• visual 2 - koelen


Heb je een groot gezin of wil je voor de hele week al je groente, fruit en vlees bewaren? Dan is een grote koel-vriescombinatie dé oplossing. Maar ook voor degene die een maatje kleiner zoekt is er genoeg keuze. De inbouw koel- en vrieskasten van Inventum zijn er in alle soorten en maten. Er is keuze uit (onderbouw) koelers, koelkasten en (onderbouw) vriezers. Alle inbouw koel- en vrieskasten koelen vrijwel geruisloos en zijn zeer energiezuinig met energieklasse A+ of zelfs A++.

Met een Inventum koelkast maak je 't moment!

Soorten en maten

Voor elke keuken heeft Inventum de juiste koel- en vrieskast. De apparaten hebben een totale inhoud variërend van 93 tot 510 liter. Wil je een nieuwe inbouw koel- of vrieskast kopen? Bij het vervangen van een oude inbouw koel- of vrieskast moet je goed opletten of de nieuwe koel- of vrieskast wel dezelfde nismaten heeft.

Inventum biedt inbouw koel- en vrieskasten, geschikt voor de volgende nismaten:

Flexibele indeling

De glazen draagplateaus en deurvakken van de Inventum inbouw koelkasten zijn helemaal naar eigen inzicht in te delen. Ook de temperatuur stel je heel makkelijk en nauwkeurig zelf in. Zo heb je altijd de juiste indeling en temperatuur voor jouw boodschappen.

Automatisch ontdooisysteem

Alle inbouw koelers en koelkasten zijn voorzien van een automatisch ontdooisysteem. Het ontdooien van het koelgedeelte gebeurt volledig automatisch. Het dooiwater loopt via het afvoergootje naar een opvangbakje waarin het verdampt. Op het reinigen van het opvangbakje na, heb je er geen omkijken naar.

Deursysteem

De meeste Inventum koelkasten zijn voorzien van een sleepdeursysteem. Hierbij is het keukenpaneel voorzien van een eigen paar scharnieren. Het keukenpaneel wordt op de koelkast bevestigd met deurgeleiders. Bij het openen van de deur glijdt de deur dan via de deurgeleiders open. Dit systeem is gemakkelijk te installeren en heeft als voordeel dat het deurpaneel ook gemakkelijk weer verwisseld kan worden.

Fresh Cooling systeem

De koelkasten IKV1784S en IKK1785S beschikken over een Fresh Cooling systeem. Dit systeem zorgt voor een uitstekende gebalanceerde temperatuur dankzij de verspreidde luchtstroom. Zo houd je eenvoudig al je boodschappen langer houdbaar! 

Super koelen en vriezen

De vriezers IVR1021S, IVR1785S, SKV0178B, SKV0178R en SKV1780R hebben een snel vriesvermogen door de handige supervriezen stand. Deze kun je gebruiken om voedsel snel in te vriezen of om grote hoeveelheden voedsel in een keer in te vriezen. De IKK1785S, SKV0178B, SKV0178R en SKV1780R beschikken ook over een super koelen stand. De praktische superkoelen stand kun je gebruiken om voedsel snel te koelen, om grote hoeveelheden voedsel te koelen of om seizoensgroenten gedurende een langere periode goed te bewaren. 

Frost Intelligence systeem

Door het Frost Intelligence systeem vindt er minder rijpvorming en ijsafzetting plaats en hoeft de vriezer minder vaak te worden ontdooid dan vriezers zonder deze technologie. De technologie zorgt er tevens voor dat de vriezer snel ontdooit en gemakkelijk schoon te maken is. 

No-Frost

Een aantal Inventum vriezers zijn voorzien van de No-Frost technologie. Door middel van deze technologie ontstaat er geen overtollig ijs in de vriezer. Door de luchtcirculatie in de vriezer wordt eventueel vocht snel afgevoerd, hierdoor kan er geen ijsvorming uit lucht ontstaan. Dit betekent dat de vriezer nooit meer hoeft te worden ontdooid. 

Verborgen biervak

In de koelkasten IKV1783S en IKV1784S zit er onder de groentelade een extra ruimte voor bijvoorbeeld flesjes bier. Hierdoor heb je altijd een lekker verfrissend drankje bij de hand! 

Luxe afwerking

Stilstaan bij elk detail, dat vindt Inventum belangrijk. Daarom hebben de koelkasten een luxe afwerking, zoals glazen draagplateaus en transparante lades voor meer overzicht. Met twee deurvakken, een flesvak en een eierrekje berg je al je etenswaren netjes op. 

Schoonmaaktips!

Haal de inbouw koeler of koelkast eerst leeg voordat je gaat schoonmaken. De draagplateaus en flessenvakken zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken. Deze onderdelen mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Gebruik voor het reinigen een warm sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel, allesreiniger of soda om vervelende geuren te voorkomen. Neem de binnenkant van de inbouw koeler na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed na. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen.

Afvoergootje
Door het automatisch ontdooisysteem loopt het dooiwater van de inbouw koeler of koelkast via het afvoergootje naar een opvangbakje. Het kan voorkomen dat het afvoergootje verstopt raakt. Er kan dan water in de inbouw koelkast komen te staan. Wanneer het afvoergootje verstopt is, kun je deze schoonmaken met een wattenstaafje. Het vuil in het opvangbakje kun je dan eenvoudig weggooien.

Vriezer ontdooien
Wij adviseren je om de inbouw vriezer één a twee keer per jaar te ontdooien, maar zeker wanneer de ijslaag een dikte van 3 tot 5 mm heeft bereikt. Verwijder voor het ontdooien eerst alle producten uit het vriesgedeelte. Bewaar de producten op een koele plaats en wikkel deze eventueel in, in kranten. Zet de thermostaat op “●“ en verwijder de stekker uit het stopcontact. Je kunt het ontdooien versnellen door een schaal met heet water in het vriesgedeelte te plaatsen. Plaats een lade of bak aan de voorzijde van de inbouw vriezer, zodat het dooiwater hier in kan lopen.

Verwijder het dooiwater wat niet in de lade loopt met een spons uit het vriesgedeelte. Neem de binnenkant van de inbouw vriezer na het schoonmaken af met een schone doek en schoon water en droog alles goed af. Laat het apparaat 1 à 2 uur drogen. Zet daarna de thermostaat weer op de gewenste stand. Zodra de inbouw vriezer weer op gewenste temperatuur is, kun je de producten terugplaatsen.

 
Naar boven