• visual - eierkoker content


Een ei is niet alleen een verwen moment op de zondag ochtend, maar eieren passen in een gezonde voeding. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Door een ei te koken worden eiwitten twee keer beter door je lichaam opgenomen. Dubbel lekker dus!

Met Inventum eierkokers maak je 't moment!

EK407ZW - eieren

Eieren

Naast dat een gekookt eitje erg lekker is, bevat het ook veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Je kunt een gekookt ei los eten, maar je kunt het natuurlijk ook in een gerecht verwerken. Lekker door de salade, bij de boerenkool of bij de asperges. Let wel op: eieren kunnen het cholesterolgehalte verhogen. Dit verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Er wordt daarom geadviseerd om niet meer dan 3 eieren per week te eten.

EK407ZW - maatbeker

Maatbeker & piepsignaal

De Inventum eierkoker EK407ZW wordt geleverd met een handige maatbeker. Hiermee voeg je altijd de juiste hoeveelheid water toe om de eieren zacht, medium of hard te koken. Daarnaast is de maatbeker voorzien van een prikker. Om te voorkomen dat de eieren barsten en gaan lekken, kun je met de onderkant van de maatbeker een klein gaatje in de eieren prikken. Zodra het water in de eierkoker verdampt is, zijn de eieren klaar. De Inventum eierkoker EK407ZW is voorzien van een handig piepsignaal, zodat je precies weet wanneer de eieren klaar zijn.

EK407ZW

Schoonmaaktips!

Voordat je het apparaat gaat reinigen, verwijder je de stekker uit het stopcontact en laat je de eierkoker volledig afkoelen. Reinig het deksel en het eierrekje met warm water en een mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat het deksel en het eierrekje goed droog zijn voordat je deze terugplaatst. Gebruik een licht vochtige doek en eventueel een beetje afwasmiddel om de basis en het waterreservoir te reinigen. Droog alles goed af. Pas op dat er geen vocht in de basis terecht komt.

Eierschalen bevatten veel kalk. Er kan dus wat kalk achterblijven in het waterreservoir na het koken van eieren. Deze kalk kan zowel een witte als een bruine kleur hebben. Maak daarom na elk gebruik het waterreservoir schoon en droog. Als er veel kalkresten  achterblijven die je niet met een vochtige doek kunt verwijderen, moet je de eierkoker ontkalken.

Ontkalken
Om het waterreservoir te ontkalken, doe je een beetje azijn in de maatbeker en vul je dit aan met water tot de maatbeker vol is. Schenk dit mengsel in het waterreservoir en laat dit 30 minuten staan. Let op: de eierkoker niet aanzetten. Giet het mengsel uit het waterreservoir en droog het waterreservoir.

 
Naar boven