• visual shop 2 - kookplaten


Met de gaskookplaten van Inventum kun je de warmte goed en snel regelen, waardoor er weinig warmte verloren gaat. De kookplaten beschikken over verschillende sterkte branders, uitgerust met bandstaal of gietijzeren pandragers. De sudderbrander is ideaal voor de bereiding van een heerlijk stoofpotje. Houd je van wokken? Dan is een gaskookplaat met een krachtige wokbrander onmisbaar.

Alle gaskookplaten hebben een geïntegreerde vonkontsteking, dus geen gedoe met een gasaansteker. Daarnaast hebben alle gaskookplaten een vlambeveiliging, waardoor de gastoevoer automatisch wordt afgesloten als de vlam uitgaat. Geen vlam = geen gas. Je zet veilig, gemakkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel.

Met een Inventum gaskookplaat maak je 't moment!

VFG6032WGWIT wokbrander - zonder ring

Krachtige wok

Het geheim voor een heerlijke wokmaaltijd? Een krachtige wokbrander! Door het vermogen van de wokbrander schroeien de ingrediënten snel dicht. De groentes blijven lekker knapperig en de smaak en vitamines blijven behouden. Dus houd je van wokken? Ga dan voor een gaskookplaat met krachtige wokbrander! De wokbranders op de gaskookplaten van Inventum hebben een vermogen tot 3,60 kW.

gietijzer

Robuust gietijzer of praktisch bandstaal

Gietijzeren pandragers geven de kookplaat een krachtige en robuuste uitstraling. Gietijzer is relatief zwaar, waardoor de pandrager niet verschuift tijdens het koken. Daarnaast zorgt het ruwe oppervlak ervoor dat de pannen extra stevig staan. Bandstalen pandragers zijn lichter dan gietijzeren pandragers. Bandstaal heeft een glad oppervlak en is daardoor heel gemakkelijk schoon te maken.

IKG6020RVS - bediening

Vonkontsteking en vlambeveiliging

De gaskookplaten van Inventum zijn voorzien van een geïntegreerde vonkontsteking. Je hebt daarom geen gasaansteker meer nodig om de vlam te ontsteken. De vlam ontsteekt door de knop in te drukken en om te draaien. Daanaast zijn de gaskookplaten van Inventum zijn thermisch beveiligd. De gastoevoer wordt automatisch afgesloten wanneer de vlam uitgaat. Geen vlam = geen gas. De kookplaten zijn daarom 100% veilig.

IKG6020RVS - vlambeveiliging

Schoonmaaktips!

Na het koken moet de kookplaat schoongemaakt worden. Ook de kookpitten en de pandragers moeten regelmatig worden schoongemaakt. Om de kookplaat in een goede conditie te houden, adviseren wij om deze na elk gebruik schoon te maken. Overgekookte etensresten kunnen gaan inwerken en zijn moeilijker te verwijderen als ze langere tijd niet verwijderd worden.

Gebruik voor het reinigen van de kookplaat een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel. De losse onderdelen mogen niet in de vaatwasser gereinigd worden. Het materiaal wordt aangetast door vaatwasmiddel voor de vaatwasser.

Om de kookplaat eenvoudig te kunnen reinigen, zijn de pannendragers en de branders afneembaar.

  • Reinig eerst de bedieningsknoppen, branders en pannendragers.
  • Controleer of de thermokoppel en vonkontsteking schoon zijn. Maak deze eventueel schoon met een tandenstoker.
  • Reinig daarna de vangschaal.
  • Neem alles nog een keer goed af met alleen een vochtige doek en droog het goed na met een zachte doek.
  • Plaats de branders terug op de kookplaat. Let daarbij goed op de openingen voor de thermokoppel en vonkontsteking.
  • Leg de branderdeksel op de branders.
  • Plaats de pannendragers terug op de kookplaat. Leg de pannendragers voorzichtig op de vangschaal zonder te schuiven.

Last van hardnekkige vlekken?
Reinig hardnekkige vlekken op de pannendragers en branderdeksels met een vloeibaar reinigingsmiddel en eventueel een kunststof schuursponsje. Gebruik geen agressieve schurende reinigingsmiddelen of scherpe voorwerpen om de kookplaat te reiningen. Hardnekkige vlekken op het roestvrij staal kun je het beste reinigen met een middel speciaal voor roestvrij staal. Poets altijd met de structuur van het staal mee om vlekken te voorkomen. Na verloop van tijd kan er een verkleuring optreden op het oppervlak van het roestvrij staal.
 

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar op tel: 0800-4583688 of stel hier direct een vraag en mail met één van onze medewerkers.

ma t/m vrij
8.30 - 17.00u

 
Naar boven