• visual 2 - koffie


Of je nu van een heerlijke kopje filterkoffie houdt of liever snel even een lekker kopje koffie maakt met een koffiepadmachine, Inventum heeft er een koffieapparaat voor. Kies voor de snelle en eenvoudige koffiepadmachine om heerlijke koffie te zetten met koffiepads.Voor jou alleen of met z'n tweeën. Krijg je visite of drink je veel koffie, dan is een filterkoffiezetapparaat een goede keuze. Daarmee zet je 10 kopjes koffie in één keer. De handige druppelstop biedt de mogelijkheid om alvast een kopje koffie in te schenken terwijl de koffie nog doorloopt.

Met Inventum koffiezetapparaten maak je 't moment!

pads - PK

Pad versus filter

Met een koffiepadmachine zet je snel en eenvoudig 1 a 2 kopjes koffie. Ideaal voor een klein huishouden. Krijg je visite, heb je een groot huishouden of drink je veel koffie? Dan is een koffiezetapparaat met filter een goede keuze. Daarmee zet je koffie voor maximaal 10 kopjes in één keer.

KZ612 - glaskan

Druppelstop

De druppelstop zorgt ervoor dat je de glazen koffiekan onder het apparaat vandaan kan halen, zonder dat er druppels op de plaat vallen. Zo blijft de plaat mooi schoon.

KZ612 - open

Waterniveau indicator

Door de externe waterniveau indicator zie je precies voor hoeveel kopjes koffie het reservoir gevuld is. Zo zet je nooit teveel koffie.

lekbakje - PK

Anti-sliprooster

De koffiepadmachines zijn voorzien van een handig anti-sliprooster. Hierdoor blijven de kopjes goed op het rooster staan. Het anti-sliprooster van de koffiepadmachines is afneembaar, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

KZ612 - aanuit schakelaar

Automatische uitschakeling

Om energie te besparen, schakelen de koffiezetapparaten automatisch uit. De KZ612 zal de gezette koffie 40 minuten warm houden en daarna automatisch uitschakelen. De koffiepadmachines schakelen na 10 minuten automatisch uit.

watertank - PK

Schoonmaaktips!

Maak het koffiezetapparaat of de koffiepadmachine regelmatig schoon. Dit bevordert niet alleen de levensduur van het apparaat, maar zorgt ook voor een zo’n optimaal mogelijk gebruik en natuurlijk lekkere koffie.

Reinigen koffiezetapparaat
Voor het schoonmaken dienen de volgende handelingen verricht te worden:

 • Controleer vóór het schoonmaken of het koffiezetapparaat is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is verwijderd.
 • Reinig de buitenkant van het apparaat regelmatig met een iets vochtige doek. Wrijf de machine daarna goed droog. Gebruik geen schuurmiddelen om het apparaat te reinigen en spoel deze nooit onder de kraan af en dompel deze nooit onder in water.
 • Reinig de glaskan met deksel en de filterhouder met heet water en een mild afwasmiddel. Spoel de glaskan goed na met heet water. Droog de glaskan goed af voordat je deze weer terugplaatst op de warmhoudplaat. De glaskan en de filterhouder mogen niet in een vaatwasmachine gereinigd worden.

Ontkalken koffiezetapparaat
Het koffiezetapparaat moet regelmatig ontkalkt worden. De ontkalkingtermijn is afhankelijk van de hardheid van het leidingwater en de frequentie waarmee je het koffiezetapparaat gebruikt wordt. Wij adviseren je, na gebruik van één doos snelfilterzakjes (ongeveer 40 x koffiezetten) het koffiezetapparaat te ontkalken. Door kalkafzetting kan het verwarmingselement verstopt raken. Deze kalkafzetting veroorzaakt oververhitting, waardoor het koffiezetapparaat door de ingebouwde beveiliging automatisch wordt uitgeschakeld en niet meer functioneert, reparatie is dan noodzakelijk. Je kunt het koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingmiddel speciaal voor koffiezetapparaten of met schoonmaakazijn. Indien je een ontkalkingmiddel speciaal voor koffiezetapparaten gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking van dit middel. Indien je schoonmaakazijn gebruikt, dien je het volgende te doen:

 1. Schakel het apparaat uit door op de aan/uit knop te drukken. Verwijder de stekker uit het stopcontact en verwijder alle losse onderdelen (glaskan en filterhouder).
 2. Om het eventueel nog aanwezige water te laten weglopen houd je het apparaat even ondersteboven boven de gootsteen.
 3. Vul het waterreservoir tot de helft met koude huishoudazijn en vul aan met schoon, koud water. Zet de glaskan op de warmhoudplaat en plaats de filterhouder met een leeg filterzakje weer op het apparaat terug.
 4. Schakel het apparaat aan.
 5. Laat ongeveer de helft van de schoonmaakazijn aangevuld met het water doorlopen en schakel het apparaat uit. Wacht circa 15 minuten en schakel het apparaat weer aan. Hierdoor zal de aanwezige kalk worden losgeweekt en verwijderd.
 6. Na het ontkalken moet je het apparaat nog minimaal 3 keer met een vol waterreservoir met koud, schoon water laten doorlopen om alle ontkalkingsvloeistof en azijnresten te verwijderen en zodoende een bijsmaak aan de koffie te voorkomen.

Let op! Indien je het koffiezetapparaat enige tijd niet hebt gebruikt, bijvoorbeeld wegens vakantie, doe je er goed aan alle losse onderdelen te verwijderen en schoon te maken. Plaats daarna de losse, schoongemaakte onderdelen weer op z’n plaats en laat het koffiezetapparaat eenmaal met schoon water door lopen. Zo voorkom je een eventuele bijsmaak.

Reinigen koffiepadmachine
Haal de stekker van de koffiepadmachine uit het stopcontact voor je begint met schoonmaken. Zorg dat de koffiepadmachine volledig is afgekoeld. Reinig de buitenkant van de koffiepadmachine met een zachte vochtige doek. Reinig de losse onderdelen zoals de koffiepadhouders, de koffieuitloop, het lekbakje en het kopjesrooster met warm water en een mild afwasmiddel. Droog de onderdelen goed af. Gebruik voor reiniging van het apparaat geen agressieve of schurende middelen en dompel het apparaat, het snoer of de stekker nooit onder in water of andere vloeistoffen. Wanneer je de koffiepadmachine langere tijd niet gaat gebruiken, controleer dan of er nog een gebruikte koffiepad in de houder zit. Gooi het waterreservoir leeg en reinig de machine voor je deze opbergt.

Ontkalken koffiepadmachine
Ook de koffiepadmachine moet regelmatig ontkalkt worden. De ontkalkingstermijn is afhankelijk van de hardheid van het leidingwater en de frequentie waarmee de koffiepadmachine gebruikt wordt. Wij adviseren je, na ± drie maanden, de koffiepadmachine te ontkalken. Je kunt de koffiepadmachine ontkalken met ontkalkingsmiddel speciaal voor koffiepadmachines. Indien je een ontkalkingsmiddel speciaal voor koffiepadmachines gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking van dit middel en handel als volgt:

 • Schakel de koffiepadmachine uit met de AAN/UIT knop.
 • Vul het waterreservoir van de koffiepadmachine volgens de verpakking van het ontkalkingsmiddel met water en de aangegeven hoeveelheid ontkalkingsmiddel.
 • Plaats een grote mok of kom onder de koffieuitloop om het ontkalkingsmengsel op te vangen.
 • Open het deksel en plaats eventueel een nieuwe of gebruikte koffiepad. De koffiepadmachine zal daardoor beter ontkalkt worden en niet verstopt raken door eventuele kalkresten.
 • Sluit het deksel en zet de koffiepadmachine aan met de AAN/UIT knop.
 • Druk op de knop voor 1 of 2 KOPJES. Herhaal dit tot het reservoir met het ontkalkingsmiddel leeg is.
 • Spoel het waterreservoir goed om en spoel de koffiepadmachine op dezelfde wijze, maar dan met schoon water door totdat er geen resten meer van het ontkalkingsmiddel uit komen. Het spoelen met schoon water is belangrijk. Dit voorkomt een bijsmaak aan de koffie. Ontkalk de koffiepadmachine nooit met azijn of een ontkalker op basis van minerale zuren, zoals zwavelzuur, zoutzuur of azijnzuur. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor de interne onderdelen van de koffiepadmachine en lekkage veroorzaken. Het niet regelmatig ontkalken van de koffiepadmachine kan schadelijk zijn voor de koffiepadmachine en overmatig stoom veroorzaken door kalkaanslag.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven