• visual - rijstkokers content


Heerlijk luchtige rijst en smakelijke gestoomde vis, vlees of groenten. Met een rijstkoker van Inventum bereid je heel eenvoudig een heerlijke, gezonde maaltijd. Door de extra stoomfunctie, kun je rijst koken en tegelijkertijd vlees, vis of groenten stomen. Hierdoor behoud je de voedingsstoffen, smaak en structuur. Makkelijk, lekker en nog gezond ook!

Met een Inventum rijstkoker maak je 't moment!

RK140ZW - open

Stoomfunctie

Met de Inventum rijstkokers kun je naast rijst koken, ook vlees, vis en groente stomen. 

1. Om voedsel te stomen, zoals broccoli, voeg je water toe in de binnenpan. Zorg voor voldoende water om te voorkomen dat de binnenpan droogkookt.

2. Plaats het voedsel wat je wilt stomen in de stoombak. Doe de stoombak niet te vol. Dit kan de kooktijd verlengen of ervoor zorgen dat het voedsel niet gaar wordt. Kleine etenswaren kunnen in een hittebestendig bakje worden geplaatst en dan in de stoombak worden gezet. Snijd grote etenswaren in kleinere stukken indien mogelijk.

3. Controleer of de buitenkant van de binnenpan droog is voordat je deze in de rijstkoker plaatst. Let erop dat de binnenpan goed contact maakt met het verwarmingselement. Sluit het deksel goed. Let erop dat deze dicht klikt.

4. Steek de stekker in het stopcontact en druk de aan/uit knop naar beneden. Het indicatielampje KOKEN gaat branden. Om te voorkomen dat er stoom verloren gaat en de kooktijd daardoor langer wordt, adviseren wij je de deksel tijdens het koken niet te openen als dit niet nodig is.

5. Wanneer het voedsel de gewenste stoomtijd heeft gehad, zal de rijstkoker niet automatisch overschakelen op de warmhoudfunctie als er nog water in de binnenpan zit. Open het deksel van de rijstkoker door op de ontgrendelingsknop te drukken om te controleren of het voedsel gaar is. Let op: er kan hete stoom vrijkomen.

6. De rijstkoker zal blijven stomen totdat de stekker uit het stopcontact gehaald wordt of de aan/uit knop omhoog wordt gedrukt. Schakel de rijstkoker uit door de stekker uit het stopcontact te verwijderen.

RK140ZW - reservoir

Stoomtabel

In onderstaande stoomtabel staat een indicatie voor de stoomtijd van verschillende gerechten. Let op: het betreft een indicatie. Houd altijd zelf in de gaten of het voedsel gaar is, voordat je het serveert. 

Soort voedsel Stoomtijd Bijzonderheden
Asperges 12 minuten in stukken van 10 cm
Broccoli 10 minuten in roosjes snijden
Wortels 15 minuten in stukken snijden
Bloemkool 15 minuten in roosjes snijden
Courgettes 12 minuten in stukken snijden
Sperziebonen 15 minuten heel
Aardappelen 20 minuten in stukken snijden
Doperwten 15 minuten vers of diepvries
Prei 20 minuten in stukken van 10 cm
Artisjokken 20 minutn middelgrote harten
Vis 15 minuten middelgrote filets
Schaaldieren 20 minuten kokkels, venusschelpen
Kip 20 minuten filets
Dim sum 15 minuten vers
RK140ZW - accessiores

Schoonmaaktips!

Haal voor het schoonmaken de stekker uit de wandcontactdoos en laat de rijstkoker volledig afkoelen

  1. Verwijder de binnenpan en was deze af met warm water en een mild afwasmiddel. Gebruik daarbij een zachte spons of doek.
  2. Spoel de binnenpan af en goed afdrogen.
  3. Doe hetzelfde met de stoombak en de andere accessoires.
  4. Door het stoomventiel uit de deksel te verwijderen, kun je eenvoudig de binnenkant van de deksel voorzichtig lostrekken en deze goed schoonmaken met de spons of doek.
  5. Zorg ervoor dat alle accessoires goed droog zijn voordat je deze terugplaatst in de rijstkoker.
  6. Reinig de buitenkant van de rijstkoker met een vochtige doek.
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaak- en/of schuurmiddelen. Dit kan de anti-aanbaklaag van de binnenpan beschadigen.
  • Het apparaat kan niet in de vaatwasser gereinigd worden. De binnenpan en de accessoires zijn vaatwasbestendig.
  • Het is belangrijk dat de buitenkant van de binnenpan volledig schoon en droog is voordat deze in de rijstkoker wordt geplaatst. Water, etensresten of ander vuil kunnen in contact komen met het verwarmingselement en dit kan het apparaat beschadigen.
 
Naar boven