• visual 2 - koelen


Heb je een groot gezin of wil je voor de hele week al je groente, fruit en vlees bewaren? Dan is een grote koel-vriescombinatie dé oplossing. Maar ook voor degene die een maatje kleiner zoekt is er genoeg keuze. De inbouw koel- en vrieskasten van Inventum zijn er in alle soorten met maten. Er is keuze uit (onderbouw) koelers, koelkasten met een vriesgedeelte en (onderbouw) vriezers. Alle inbouw koel- en vrieskasten koelen vrijwel geruisloos en zijn zeer energiezuinig met energieklasse A+ of zelfs A++.

Met een Inventum koelkast maak je 't moment!

Soorten en maten

Voor elke keuken heeft Inventum de juiste koel- en vrieskast. De apparaten hebben een inhoud variërend van 93 tot 261 liter. Wil je een nieuwe inbouw koelkast kopen? Bij het vervangen van een oude inbouw koel-of vrieskast moet je goed opletten of het de nieuwe koel- of vrieskast wel dezelfde nismaten heeft.

Inventum biedt inbouw koel- en vrieskasten, geschikt voor de volgende nismaten:
•   82 cm
•   88 cm
•   102 cm
•   122 cm
•   178 cm

IKV0821D - detail 1

Flexibele indeling

De glazen draagplateaus en deurvakken van de Inventum inbouw koelkasten zijn helemaal naar eigen inzicht in te delen. Ook de temperatuur stel je heel makkelijk en nauwkeurig zelf in. Zo heb je altijd de juiste indeling en temperatuur voor jouw boodschappen.

Koelen waterafvoer

Automatisch ontdooisysteem

Alle inbouw koelers en koelkasten zijn voorzien van een automatisch ontdooisysteem. Het ontdooien van het koelgedeelte gebeurt volledig automatisch. Het dooiwater loopt via het afvoergootje naar een opvangbakje waarin het verdampt. Op het reinigen van het opvangbakje na, heb je er geen omkijken naar.

Deursysteem

De meeste Inventum koelkasten zijn voorzien van een sleepdeursysteem. Hierbij is het keukenpaneel voorzien van een eigen paar scharnieren. Het keukenpaneel wordt op de koelkast bevestigd met deurgeleiders. Bij het openen van de deur glijdt de deur dan via de deurgeleiders open. Dit systeem is gemakkelijk te installeren en heeft als voordeel dat het deurpaneel ook gemakkelijk weer verwisseld kan worden.

IVR0821D - compartiment

Schoonmaaktips!

Haal de inbouw koeler of koelkast eerst leeg voordat je gaat schoonmaken. De draagplateaus en flessenvakken zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Deze onderdelen mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Gebruik voor het reinigen een warm sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel, allesreiniger of soda om vervelende geuren te voorkomen. Neem de binnenkant van de inbouw koeler na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed na. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen.

Afvoergootje
Door het automatisch ontdooisysteem loopt het dooiwater van de inbouw koeler of koelkast via het afvoergootje naar een opvangbakje. Het kan voorkomen dat het afvoergootje verstopt raakt. Er kan dan water in de inbouw koelkast komen te staan. Wanneer het afvoergootje verstopt is, kun je deze schoonmaken met een wattenstaafje. Het vuil in het opvangbakje kun je dan eenvoudig weggooien.

Vriezer ontdooien
Wij adviseren je om de inbouw vriezer één a twee keer per jaar te ontdooien, maar zeker wanneer de ijslaag een dikte van 3 tot 5 mm heeft bereikt. Verwijder voor het ontdooien eerst alle producten uit het vriesgedeelte. Bewaar de producten op een koele plaats en wikkel deze eventueel in, in kranten. Zet de thermostaat op “●“ en verwijder de stekker uit het stopcontact. Je kunt het ontdooien versnellen door een schaal met heet water in het vriesgedeelte te plaatsen. Plaats een lade of bak aan de voorzijde van de inbouw vriezer, zodat het dooiwater hier in kan lopen.

Verwijder het dooiwater wat niet in de lade loopt met een spons uit het vriesgedeelte. Neem de binnenkant van de inbouw vriezer na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed af. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen. Zet daarna de thermostaat weer op de gewenste stand. Zodra de inbouw vriezer weer op gewenste temperatuur is, kun je de producten terugplaatsen.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven