• visual - plasmafilters.jpg


Een plasmafilter verbetert de luchtkwaliteit en is uitermate geschikt voor bijna alle typen afzuigkappen ter vervanging van het koolstoffilter. Hij past op zowel bestaande als nieuwe afzuigkappen. Het plasmafilter is de ideale oplossing wanneer er geen afvoer naar buiten mogelijk is. Bij steeds meer woningen is dit het geval, voornamelijk nieuwbouw woningen. Een plasmafilter filtert de nare luchtjes en blaast schone lucht weer terug de keuken in. Hij filtert niet alleen kookluchtjes, maar filtert ook pollen, bacteriën en allergenen uit de lucht. 

Een groot voordeel is dat een plasmafilter een lange levensduur heeft in tegenstelling tot een koolstoffilter, welke gemiddeld iedere 3 maanden moet worden vervangen. Dit scheelt dus weer in de portemonnee!

Met Inventum plasmafilters maak je 't moment!

ee.jpg

Verschillende modellen

Inventum heeft verschillende modellen plasmafilters; afhankelijk van het type afzuigkap kies je het bijpassende plasmafilter. Bij elk model plasmafilter staat vermeld voor welke Inventum afzuigkap deze geschikt is. 
De Inventum plasmafilters passen ook op afzuigkappen van andere merken. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk te kijken naar de afmetingen en de capaciteit van de afzuigkap en het plasmafilter en deze op elkaar af te stemmen.

recirculatie.jpg

Recirculatie

Een plasmafilter is uitermate geschikt wanneer er geen mogelijkheid is om de lucht naar buiten af te voeren. Bij recirculatie worden de kookdampen gefilterd door het vetfilter en de lucht gezuiverd door het plasmafilter. Vervolgens wordt de schone lucht terug de keuken in geblazen.

test.jpg

Eenvoudig te installeren

Een plasmafilter wordt op de uitlaat van een afzuigkap gemonteerd. Voor bijna iedere afzuigkap is er een passend plasmafilter. Het plasmafilter wordt afhankelijk van het type afzuigkap onzichtbaar weggewerkt in de schacht van de afzuigkap of achter uw keukenmeubels.

plasma.jpg

Werking

Het plasmafilter wordt automatisch ingeschakeld door een luchtstroomsensor welke signaleert wanneer de afzuigkap wordt ingeschakeld en er lucht door het plasmafilter stroomt. De afgezogen lucht en kookdampen worden door de vetfilters in uw dampkap ontdaan van vetten en overige verontreinigingen. Na deze voorfiltering, wordt de lucht door een op plasma gebaseerde reactie en oxidatieproces afgevoerd. In het hoogspanningsveld van het plasmafilter ontstaat een reactie en oxidatieproces waardoor hinderlijke geuren en verontreinigde lucht worden vernietigd. De tot nu toe niet geoxideerde verbindingen worden in het koolstoffilter opgevangen en daar worden deze verbindingen alsnog geoxideerd zodat de lucht compleet gezuiverd terug in de ruimte wordt geblazen. Naast kookgeuren worden zelfs stuifmeel, bacteriën en allergenen uit de lucht geëlimineerd.

ftp - AKB9004RVS, IKI7831, IMC6144RK.jpg

Maximale luchtstroom en capaciteit

Er is voldoende afzuigcapaciteit nodig om de keuken vrij van kookluchtjes te houden. Hoe hoger de maximale luchtstroom, hoe sneller de kookluchtjes worden afgevoerd. Ook de ruimte waar de afzuigkap geplaatst wordt speelt daarbij een rol. Een grotere ruimte heeft een afzuigkap met een hogere afzuigcapaciteit nodig. De capaciteit van het plasmafilter moet overeenkomen met de capaciteit van de afzuigkap voor een optimale werking!  

ipf800r-jpg

Schoonmaaktips

Het is van belang dat je de afzuigkap regelmatig schoonmaakt. Een plasmafilter is zelfreinigend en onderhoudsvrij, maar de vetfilters moeten wel regelmatig gereinigd worden voor een optimale werking van de afzuigkap en levensduur van het plasmafilter. Wij geven je graag een aantal tips voor het reinigen van de afzuigkap. 

Vetfilters reinigen
Een metalen vetfilter vangt vetdeeltjes op uit de lucht. Het filter kan daarom, afhankelijk van het gebruik, na verloop van tijd verstoppen. Het metalen vetfilter hoeft niet vervangen te worden, maar moet minimaal één keer per maand gereinigd worden. Wij adviseren om de filters met de hand te wassen. Wanneer je de filters in de vaatwasser reinigt, kan dit tot verkleuring leiden. Echter heeft dit geen invloed op de werking. Zorg ervoor dat de vetfilters goed droog zijn voordat ze in de afzuigkap teruggeplaatst worden. Gebruik geen soda of agressieve reinigingsmiddelen.

Plasmafilters
Een plasmafilter is zelfreinigend en onderhoudsvrij. Deze hoeft niet te worden gereinigd of periodiek te worden vervangen. Na ieder gebruik dien je de afzuigkap 10 tot 15 minuten na te laten lopen zodat het plasmafilter de kans krijgt zichzelf te reinigen. Het is wel van belang dat het vetfilter goed wordt schoongehouden om te voorkomen dat het vet in het plasmafilter terecht komt. Vet heeft een negatieve invloed op de werking en de levensduur van het plasmafilter.

 
Naar boven