• visual 2 - koffie


Hou jij ook van een heerlijk kopje filterkoffie? Inventum heeft er diverse koffieapparaten voor! Krijg je visite of drink je veel koffie, dan is een filterkoffiezetapparaat een goede keuze. Daarmee zet je 10 kopjes koffie in één keer. De handige druppelstop biedt de mogelijkheid om alvast een kopje koffie in te schenken terwijl de koffie nog doorloopt.

Met Inventum koffiezetapparaten maak je 't moment!

KZ612 - glaskan

Druppelstop

De druppelstop zorgt ervoor dat je de glazen koffiekan onder het apparaat vandaan kan halen, zonder dat er druppels op de plaat vallen. Zo blijft de plaat mooi schoon.

KZ612 - open

Waterniveau indicator

Door de externe waterniveau indicator zie je precies voor hoeveel kopjes koffie het reservoir gevuld is. Zo zet je nooit teveel koffie.

KZ612 - aanuit schakelaar

Automatische uitschakeling

Om energie te besparen, schakelen de koffiezetapparaten automatisch uit. De KZ612 zal de gezette koffie 40 minuten warm houden en daarna automatisch uitschakelen. 

KZ712D - detail 4

Schoonmaaktips!

Maak het koffiezetapparaat regelmatig schoon. Dit bevordert niet alleen de levensduur van het apparaat, maar zorgt ook voor een zo’n optimaal mogelijk gebruik en natuurlijk lekkere koffie.

Reinigen koffiezetapparaat
Voor het schoonmaken dienen de volgende handelingen verricht te worden:

  • Controleer vóór het schoonmaken of het koffiezetapparaat is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is verwijderd.
  • Reinig de buitenkant van het apparaat regelmatig met een iets vochtige doek. Wrijf de machine daarna goed droog. Gebruik geen schuurmiddelen om het apparaat te reinigen en spoel deze nooit onder de kraan af en dompel deze nooit onder in water.
  • Reinig de glaskan/thermoskan met deksel en de filterhouder met heet water en een mild afwasmiddel. Spoel de kan goed na met heet water. Droog de kan goed af voordat je deze weer terugplaatst op de warmhoudplaat. De kan en de filterhouder van de KZ612 en KZ618 mogen niet in een vaatwasmachine gereinigd worden. De KZ712D en KZ718D hebben wel een afwasbaar koffiefilter.

Ontkalken koffiezetapparaat
Het koffiezetapparaat moet regelmatig ontkalkt worden. De ontkalkingtermijn is afhankelijk van de hardheid van het leidingwater en de frequentie waarmee je het koffiezetapparaat gebruikt wordt. Wij adviseren je, na gebruik van één doos snelfilterzakjes (ongeveer 40 x koffiezetten) het koffiezetapparaat te ontkalken. Door kalkafzetting kan het verwarmingselement verstopt raken. Deze kalkafzetting veroorzaakt oververhitting, waardoor het koffiezetapparaat door de ingebouwde beveiliging automatisch wordt uitgeschakeld en niet meer functioneert, reparatie is dan noodzakelijk. Je kunt het koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingmiddel speciaal voor koffiezetapparaten of met schoonmaakazijn. Indien je een ontkalkingmiddel speciaal voor koffiezetapparaten gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking van dit middel. Indien je schoonmaakazijn gebruikt, dien je het volgende te doen:

  1. Schakel het apparaat uit door op de aan/uit knop te drukken. Verwijder de stekker uit het stopcontact en verwijder alle losse onderdelen (glaskan/thermoskan en filterhouder).
  2. Om het eventueel nog aanwezige water te laten weglopen houd je het apparaat even ondersteboven boven de gootsteen.
  3. Vul het waterreservoir tot de helft met koude huishoudazijn en vul aan met schoon, koud water. Zet de kan op de warmhoudplaat en plaats de filterhouder met een leeg filterzakje weer op het apparaat terug.
  4. Schakel het apparaat aan.
  5. Laat ongeveer de helft van de schoonmaakazijn aangevuld met het water doorlopen en schakel het apparaat uit. Wacht circa 15 minuten en schakel het apparaat weer aan. Hierdoor zal de aanwezige kalk worden losgeweekt en verwijderd.
  6. Na het ontkalken moet je het apparaat nog minimaal 3 keer met een vol waterreservoir met koud, schoon water laten doorlopen om alle ontkalkingsvloeistof en azijnresten te verwijderen en zodoende een bijsmaak aan de koffie te voorkomen.

Let op! Indien je het koffiezetapparaat enige tijd niet hebt gebruikt, bijvoorbeeld wegens vakantie, doe je er goed aan alle losse onderdelen te verwijderen en schoon te maken. Plaats daarna de losse, schoongemaakte onderdelen weer op z’n plaats en laat het koffiezetapparaat eenmaal met schoon water door lopen. Zo voorkom je een eventuele bijsmaak.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven