ac902b.jpg
Vergrootglas
ac902b.jpg
ac902b-detail-2.jpg
ac902b-detail-3.jpg
ac902b-detail-4.jpg
ac902b-detail-5.jpg
ac902b-detail-6.jpg
ac902b-detail-7.jpg
ac902b-detail-8.jpg
ac902b-detail-9.jpg
ac902b-detail-10.jpg
ac902b-energielabel.jpg

Airconditioner

AC902B

De Inventum 3-in-1 airco AC902B heeft een hoog koelvermogen van 9000 BTU (2600 Watt). Hiermee kan de airco ruimtes tot 80m3 vullen met koele lucht. De airco heeft naast een koelfunctie ook een ontvochtiger- en ventilatorfunctie. De airco is energiezuinig met energieklasse A en dankzij de bijgeleverde afstandsbediening is de airco eenvoudig te bedienen.

 • 3-in-1: airco, ontvochtiger en ventilator
 • koelcapaciteit 9000 BTU
 • geluidsniveau 47 - 63 dB
 • comfortabele slaapfunctie
 • voor ruimtes tot 80m3
Adviesprijs:
349,-
Waar is de AC902B te koop? Bekijk direct onze verkoopadressen!
 

Productkenmerken airco's

Koelcapaciteit: 2638 W (9000BTU)
 
Capaciteit: voor ruimtes tot 80m3
 
Afstandsbediening: ja, incl. 2 AAA batterijen
 
Ontvochtiging: max. 2,12 L/uur
 
Instelbare timer functie: ja, tot 24 uur
 
Volle watertank waarschuwing: ja
 
Raam afdichtingskit: ja, luxe
 
Verrijdbaar: ja
 
Ventilatorstanden: 2
 
Aircostand: ja
 
Ventilatorstand: ja
 
Ontvochtigingsstand: ja
 
Temperatuurbereik: 17 - 35°C
 
Lengte afvoerslang (min - max): 35 - 150 cm
 
Diameter afvoerslang: 13 cm
 

Technische gegevens airco's

Kleur: zwart
 
Afmetingen (hxbxd): 70 x 35,5 x 34,5 cm
 
Aansluitwaarde: 1280 Watt
 
Energieklasse: A
 
Geluidsniveau: 47 - 63 dB
 
Luchtverplaatsing: max. 295 m3/u
 
Koelmiddel: R290
 
Beschermingsklasse: IPX0
 
Lengte aansluitsnoer: 180 cm
 
5
 • Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een luchtkoeler?

  Een luchtkoeler is een ventilator met een waterreservoir gevuld met water en koelelementen waardoor je extra verkoeling krijgt door de koude lucht die uit het apparaat wordt geblazen. Er hoeft in tegenstelling tot een mobiele airco geen afvoer naar buiten.

  Een mobiele airco zorgt er juist voor dat vocht en warmte uit de ruimte worden gehaald om hiermee een aangename temperatuur te geven voor de gehele ruimte en niet alleen in de koude luchtstroom. Wel moet er een afvoer naar buiten om de warmte en het vocht af te voeren.
   

   
 • Welke capaciteit heb ik nodig?

  De capaciteit van een mobiele airco wordt aangeduid in ‘wattage’ of in ‘BTU’, in onderstaand voorbeeld gaan we uit van wattage.

  Stap 1 – bepaal de inhoud van de ruimte

  De inhoud van een ruimte berekent u door lengte x breedte x hoogte te vermenigvuldigen. Voorbeeld: voor een ruimte van 5 meter lang, 4 breed en 2,5 meter hoog komt u dan op: 5 x 4 x 2,5 = 50 m3

  Stap 2 – bepaal hoe goed de ruimte is geïsoleerd

  Om dit te bepalen zijn er 3 factoren bepaald, bij twijfel altijd factor 50 nemen om er zeker van te zijn dat je voldoende capaciteit hebt.

  Factor 30: Goed geïsoleerde ruimte met weinig ramen, geen plat of schuin dak, weinig elektronische apparatuur en weinig mensen.
  Factor 40: Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glas en/of veel mensen werkzaam en/of veel elektronische apparatuur.
  Factor 50: Een plat of schuin dak, ruimte op het zuiden, slechte isolatie, veel mensen en elektronische apparatuur.

  Stap 3 – de koelcapaciteit berekenen

  Om de koelcapaciteit te berekenen pakken we weer even het voorbeeld uit stap 2 en gaan we uit van een factor 50. Vermenigvuldig de inhoud van de ruimte (50m3) met de factor die voor jou situatie van toepassing is, we gaan nu even uit van factor 50.

        •   Stap 1: Inhoud ruimte: 5 x 4 x 2,5 = 50 m3
        •   Stap 2: Factor 50
        •   Stap 3: 50 x 50 = 2500 Watt

  Om de ruimte goed te koelen heeft u dus een airco nodig van minimaal 2500 Watt, ook wel 2,5 kW (2500/1000).

  Het vermogen van een airco wordt ook wel gemeten in BTU (British Thermal Unit) per uur, hierbij is 1 Watt gelijk aan 3,4121 BTU/uur. In bovenstaand voorbeeld komen we dan uit op 2500 x 3,4121 = 8.530,3 BTU.
   

   
 • Moet er een afvoerslang naar buiten?

  Ja, de afvoer van warme lucht en vocht is nodig om de ruimte af te koelen. De afvoerslang geeft ook warmte af, zorg er dus voor dat deze zo kort mogelijk is. Probeer indien mogelijk de airco op een verhoging te plaatsen zodat deze op dezelfde hoogte staat als het raam en de afvoerslang zo kort mogelijk blijft.

  Ook is het belangrijk dat u de kier waar de slang doorheen gaat zo veel mogelijk afdicht zodat warme lucht van buiten niet naar binnen komt.
   

   
 • Hoelang duurt het om een ruimte te koelen?

  Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van de kamer die u wilt koelen en de hoeveelheid warmte(toevoer) in die ruimte. Dit is dus niet eenvoudig te beantwoorden.

  Houd rekening met warmte die al in de materie (muren, meubels etc.) aanwezig is en zie het koelproces als een soort touwtrekwedstrijd tussen warmte-energie en koelenergie.

  Let wel: hoe eerder u de airco aan zet, hoe beter: het is makkelijker om de temperatuur vast te houden dan om de temperatuur in de ruimte te laten dalen.

  Als u door het apparaat ’s nachts te laten draaien de materie weet te koelen, levert dat overdag soms meer profijt op dan de airco overdag laten draaien: de muren nemen overdag namelijk eerst de warmte op alvorens de lucht wordt verwarmd.
   

   
 • Het waterreservoir is snel vol, is dit normaal?

  Wanneer het waterreservoir snel vol zit kan dit verschillende redenen hebben, de lucht in de ruimte is zeer vochtig waardoor er niet voldoende vocht kan worden afgevoerd naar buiten. In dit geval zou je een emmer of bakje onder het afvoerpijpje kunnen zetten zodat de airco het water kan afvoeren en het reservoir niet vol raakt. Let wel, de airco zal hierdoor wel minder goed gaan functioneren wat gevolgen kan hebben voor de uiteindelijke temperatuur in de ruimte.

  Een andere reden dat het waterreservoir snel vol is kan zijn dat de mobiele airco niet goed is geïnstalleerd, de airco krijgt hierdoor de warme lucht en het vocht niet goed genoeg naar buiten geblazen waardoor het weer in het waterreservoir terecht komt. Probeer de afvoerslang altijd zo kort mogelijk en met zo min mogelijk bochten naar buiten te plaatsen.  
   

   
 • De airco lekt water, hoe komt dit?

  Is de stop van het reservoir aan de achterzijde van de unit juist gemonteerd (rubber stop + schroefdop)? Of is de luchtslang onjuist toegepast (verlengd, scherpe bochten erin, etc.)? Hierdoor kan condensvorming optreden.

  Heeft de unit onlangs gefunctioneerd en is deze daarna verzet of is de unit niet horizontaal geplaatst? Hierdoor kan condenswater over het opvangbakje gelopen zijn en zo langs de binnenkant van de behuizing uit de unit lopen.

   
 • De airco maakt meer geluid dan ik prettig vind. Hoe komt dit?

  Staat de airco op een houten (verdiepings)vloer? Leg er een stuk vloerbedekking of ander dempend materiaal onder. 

  Treedt resonantie op met andere objecten in de ruimte of delen van de airco? Tip:Schakel de ventilatorsnelheid in een andere stand.

   
 • Als bij het koelen water vrijkomt, waar blijft dat dan?

  Doordat de aangezogen lucht langs de koude verdamper stroomt, condenseert een deel van de in die lucht aanwezige waterdamp. Het vocht wordt opgevangen in een watervat en wordt soms gebruikt om de warme condensor te koelen. Hierdoor verdampt het water en wordt het samen met de warme lucht naar buiten geblazen. Dit geeft een verbetering van het koelvermogen. 

  In extreme omstandigheden kan het voorkomen dat niet al het water op deze wijze afgevoerd kan worden. De unit schakelt dan uit, omdat het watervat vol is en geeft dit aan. U kunt dan na het legen van het vat of het afvoerslangetje de unit weer opstarten.

   
 • Hoe vergroot ik de effectiviteit van mijn 'portable' airco?

  • Zorg voor een gat in de muur, deur of het raam waar de afvoerslang precies doorheen past, gebruik de Inventum luxe raamafdichtingskit om het raam volledig af te sluiten. Dit voorkomt het vals aanzuigen van warme lucht.
  • Isoleer zo mogelijk de afvoerslang met isolatiemateriaal of een grotere slang er omheen. Dit voorkomt dat de afvoerslang zelf de ruimte opwarmt (deze geeft vaak hitte af).
  • Plaats de airco eventueel verhoogd om de afvoer zo kort mogelijk te houden en de afvoer met zo weinig mogelijk bochten naar buiten te brengen.
  • Investeer in een systeem met meer capaciteit dan je strikt genomen voor de ruimte nodig hebt. Beter overcapaciteit dan te weinig capaciteit.
  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de mobiele airco. Hij moet gemakkelijk lucht kunnen aanzuigen.
  • Zet het apparaat al aan vóórdat het bloedheet is, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg. ’s Nachts en ’s ochtends vroeg neemt de temperatuur niet toe. Dit is de tijd waarop je moet proberen de temperatuur zo laag mogelijk moet zien te krijgen.
  • Verwacht niet dat je een ruimte even in een uurtje koel krijgt. Tijdens hete dagen staat je mobiele airco hele dagen te draaien.
  • Zorg dat je de unit schoonhoudt. Kijk regelmatig naar de filters en maak ze zo nodig schoon. Dat scheelt een stuk!
  • Stel de airco +/- 7°C lager in dan de buitentemperatuur, het voelt al zeer aangenaam in de kamer als het buiten 30°C is en in je kamer 23°C. De airco haalt namelijk niet alleen de temperatuur naar beneden maar ook de luchtvochtigheid.

   

Staat je vraag er niet bij? Stel direct je vraag.

Productsheet van AC902B

Onderdelen en accessoires van AC902B

Klanten Reviews (AC902B)

Gemiddelde beoordeling (16 totaal)
Prijs-kwaliteit: 9,69
Voldoet aan de verwachting: 9,75
Mogelijkheden: 9,50
Uiterlijk / Design: 9,81
 • uit Breda op 16 februari 2021:

  Wat een prachtig mooie airco is dit!
  Bij mij is het zomers altijd super heet in het appartement, en dan is een airco toch wel heel erg fijn.
  Ik heb deze airco gekozen ivm de goede reviews maar ook zeker de uitstraling was doorslaggevend! Er zijn namelijk maar weinig mooie, zwarte, goede airco’s voor deze prijs. Ik ben er nu al zeer gelukkig mee, en ga er van uit dat ik er deze zomer lekker koel bij zit!

 • uit ossendrcht op 25 augustus 2020:

  deze airconditioner is een fantastische koeler voor dag en nacht.
  Het leven bij deze warme zomer wordt er een heel stuk comfortabeler door

 • uit Sint Maarten op 14 augustus 2020:

  Terugkomend van een kort verblijf in Duitsland, was ons huis niet meer af te koelen. Boven bij de slaapkamers was het al helemaal niet meer om uit te houden. Een nachtje erover buiten geslapen, en gelijk de volgende dag een mobiele airconditioner AC902B gekocht. Ziet er strak uit, maar, belangrijker nog, doet goed waarvoor het bedoeld is! Tropische temperaturen van tegenwoordig kunnen we handelen!

 • uit Leidschendam op 13 augustus 2020:

  Geweldig product!
  Kort geleden hebben wij deze airco AC 902B aangeschaft om het een stukje aangenamer te maken in onze slaapkamer.Dit is nu onze 2e mobiele airco en één van de stilste.
  De airco voldoet boven alle verwachtingen. Hij is namelijk makkelijk te verplaatsen door de zwenkwielen. Als het moet kan hij écht ijskoude lucht blazen. Zelfs met een hittegolf is de kamer heerlijk koel en ik heb heerlijk geslapen de afgelopen dagen.
  Ook is het erg gunstig dat je hem via de meegeleverde afstandsbediening kunt bedienen.
  Een ander pluspunt was dat displayverlichting uitgezet kon worden.

  enig minpuntje was dat ik de meegeleverde raamafsluiting niet heb kunnen gebruiken, dat was snel opgelost, ik heb een spaanplaat in deuropening geplaatst en daarin het ronde aansluitstuk geplaatst, het was een koud kunstje om hem te installeren.

  Verder is het product goed en op tijd geleverd.

  Kortom een échte aanrader!
  Dank

 • uit Nijverdal op 08 augustus 2020:

  Wij komen net terug van een heerlijke motorvakantie. Is het bij ons op de slaapkamer (zolder) een dikke 38 graden. Lekker slapen niet dus. Vandaag gelijk een inventum ac902b gekocht in de hoop dat het wat zou helpen. En wat ben ik blij dat we hem gekocht hebben. Het voelt nu al zoveel lekkerder, hier gaan we erg veel plezier aan beleven. Een erg fijn en goed apparaat voor een goede prijs. Wij gaan nu met plezier naar de tweede etage toe??

 • uit Nijmegen op 07 augustus 2020:

  Mooi, degelijk en makkelijk te bedienen. Compleet met veel accessoires. Voor een zeer acceptabele prijs. Heb hem nu een paar dagen draaien, maar ik heb hem in de woonkamer/keuken staan en hij trekt het niet. Ik zit ruim onder de 80m3 die in de beschrijving staat en hij koelt ook een paar graden maar hij blijft er wel de hele dag over doen. Ik heb hem op de auto stand staan maar hij neemt bij de ingestelde 23 graden geen een keer gas terug. Het is dan ook wel uitzonderlijk warm buiten, maar toch. Heb een vaste airco besteld en deze gaat naar de slaapkamer waar hij zeer zeker fantastisch werk zal doen.
  Ik raad hem aan voor kleine woonkamer of slaapkamer.
  Zal hier geen prijs mee winnen, maar eerlijkheid duurt het langst.

 • uit Makkum op 07 augustus 2020:

  Gisteren gekocht. Nog te weinig tijd om goed te beoordelen.

 • uit Schiedam op 06 augustus 2020:

  Wat me al opviel bij het uitpakken er goed over was nagedacht. Bodem doos los is en de doos zo kan op tillen en de airco er zo kan uit halen. Verder zitten er genoeg dingen bij voor de uitvoer te bevestigen heb een gat in deur gemaakt en daar gelijk op aan gesloten.Alles wat je nodig heb zit erbij ook afdichting voor het gat in deur. Verder koelt die goed en zwart staat goed bij mijn meubels. Heb huis nu op 23 graden en was zo 26 weet niet of nog koeler kan dit is voor mij genoeg.
  Een aan rader dus

 • uit Klaaswaal op 05 augustus 2020:

  Wat een geweldige Airco. Bij ons is het boven altijd enorm heet in de zomer. Door de airco is het nu heerlijk. Ik heb geen sacherijnige gezichten meer in huis, en er wordt heerlijk geslapen. We zijn er zo enorm blij mee. de Airco heeft een geweldige uitstraling, koelt perfect.

 • uit Amersfoort op 03 augustus 2020:

  Ideaal voor de nieuwe Nederlandse zomers. Heb de airco nu in gebruik voor het verkoelen van een klein appartement (39m2). De airco is makkelijk in gebruik en koelt erg goed! De aanwezige slang van 1,5 meter naar het raam is net voldoende. Dit is immers met een reden, dus een langere slang is ook niet wenselijk. Ook de timer voor zowel het uitschakelen alsook het later inschakelen is erg gemakkelijk. Het ontvochtigen van een ruimte gebruik ik zelf niet. Eigenlijk geen minpunten te bedenken.

 • uit LOCHEM op 03 augustus 2020:

  Deze mobiele airco gekocht, omdat ik enige weken geleden een ac901 heb gekocht. voor de 902 gekozen omdat deze iets meer mogelijkheden heeft.
  Hij bevalt erg goed, koelt goed en maakt minder lawaai dan de 901 al kun je hem wel horen.
  Ik koel de ruimte en als er geslapen wordt zet ik hem op de nachtstand en dan valt het geluid erg mee.
  kortom mijn 2e Inventum en ik ben er zeer tevreden over

 • uit Helmond op 03 augustus 2020:

  Koelt behoorlijk goed, in de woonkamer is de temperatuur binnen een half uur 3 graden afgekoeld.
  De airco is vrijwel overal te plaatsen door zijn compacte design.
  Veel lawaai maakt het niet, binnen een paar minuten ben je er al aan gewend.
  Al met al een top aanwinst.

 • uit Breukelen op 03 augustus 2020:

  Goede aankoop,
  Werkt uitstekend, mooi design !

 • uit Barendrecht op 23 juli 2020:

  Zeer fijne airco! Hogere koelcapaciteit dan andere airco's in zelfde prijsklasse.
  En in stijlvol zwart design ipv wit/grijs.
  Geluid valt hardstikke mee en is prima bij te slapen.
  Gekocht voor de slaapkamers van onze kinderen die de hele middag en avond in de zon staan. De airco wist de temperatuur terug te brengen van een snikhete 28 naar een koele 20-21 graden! Onmisbaar in de tegenwoordige Nederlandse zomers...
  Enige minpuntje is de bijgeleverde raammontage-set, gemaakt voor schuiframen, en de afvoerpijp die maar 1,50m lang is. Dit is echter bij bijna alle airco's zo, en prima mee te werken als je een beetje handig bent.

 • uit Westland op 18 juli 2020:

  Super fijne airco.
  In de grote slaapkamers hebben wij ingebouwde airco, maar in de kleine niet. Daar gebruiken we deze, dat werkt echt super. Ook de slaapstand is heel fijn.
  Doordat het makkelijk te verplaatsen is, kunnen we het ook in overige ruimtes gebruiken (wel met een raam in de buurt)

 • uit Heino op 27 juni 2020:

  Super fijne airco,
  Mooi compact en koelt goed

De AC902B is tijdelijk uitverkocht. Ontvang een e-mailbericht zodra dit product weer leverbaar is.
Naar boven