• visual 2 - magnetrons


Maak het jezelf eens gemakkelijk met een Inventum (combi) magnetron! Inventum heeft twee soorten magnetrons: een magnetron met grill en de uitgebreidere combi magnetrons. Je kunt ontdooien, verwarmen en grillen. De combi magnetrons zijn tevens voorzien van een heteluchtfunctie. 

Wil je even een maaltijd opwarmen of een lekker visje grillen? Met de Inventum magnetrons is het mogelijk.

Met een Inventum magnetron maak je 't moment!

Draaideur of klepdeur

Er zijn modellen met een draaideur of een klepdeur. Alle modellen kunnen geplaatst worden in een hoge kast, maar er zijn ook modellen die daarnaast geschikt zijn voor het plaatsen in een bovenbouw of onderbouw kast. Het voordeel van een draaideur is dat deze praktisch verwerkt kan worden in een keuken, zo kun je een magnetron met draaideur makkelijk boven een koelkast plaatsen. Doordat je eenvoudiger je gerechten uit de magnetron kan halen en er niet overheen hoeft te reiken, is een draaideur ook veilig in gebruik. Daarentegen is de klepdeur juist gemakkelijker te plaatsen wanneer er een muur of kast naar de magnetron staat waardoor de deur niet helemaal open kan, een klepdeur biedt hier de uitkomst. 

Functionaliteiten

Met de Inventum magnetrons is er veel mogelijk. Je kunt ontdooien, verwarmen en grillen. De combi magnetrons zijn ook voorzien van een grill- en heteluchtfunctie. Hiermee kun je zelfs bakken en braden. Een paar handige functionaliteiten zijn de digitale timer voor het instellen van de baktijd, het kinderslot zodat kinderen het apparaat niet per ongeluk kunnen aanzetten en de ontdooifunctie voor het ontdooien van een bevroren sneetje brood. Mogelijkheden genoeg! 

Automatische kookprogramma's

Naast de diverse combinatie- en magnetronstanden, beschikken alle magnetrons over handige automatische kookprogramma’s. Kies een menu en stel het gewicht in. De magnetron bepaalt de bereidingstijd en de methode. Er zijn diverse automatische kookprogramma's, bijvoorbeeld voor de bereiding van appeltaart, soep of voor het opwarmen van een maaltijd.

Luxe afwerking

De Inventum magnetrons hebben een deur met dubbel glas voor extra veiligheid. Het dubbele glas zorgt ervoor dat de buitenkant van de deur relatief koel blijft. De Inventum combi magnetron oven IMC6044GT heeft een voorzijde van zwart glas en is voorzien van een LED-display en een rvs handgreep. De combi magnetron oven IMC6144RK is voorzien van een rvs bedieningspaneel en verzinkbare draaiknoppen. De combi magnetron oven IMC6150RK beschikt zelfs over driedubbel glas en is mooi te combineren met de IOM6170RK en IWL6014GT

Zijrekjes

De IMC6150RK heeft 5 insteekniveaus met zijrekjes. Deze zogeheten zijrekjes zijn handig om het in- en uitschijven van de bakplaat en het grillrooster soepel te laten verlopen. Ook biedt het een stukje extra stabiliteit. 

Accessoires

Draaiplateau
De meeste Inventum magnetrons worden geleverd met een handig draaiplateau. Door de draaiende beweging worden de microgolven in de magnetron goed verdeeld. Dit zorgt ervoor dat het gerecht gelijkmatig verwarmd wordt. 

Grillrooster met zijrekjes en 5 insteekniveaus 
De IMC6150RK wordt ook geleverd met een grillrooster. Dit rooster is eenvoudig in en uit de oven te schuiven en zorgt voor een krokante bereiding van je gerecht. Dankzij de zijrekjes en 5 insteekniveaus kan het grillrooster eenvoudig op meerdere niveaus in de oven worden geplaatst.
 

Warmhoudlade

De warmhoudlade IWL6014GT heeft een inhoud van 22 liter en een draagvermogen van 25 kh. Hij is perfect voor het voorverwarmen van serviesgoed wat voorkomt dat voedsel of dranken snel afkoelen tijdens het eten of drinken, maar je kunt er ook je gerechten mee ontdooien, warmhouden of zelfs langzaam garen. Ideaal wanneer je je gerechten niet gelijk wilt opeten of wanneer niet iedereen even laat thuis komt. De warmhoudlade is ideaal te combineren met de IMC6044GT, IMC6144RK, IMC6150RK, IOC6070GK en IOM6170RK.  

Mooi te combineren

Wil je graag een combinatie in je keuken plaatsen van een magnetron en een oven en wil je weten welke modellen mooi bij elkaar passen? Er zijn een aantal uitstekende combinaties mogelijk met de magnetrons en ovens van Inventum:

De combi magnetron oven IMC6044GT is mooi te combineren met de conventionele oven IOC6070GK.
De combi magnetron oven IMC6144RK is mooi te combineren met de hetelucht oven IOM6170RK en warmhoudlade IWL6014GT.
De combi magnetron oven IMC6150RK is mooi te combineren met de hetelucht oven IOM6170RK en warmhoudlade IWL6014GT.
De warmhoudlade IWL6014GT is mooi te combineren met de magnetrons IMC6044GT, IMC6144RK, IMC6150RK en met de ovens IOC6070GK en IOM6170RK.

Schoonmaaktips!

Het is van belang dat je de (combi) magnetron regelmatig schoonmaakt. Etensresten die in de magnetron achterblijven, kunnen verbranden en een nare geur veroorzaken. Ook kan eten er anders door gaan smaken. Zet voordat je de (combi) magnetron gaat reinigen het apparaat uit, verwijder de stekker uit de wandcontactdoos en laat het apparaat volledig afkoelen.

Binnenkant
De binnenkant van het apparaat kun je het beste na elk gebruik schoonmaken. Zo voorkom je dat achtergebleven etensresten verbranden en inbakken. Gebruik hiervoor een vochtige doek. Vetspetters kun je makkelijk verwijderen als het apparaat nog een beetje warm is. Gebruik hiervoor warm water en een beetje afwasmiddel. Voor een grondige reiniging zijn er speciale reinigingsmiddelen voor de magnetron. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking. Let bij het gebruik van magnetronsprays op dat je het middel niet op de verwarmingselementen spuit. Om te voorkomen dat er resten van het reinigingsmiddel achterblijven in de magnetron, raden wij je aan de magnetron goed na te spoelen met water en daarna af te drogen met een droge theedoek. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, zoals schurende middelen en schuursponzen.

Buitenkant
Reinig de buitenkant van het apparaat met een vochtige doek of spons. Indien noodzakelijk kun je de buitenkant van het apparaat reinigen met behulp van een mild afwasmiddel. Reinig ook de deur en het deurrubber goed.

Accessoires
Reinig de losse accessoires zoals het draaiplateau, de ring voor het draaiplateau en het rooster met warm water en afwasmiddel. Deze accessoires mogen ook in de vaatwasmachine gereinigd worden. Zorg er wel voor dat alles goed droog is, voordat het weer gebruikt wordt.

 
Naar boven