• visual shop 2 - kookplaten


Als het om snelheid gaat, haal je met een inductiekookplaat van Inventum het allerbeste in huis. Wanneer je de pan op een kookzone plaatst, wordt deze automatisch herkend en start het verwarmingsproces. Het magnetisch veld zorgt voor een snelle verwarming van de pan. Als de pan van de kookplaat wordt afgehaald, koelt de kookplaat ook snel weer af. Deze manier van koken is veilig en zuinig in energieverbruik. In Nederland is koken op inductie bijna niet meer weg te denken.

Met een Inventum inductiekookplaat maak je 't moment!

Power management

Een aantal Inventum inductiekookplaten zijn uitgerust met een handige power management functie. Dankzij deze functie kan het totale maximale vermogen van de kookplaat worden ingesteld waardoor de vermogensgrens nooit wordt overschreden. Je kunt zelf kiezen hoe je de kookplaat wilt aansluiten; bij de inductiekookplaten met power management kan ja afhankelijk van de kookplaat kiezen uit 1, 2 of zelfs 3 fase. Als het totale vermogen de bijgestelde limiet overschrijdt, zorgt de power management functie ervoor dat de limiet automatisch verlaagd wordt bij de laatst gebruikte kookzone. Dit zorgt voor maximaal plezier!

Luxe afwerking

Je kunt kiezen uit verschillende randafwerkingen. Een kookplaat met randloze afwerking ligt strak op het werkblad. Een kookplaat met een facetrand is aan de voorzijde mooi schuin afgeslepen. Een kookplaat met een rvs afwerking heeft een omlijsting van roestvrij staal. Dit beschermt de kookplaat en houdt vocht tegen als er eventueel iets overkookt. Alle modellen zijn voorzien van high-speed keramisch glas. Dit laat de warmte beter en sneller door dan andere glasplaten, waardoor je snel aan de slag kunt.

bridge.PNG

Bridge zone

Een aantal inductiekookplaten beschikken over een bridge functie. Met deze functie koppel je twee kookzones aan elkaar, waardoor er een groot kookoppervlak ontstaat voor bijvoorbeeld het koken met een braadslede. Ideaal voor als er veel bezoek over de vloer komt!

Functies en mogelijkheden

De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van handige functies. Deze functies maken het koken niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Alle inductiekookplaten zijn voorzien van handige tiptoetsbediening. Je stelt de kookplaat gemakkelijk in met één aanraking op het paneel. Daarnaast hebben de inductiekookplaten een apart instelbare boostfunctie. De boostfunctie geeft tijdelijk extra vermogen. Erg handig om bijvoorbeeld snel water aan de kook te brengen of om een heerlijk biefstukje te bakken. Daarnaast hebben ze ook restwarmte indicatie. Hieraan kun je zien of de kookplaat volledig is afgekoeld. Wanneer een kookzone nog te heet is om aan te raken, zal er een ‘H’ in het display van de betreffende kookzone staan. De functie kookduurbegrenzing zorgt ervoor dat wanneer een kookzone te lang ingeschakeld is zonder dat het vermogen tussentijds wordt aangepast, uitgeschakeld wordt. Let op: de kookduurbegrenzing is bedoeld als extra veiligheidsfunctie. Je dient de kookplaat na het koken zelf uit te zetten. Door het kinderslot in te schakelen, wordt de inductiekookplaat vergrendeld en kan deze niet per ongeluk worden aangezet.

Een groot aantal inductiekookplaten hebben ook een instelbare timer, hiermee stel je per zone precies in hoe lang een pan verwarmd moet worden. Daarnaast beschikken diverse kookplaten over een pauzefunctie. Gaat de bel of hebben andere zaken even je aandacht nodig terwijl je aan het koken bent? Gebruik de pauzefunctie en zorg ervoor dat je gerecht niet aanbrandt!

Domino kookplaat IKI3020

De Inventum domino kookplaat IKI3020 is slechts 30 cm breed. Dit maakt de domino kookplaat ideaal voor in een kleine keuken. Bijvoorbeeld op kantoor of in een vakantiewoning. Heb je juist veel kookruimte nodig? Dan kun je de domino kookplaat combineren met een inductie-, gas of keramische kookplaat.

Schoonmaaktips!

De inductiekookplaten van Inventum zijn geheel vlak, waardoor het high-speed keramisch glas eenvoudig te reinigen is. Laat de kookplaat volledig afkoelen voor je begint met schoonmaken. Reinig het oppervlak van de kookplaat na het koken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel. Maak de kookplaat daarna goed droog met keukenpapier of een droge theedoek.

Last van hardnekkig vuil?
Overgekookt voedsel kun je het beste verwijderen door de plek in te laten weken met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Voor keramische/inductie kookplaten zijn er ook speciale reinigingsmiddelen om hardnekkige vlekken te verwijderen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking. Daarnaast kun je gebruikmaken van een glasschraper. Let op: een glasschraper is scherp en kan de kookplaat bij verkeerd gebruik beschadigen. Houd de glasschraper uit de buurt van de kinderen. Kalkresten en waterkringen kun je verwijderen met schoonmaakazijn.

Gebruik geen scherpe voorwerpen, schurende of zuurhoudende middelen of soda om de kookplaat te reinigen. Dit kan voor onherstelbare verkleuringen en beschadigingen zorgen.

 
Naar boven