• visual 2 - melkopschuimers


Met een Inventum melkopschuimer maak je als een echte barista je eigen melkschuim. In een handomdraai heb je een geweldig mooie laag melkschuim, perfect voor een heerlijke latte macchiato of cappuccino! Je tovert de keuken om tot een echte Italiaanse espressobar. En dan… genieten maar. Dat is wat je noemt: ‘la dolce vita’. Je hebt de keuze uit een melkopschuimer 400 watt, een melkopschuimer 500 watt en een melkopschuimer 600 watt.

Met Inventum melkopschuimers maak je 't moment!

MK650 - accessoires

Opschuimen en verwarmen

De melkopschuimers van Inventum zijn geschikt voor zowel het verwarmen als het opschuimen van melk. De melkopschuimers worden geleverd met een opzetstukje voor het verwarmen en een opzetstukje voor het opschuimen van melk. Zo heb je naast warme melk ook meteen melkschuim. Daarnaast hebben alle melkopschuimers de keuzemogelijkheid om de melk koud of warm op te schuimen.

Volle of magere melk?

Even dat momentje voor jezelf: genieten van die lekkere cappuccino of latte macchiato met romig melkschuim. Maar welke melk kun je nou het beste gebruiken voor die mooie laag schuim? Melk bestaat uit eiwit, vet, water, melksuikers, vitaminen en mineralen. Tijdens het schuimen hecht het eiwit in de melk zich aan het oppervlak van de luchtbellen waardoor deze worden gestabiliseerd. Hoe meer eiwit, des te stabieler de schuimkraag. Voor een stevig en romig melkschuim kun je dus het beste volle melk gebruiken.

Droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling

Een melkopschuimer mag niet zonder melk worden ingeschakeld. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan zorgt de droogkookbeveiliging ervoor dat de melkopschuimer automatisch wordt uitgeschakeld. Wel zo veilig! En overgekookte melk? Dat probleem is ook verleden tijd. Afhankelijk van de hoeveelheid melk, zal de melkopschuimer na circa 90 tot 170 seconden automatisch uitschakelen. Hierdoor kan de melk niet overkoken.

MK350 - detail 4

Anti-kleeflaag

Door de speciale coating aan de binnenkant, zijn de Inventum melkopschuimers MK350, MK351, MK460 en MK650 niet klevend. Het schoonmaken is extra makkelijk. Je kunt de melkopschuimer even met keukenpapier schoonmaken of je kunt de mixer in de melkopschuimer plaatsen en deze met water vullen tot het maximum. Door het apparaat even aan te zetten, maakt hij zichzelf schoon. De MK750 is eenvoudig schoon te maken dankzij de afneembare kan, maar beschikt niet over een anti-kleeflaag. 

Recepten

Met een melkopschuimer van Inventum kun je heerlijke koffie maken. Van cappuccino tot latte macchiato. Altijd bereid met perfecte melkschuim uit jouw Inventum melkopschuimer. Ben jij al op weg een echte barista te worden? Met deze recepten helpen we je graag een handje.

Cappuccino
Ingrediënten:
• Espresso of sterke koffie
• Warme melk
• Melkschuim
• Cacaopoeder

De perfecte cappuccino bestaat voor 1/3 uit espresso of sterke koffie, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim. Gebruik voor de warme melk en het melkschuim volle melk.

Werkwijze:
Maak als eerste de espresso of sterke koffie. Schuim ondertussen de melk op met de Inventum melkopschuimer. Vul het kopje voor 1/3 deel met koffie en voeg 1/3 deel warme melk toe. Schep vervolgens het melkschuim erbovenop. Om je cappuccino compleet te maken kun je nog een beetje cacaopoeder over het melkschuim strooien.

Latte macchiato
Ingrediënten:
• Espresso of sterke koffie
• Warme melk
• Melkschuim

Een latte macchiato bestaat voor het grootste deel uit melk. Dus de melk moet goed zijn. En daar kan een Inventum melkopschuimer je goed bij helpen!

Werkwijze:
Een latte macchiato bestaat voor ongeveer 4/5 deel uit warme melk en 1/5 deel uit espresso of sterke koffie. Om je koffie compleet te maken kun je er melkschuim bovenop scheppen. Verwarm eerst de melk en maak het melkschuim met je Inventum melkopschuimer. Gebruik hiervoor volle melk. Maak ondertussen de espresso of sterke koffie klaar. Giet als eerste de warme melk in het glas. Het glas moet tot ongeveer 3 centimeter onder de rand gevuld zijn met melk. Giet vervolgens heel voorzichtig de espresso of sterke koffie bij de melk. Schep als laatst een beetje melkschuim er bovenop.

Caffè latte
Ingrediënten:
• Espresso of sterke koffie
• Warme melk
• Melkschuim

Hoewel een latte macchiato en een caffè latte dezelfde ingrediënten vereisen, is er toch een duidelijk verschil. Bij de latte macchiato wordt de koffie voorzichtig bij de melk geschonken. Hier wordt vervolgens melkschuim op geschept. Hierdoor ontstaan er duidelijke laagjes. Bij een caffè latte wordt de melk bij de koffie geschonken, waardoor de melk en koffie beter mengen.

Werkwijze:
Een caffè latte bestaat voor ongeveer 1/5 deel uit espresso of sterke koffie en 4/5 deel uit warme melk en eventueel melkschuim om de koffie compleet te maken. Bereid eerst de espresso of sterke koffie. Maak ondertussen warme melk en melkschuim met de Inventum melkopschuimer. Gebruik hiervoor volle melk. Schenk de koffie in een kopje en voeg hier de warme melk aan toe. Schep als laatste het melkschuim er bovenop om je koffie compleet te maken.

Chococino
Ingrediënten:
• Espresso of sterke koffie
• Warme melk en melkschuim 
• Blokje pure chocolade

Werkwijze:
Bereid de espresso of sterke koffie en maak vervolgens de warme melk en het melkschuim met je Inventum melkopschuimer. Leg het blokje pure chocolade in het kopje en schenk hier de koffie bij tot net onder de helft van het kopje. Schenk de warme melk erbij en roer tot de chocolade gesmolten is. Schep vervolgens nog een mooi laagje melkschuim er boven op. Dat wordt genieten!

 
Naar boven