• visual shop 2 - kookplaten


Als het om snelheid gaat, haal je met een inductiekookplaat van Inventum het allerbeste in huis. Wanneer je de pan op een kookzone plaatst, wordt deze automatisch herkend en start het verwarmingsproces. De inductiekookplaten zijn uitgerust met handige functies, zoals restwarmte indicatie, een boostfunctie en een pauzefunctie. Met het grootste gemak bereid je de lekkerste gerechten op een inductiekookplaat.

Met een Inventum inductiekookplaat maak je 't moment!

IKI6021-7821 - bediening

Functies en mogelijkheden

De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van handige functies. Deze functies maken het koken niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Alle inductiekookplaten zijn voorzien van handige tiptoetsbediening. Je stelt de kookplaat gemakkelijk in met één aanraking op het paneel.

Timer met kookwekkerfunctie
Bij een inductiekookplaat met een instelbare timer stel je per zone precies in, hoe lang een pan verwarmd moet worden. Je hoeft dus niet meer constant op je telefoon of horloge te kijken. Geen te hard gekookte eieren of doorgekookte groentes meer. Met de instelbare timer kook je een gerecht exact te juiste tijd.

Boostfunctie
De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van een apart instelbare boostfunctie. De boostfunctie geeft tijdelijk extra vermogen. Erg handig om bijvoorbeeld snel water aan de kook te brengen of om een heerlijk biefstukje te bakken. De boostfunctie schakelt na enkele minuten automatisch uit.

Pauzefunctie
Alle inductiekookplaten zijn voorzien van een pauzefunctie. Gaat de bel of hebben andere zaken even je aandacht nodig terwijl je aan het koken bent? Gebruik de pauzefunctie en zorg ervoor dat je gerecht niet aanbrandt.

Restwarmte indicatie
De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van restwarmte indicatie. Hieraan kun je zien of de kookplaat volledig is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te heet is om aan te raken, zal er een ‘H’ in het display van de betreffende kookzone staan.

Kookduurbegrenzing
Als een kookzone te lang ingeschakeld is zonder dat het vermogen tussentijds wordt aangepast, zal de kookzone na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld worden. De maximale kookduur is afhankelijk van het geselecteerde vermogen. Wanneer je bijvoorbeeld een kookzone op vol vermogen hebt staan, zal deze na ongeveer 1 ½ uur automatisch uitschakelen, terwijl bij een laag vermogen de kookzone pas na 6 uur wordt uitgeschakeld. Let op: de kookduurbegrenzing is bedoeld als extra veiligheidsfunctie. Je dient de kookplaat na het koken zelf uit te zetten. Gebruik de kookduurbegrenzing niet als automatische uitschakeling.

Kinderslot
Door het kinderslot in te schakelen, wordt de inductiekookplaat vergrendeld en kan deze niet per ongeluk worden aangezet.

IKI3020

Domino kookplaat

De Inventum domino kookplaat is slechts 30 cm breed. Dit maakt de domino kookplaat ideaal voor in een kleine keuken. Bijvoorbeeld op kantoor of in een vakantiewoning. Heb je juist veel kookruimte nodig? Dan kun je de domino kookplaat combineren met een inductie-, gas of keramische kookplaat.

IKI6023 - top 2014

Luxe afwerking

Je kunt kiezen uit verschillende randafwerkingen. Een kookplaat met randloze afwerking ligt strak op het werkblad. Een kookplaat met een facetrand is aan de voorzijde mooi schuin afgeslepen. Een kookplaat met een rvs afwerking heeft een omlijsting van roestvrij staal. Dit beschermt de kookplaat en houdt vocht tegen als er eventueel iets overkookt. Daarnaast is er ook een combinatie mogelijk; het model IKI6023 is voorzien van een facetrand aan de voorzijde en rvs strips aan de zijkanten. Alle modellen zijn voorzien van high-speed keramisch glas. Dit laat de warmte beter en sneller door dan andere glasplaten, waardoor je snel aan de slag kunt.

IKI9021 - top 2014

Schoonmaaktips!

De inductiekookplaten van Inventum zijn geheel vlak, waardoor het high-speed keramisch glas eenvoudig te reinigen is. Laat de kookplaat volledig afkoelen voor je begint met schoonmaken. Reinig het oppervlak van de kookplaat na het koken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Maak de kookplaat daarna goed droog met keukenpapier of een droge theedoek.

Last van hardnekkig vuil?
Overgekookt voedsel kun je het beste verwijderen door de plek in te laten weken met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Voor keramische/inductie kookplaten zijn er ook speciale reinigingsmiddelen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking. Daarnaast kun je gebruikmaken van een glasschraper. Let op: een glasschraper is scherp en kan de kookplaat bij verkeerd gebruik beschadigen. Houd de glasschraper uit de buurt van de kinderen. Kalkresten en waterkringen kun je verwijderen met schoonmaakazijn.

Gebruik geen scherpe voorwerpen, schurende of zuurhoudende middelen of soda om de kookplaat te reinigen. Dit kan voor onherstelbare verkleuringen en beschadigingen zorgen.

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven