzer


Strijken.. het lijkt soms een hele klus. Maar met een stoomstrijkijzer van Inventum heb je in een handomdraai een super glad strijkresultaat. Het strijkijzer is namelijk voorzien van een keramische coating, waardoor deze soepel glijdt en niet plakt. En door de stoomstoot zijn zelfs de meest hardnekkige kreukels zo verdwenen. Eenvoudig, snel en effectief! Zo wordt strijken een makkie. 

Met een Inventum strijkijzer maak je 't moment!

HS422CG - main

Stoomstrijkijzer

Er zijn verschillende soorten strijkijzers. Bij een stoomstrijkijzer komt er tijdens het strijken stoom vrij. Dit zorgt voor een extra glad strijkresultaat. De hoeveelheid stoom kan geregeld worden met de stoomregelaar. Met de stoomstoot kun je zelfs de meest hardnekkige kreukels verwijderen. Het anti-druppelsysteem voorkomt vlekken door waterdruppels bij het strijken op een lage temperatuur door het stoomsysteem automatisch uit te schakelen. Ook de stoomstoot kan alleen gebruikt worden op hoge temperaturen.

HS422CG - zool BW

Strijkzool

Er zijn verschillende soorten strijkzolen, gemaakt van verschillende soorten materialen. De keramische strijkzool zorgt ervoor dat het strijkijzer soepel glijdt. Daarnaast is een keremische strijkzool krasbestendig en plakt deze niet. Het Inventum strijkijzer is voorzien van een handige precisiepunt. Dankzij dit precisiepunt strijk je gemakkelijk rondom knopen en manchetten.

strijkvoorschriften

Strijkvoorschriften

De temperatuur van het strijkijzer kun je zelf instellen. Kijk voor je gaat strijken altijd naar het strijkvoorschrift van je strijkgoed. Sorteer het wasgoed wat gestreken moet worden volgens de internationale symbolen op het waslabel of wanneer dit niet aanwezig is volgens de soort stof.

  • Symbool met 1 stip / synthetisch: lauw strijken
  • Symbool met 2 stippen / zijde/wol: warm strijken
  • Symbool met 3 stippen / katoen/linnen: Heet strijken
  • Symbool met een kruis: niet strijken.

Het aantal stippen dat in het symbool staat, staat gelijk aan het aantal stippen op de temperatuursregelaar. Het soort stof staat tevens vermeld op de temperatuursregelaar. Begin met het strijken van het wasgoed wat op een lage temperatuur gestreken moet worden. Dit reduceert de wachttijd. Het stoomstrijkijzer heeft namelijk meer tijd nodig om af te koelen dan om op te warmen en het verminderd het risico dat de stof verschroeit.

Strijkijzer

Schoonmaaktips!

Verwijder de stekker uit het stopcontact voor je het strijkijzer gaat reinigen. Vlekken op de strijkzool kunnen verwijderd worden met een vochtige doek of een allesreiniger. Gebruik geen staalwol of metalen voorwerpen om de strijkzool te reinigen. Dit kan krassen veroorzaken. De kunststof delen van het stoomstrijkijzer kunnen met een vochtige doek gereinigd worden. Droog het stoomstrijkijzer daarna met een droge doek. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen om het stoomstrijkijzer te reinigen. Dompel het stoomstrijkijzer, het snoer of de stekker nooit in water of een andere vloeistof onder.

Anti-kalksysteem
Een speciaal filter in het waterreservoir voorkomt kalkvorming in de strijkzool. Het is een permanent filter en hoeft niet vervangen te worden. Gebruik voor een goede werking van het anti-kalksysteem alleen kraanwater.

Zelfreinigingsfunctie
De zelfreinigingsfunctie reinigt de openingen in de strijkzool. Wij adviseren om de functie elke 10 tot 15 dagen een keer te gebruiken.
• Vul het reservoir tot het maximum en schuif de stoomregelaar op.
• Draai de thermostaatknop op de hoogste temperatuur MAX en wacht tot het controlelampje uit is.
• Verwijder de stekker uit het stopcontact en houd het stoomstrijkijzer in horizontale positie boven de gootsteen of wasbak.
• Houd de zelf reinigingsknop ingedrukt totdat al het water, stoom en verontreinigingen uit het stoomstrijkijzer zijn.
• Wacht tot de strijkzool afgekoeld is om deze met een vochtige doek schoon te vegen.

 
Naar boven